Boek

Volg al het nieuws over Boek, een van de 15056 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Boek nieuwsbrief.

Boek nieuws

Op bezoek bij mechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate in Goes

19-02-2019 - 0 reacties Op een kruispunt van wegen aan de rand van Goes prijkt het nieuwste gebouw van Weststrate. Arjan, die het bedrijf runt met zijn vader en broer, pakt een boek met foto’s van vroeger. Foto’s daterend van hoe het familiebedrijf ontstond, dit jaar 90 jaar geleden. Zijn over-opa begon een loonwerkbedrijfje, met een broer. Inmiddels is er van loonwerk geen sprake, maar trekkers, landbouw- en grondverzetmachines hebben ze des te meer. In Trekkerweb dat vandaag verschijnt, leest u het hele verhaal. Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen…


Louise Fresco legt kinderen uit hoe de keten van eten werkt

16-02-2019 - 0 reacties Waar komt ons eten vandaan? Boekenschrijfster en de bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit Louise O. Fresco vindt dat kinderen dat moeten leren. Net als wat gezond eten is. Daarom schreef ze een nieuw boek. Dit keer niet voor intellectuelen en andere volwassenen, maar voor kinderen.


Hobaho veredelaar Cathy Osselton neemt eerste exemplaar De veredeling van bloembollen in ontvangst

12-02-2019 - 0 reacties Cathy Osselton, veredelaar bij Hobaho by Dümmen Orange, heeft uit handen van Andrë Hoogendijk, het eerste exemplaar van het nieuwe boek De veredeling van bloembollen ontvangen.


Hobaho verdelaar Cathy Osselton neemt eerste exemplaar De veredeling van bloembollen in ontvangst

12-02-2019 - 0 reacties Cathy Osselton, veredelaar bij Hobaho by Dümmen Orange, heeft uit handen van Andrë Hoogendijk, het eerste exemplaar van het nieuwe boek De veredeling van bloembollen ontvangen.


Tractor komt als werktuig én soms als symbool op straat

18-01-2019 - 0 reacties In de afgelopen halve eeuw zijn tractoren zwaarder, groter, krachtiger en sneller geworden. Daarnaast nam het autoverkeer snel toe. Bovendien maakten steeds meer fietsers en wandelaars gebruik van de typische plattelands- en landbouwwegen. De laatste jaren zijn er initiatieven om deze verschillende gebruikers van de plattelandswegen te verzoenen. Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) staat daar kort bij stil in zijn nieuwe boek over tractoren. Er was ook een tijd dat de tractoren de straat op kwamen, net om ze te blokkeren. Daarover gaat 'tractor als symbool op straat'.


Autisme op de werkvloer: Ik verstond mijn vak, maar als mens wisten ze niet wat ze aan mij hadden

14-12-2018 - 0 reacties Voor mensen met autisme is een kantoorbaan vinden of een eigen bedrijf starten geen vanzelfsprekendheid. RTL Z sprak met Marijn Bon, die zelf zes jaar geleden de diagnose kreeg. Ze schreef er het boek Ondernemen(d) met autisme over.


Autisme op de werkvloer: Ik verstond mijn vak, maar als mens wisten ze niet wat aan mij hadden

13-12-2018 - 0 reacties Voor mensen met autisme is een kantoorbaan vinden of een eigen bedrijf starten geen vanzelfsprekendheid. RTL Z sprak met Marijn Bon, die zelf zes jaar geleden de diagnose kreeg. Ze schreef er het boek Ondernemen(d) met autisme over.


Essaybundel ‘De buik van de stad’ gepresenteerd tijdens Flevo Campus Live

06-12-2018 - 0 reacties Vandaag, donderdag 6 december, verschijnt 'De buik van de stad', een essaybundel vol toekomstperspectieven op de relatie tussen stad, land en voedselproductie. Onder anderen Martin Scholten, Sigrid Wertheim-Heck en Ron Methorst droegen bij aan het boek, dat wordt ingeleid door Louise O. Fresco.


Tweede druk voor boek over boerenbestaan in vroegere Helvoirt

02-12-2018 - 0 reacties HELVOIRT - Er is een tweede editie verschenen van het boek 'Met elf man rond de pan’ van oud-Helvoirtenaar Harrie Kemps (74). Daarin haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd in Helvoirt, zijn vader en moeder hadden een keuterboerderijtje midden in het dorp. Ze hadden evenveel kinderen - negen - als koeien.


Nieuw Normenboek Gemeentelijk Groen

26-11-2018 - 0 reacties Wageningen Environmental Research heeft een nieuw boek uitgebracht met tijd- en kostennormen voor aanleg en beheer van gemeentelijk groen: het Normenboek Gemeentelijk Groen.


De levensmiddelenindustrie, een grote boevenbende

26-11-2018 - 0 reacties De waarheid over de voedingsmiddelenindustrie is onsmakelijk. Er is geen andere conclusie mogelijk na het lezen van Marion Nestle’s nieuwe boek Unsavory Truth. Wetenschap en publiek worden bespeeld met strategieën uit het playbook (draaiboek), winst is het enige dat telt. Probeer het maar oneens met haar te zijn.


Aandacht voor zelfmoord onder boeren kan beter aanleiding zijn om de werkelijkheid te benoemen

18-11-2018 - 0 reacties In Frankrijk is al jaren aandacht voor zelfmoorden onder boeren. Bijna dagelijks zou daar een boer zelfmoord plegen omdat hij niet meer marktconform kan werken en in de problemen komt; het aantal werkelijk vastgestelde gevallen van zelfdoding ligt lager, maar Franse boeren blijken wel degelijk een 22% hogere zelfmoordwens te hebben dan de gemiddelde Fransman. In Nederland kreeg het onderwerp enige bekendheid door het boek De hanenbalken. Gisteravond bereikte het onderwerp voor het eerst de nationale TV via de NOS-nieuwsrubriek Nieuwsuur.


Agrico: Crispr-Cas is een gesloten boek

10-11-2018 - 0 reacties Crispr-Cas is een gesloten boek, die techniek kunnen we de komende tien jaar wel vergeten. Dat stelt directeur Jan van Hoogen van handelshuis Agrico.


De ondernemer in Wim Peters kwam naar boven na de hagelstorm die zijn bedrijf in Someren verwoestte

09-11-2018 - 0 reacties Hij kan er een boek over schrijven. Urenlang, dagenlang, wekenlang was directeur Wim Peters van de gelijknamige tomatenkwekerij bezig met hoe het verder moest met zijn bedrijf na de verwoesting door de hagelstorm.


‘Energietransitie klem tussen aanjagers en tegenstribbelaars’

06-11-2018 - 0 reacties Twintig jaar lang volgde journalist en pro-kernenergie ecomodernist Marco Visscher het nieuws over de overgang van fossiel naar duurzaam. Hij maakte kennis met de aanjagers en de tegenstribbelaars. Hij schreef er een boek over: De Energietransitie.


Fotograaf volgt boerengezin 1,5 jaar - Boerderij.nl

28-10-2018 - 0 reacties In het boek Boerenliefde portretteert fotograaf Mets Julianus een ‘buitengewoon gewoon’ boerengezin.


‘Angry Chef’ Anthony Warner fileert malle voedingshypes

21-10-2018 - 0 reacties Uit liefde voor eten, stapte de jonge Anthony Warner vijfentwintig jaar geleden niet in de keuken maar in de wetenschap. Vijfentwintig jaar later maakt hij zich boos. Boos op celebrity chefs, die hij ziet als aanstichters van voedingshypes en bedenkers van hippe diëten. Als Angry chef stelt hij 'leugens, pretenties en stompzinnigheden rondom eten' aan de kaak. Volgende maand komt Warner naar Nederland. Renée Moezelaar las zijn nieuwste boek.


Akkerbouw worstelt weer met droogte

17-10-2018 - 0 reacties Hoewel voor velen de droogte al een gesloten boek is, merken boeren nog steeds de gevolgen. De droogte houdt aan en zorgt voor problemen bij het rooien van aardappelen en peen. Dit is een unieke situatie voor oktober.


Recensie: Filosoof Michiel Korthals over goed eten

09-10-2018 - 0 reacties Onder de titel 'Filosofieboek over voeding smakelijke kost' verscheen in Voeding Nu (februarinummer 2003) mijn recensie van het boek Voor het eten van de Wageningse filosoof Michiel Korthals. Ondertussen zijn we 15 jaar verder, is Korthals al enige jaren met emeritaat en ligt er een nieuw boek van zijn hand.Dit artikel is verschenen in VMT 11 van 28 september.


Recensie: Filosoof Michiel Korthals over goed eten

09-10-2018 - 0 reacties Onder de titel 'Filosofieboek over voeding smakelijke kost' verscheen in Voeding Nu (februarinummer 2003) mijn recensie van het boek Voor het eten van de Wageningse filosoof Michiel Korthals. Ondertussen zijn we 15 jaar verder, is Korthals al enige jaren met emeritaat en ligt er een nieuw boek van zijn hand.Dit artikel is verschenen in VMT 11 van 28 september.