Boek

Boek is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Boek en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Boek nieuws

Boeren moeten meldpunt met databank activisten oprichten

19-04-2019 - 0 reacties Boerenbelangenbehartigers zijn veel te slap met hun aanpak van dierenrechtenactivisme. Dat zegt onderzoeksjournalist Peter Siebelt (bekend van zijn boek ‘EcoNostra; het netwerk achter Volkert van der Graaf), in de serie over dierenactivisme.


‘NVWA moet opgaan in nationale inspectie’

10-04-2019 - 0 reacties Voedselautoriteit NVWA is één van de controlerende instanties die volgens Pieter van Vollenhoven moet opgaan in een centrale organisatie. In zijn boek Oproep van een Waakhond pleit hij voor de oprichting van een nationale veiligheidsinspectie.


‘Prima idee, maar een nationale veiligheidsinspectie gaat het ‘m niet worden’

09-04-2019 - 0 reacties Met veiligheid wordt in Nederland "uiterst slordig" omgesprongen, zegt Pieter van Vollenhoven, die maandag zijn nieuwe boek Oproep van een waakhond presenteerde.


Lancering 5e en laatste Yourlilyboek

01-04-2019 - 0 reacties Vanaf vandaag, 1 april, is het nieuwste en tevens laatste Yourlilyboek verkrijgbaar. Voor deze 5e versie van het succesvolle boek heeft Yourlily werkelijk alles uit de kas(t) gehaald.


CAVV Zuid-Oost Salland viert 101-jarig bestaan

25-03-2019 - 0 reacties Mengvoerproducent CAVV Zuid-Oost Salland in Haarle vierde afgelopen weekend haar 101-jarig bestaan. Burgemeester Anneke Raven ontving tijdens de jubileumreceptie het eerste exemplaar van een boek vol smeuïge verhalen over 100 jaar CAVV Zuid-Oost Salland. Naar eigen zeggen onderscheidt het coöperatieve bedrijf zich van andere coöperatieve


KWIN: het boek met alle cijfers over de Nederlandse glastuinbouw

25-03-2019 - 0 reacties In de KWIN (Kwantitatieve Informatie) staan hoeveelheden en prijzen van onder meer duurzame productiemiddelen, arbeid, energie, productie en afzet van de Nederlandse tuinbouw, van ruim 100 gewassen of bedrijfsconfiguraties.
De KWIN is een begrip. Al in 1983 verscheen de eerste editie over de Glastuinbouw van dit lijvige boekwerk. Dit voorjaar publiceert de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research de zesentwintigste KWIN.


Vergeet barometer, klok en weerbericht: de madeliefjes, tuinplanten en vogels weten het beter

24-03-2019 - 0 reacties Struiken geven aan hoe laat het is en vinken vertellen wanneer het weer omslaat. In zijn boek ‘De tuin’ pleit bosbouwkundige Peter Wohlleben ervoor om meer in de tuin te kijken als we informatie zoeken over het weer en andere natuurverschijnselen. Zes weetjes.


KWIN: hét boek over de Nederlandse glastuinbouw

22-03-2019 - 0 reacties De KWIN (Kwantitatieve Informatie) is een begrip. Al in 1983 verscheen de eerste editie over de Glastuinbouw van dit lijvige boekwerk. In de KWIN staan hoeveelheden en prijzen van onder meer duurzame productiemiddelen, arbeid, energie, productie en afzet van de Nederlandse tuinbouw, van ruim 100 gewassen of bedrijfsconfiguraties. Dit voorjaar publiceert de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research de zesentwintigste KWIN.


Het blijft gevaarlijk op provinciale wegen, vooral in Gelderland en Brabant

20-03-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Slechts zes procent van alle wegen in Nederland staat te boek als provinciale weg, maar op die wegen valt wel 20 procent van alle verkeersslachtoffers. De provinciale wegen in Gelderland en Noord-Brabant zijn het gevaarlijkst als je het aantal verkeersdoden telt over een periode van tien jaar.


Dieren zijn net mensen, maar die eet je niet

17-03-2019 - 0 reacties Dieren hebben dezelfde emoties als mensen. Dat zegt de wereldberoemde Nederlands-Amerikaanse primaattoloog Frans van der Waal in zijn nieuwe boek Mama's laatste omhelzing.


Klimaat noopt tot druppelirrigatie en andere innovatie

14-03-2019 - 0 reacties Nog tot maandag kan je inschrijven voor een studienamiddag van Bodemkundige Dienst van België (BDB) over irrigatie van landbouwteelten. Dat thema is actueler dan ooit gelet op de droogte die zowel in 2017 als in 2018 voor opbrengstderving zorgde. De klimaatverandering zal onvermijdelijk een impact hebben op landbouwopbrengsten, zo maakt KU Leuven duidelijk. Lange droogteperiodes dwingen de sector tot een efficiënter watergebruik, wat ook mogelijk is dankzij innovatie. Groentetelers kunnen bijvoorbeeld arbeid en brandstof uitsparen én efficiënter beregenen door hun diesel slurpende haspel te vervangen door druppelirrigatieslangen. In de fruitteelt is druppelirrigatie reeds een courante techniek. Experten zullen de voor- en nadelen van de verschillende irrigatiemethoden opsommen, en het boek ‘30 jaar irrigatieproeven’ voorstellen.


Peter Siebelt geeft workshop tegen dierenrechtenactivisme tijdens Dutch Pork Expo

12-03-2019 - 0 reacties Peter Siebelt spreker Journalist Peter Siebelt, bekend van zijn boek ‘EcoNostra; het netwerk achter Volkert van der Graaf’, is op 16 april spreker tijdens het openingscongres ‘Risicomanagement’, voorafgaand aan de opening van de Dutch Pork Expo in Venray.


Boeren moeten meldpunt met databank activisten oprichten

10-03-2019 - 0 reacties Boerenbelangenbehartigers zijn veel te slap met hun aanpak van dierenactivisme. Dat zegt onderzoeksjournalist Peter Siebelt (bekend van zijn boek ‘EcoNostra; het netwerk achter Volkert van der Graaf), in de serie over dierenactivisme.


Parmezaanse kaas is “100% pesticidenvrij’ en daarom puur natuur

05-03-2019 - 0 reacties De gezondste kaas is de Italiaanse Parmezaanse kaas, Parmigiano-Reggiano. Dat beweert Larry Olmsted, auteur van het boek Real Food, Fake Food.


Herinneringen aan de Twee Provinciën

27-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

REGIO • Herman van 't Hoogerhuijs uit Krimpen aan den IJssel heeft het initiatief genomen om een historisch boek uit te brengen over busonderneming De Twee Provinciën.


Ton Kortekaas van Kallaland neemt De teelt en broei van Zantedeschia in ontvangst

27-02-2019 - 0 reacties Teler Ton Kortekaas heeft het eerste exemplaar ontvangen van het nieuwe boek De teelt en broei van Zantedeschia. Schrijver Peter Knippels reikte het boek aan hem uit. De broers Jan en Ton Kortekaas zijn met hun in Voorhout gevestigde bedrijf Kallaland specialisten van de teelt en broeierij van Zantedeschia.


Op bezoek bij mechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate in Goes

19-02-2019 - 0 reacties Op een kruispunt van wegen aan de rand van Goes prijkt het nieuwste gebouw van Weststrate. Arjan, die het bedrijf runt met zijn vader en broer, pakt een boek met foto’s van vroeger. Foto’s daterend van hoe het familiebedrijf ontstond, dit jaar 90 jaar geleden. Zijn over-opa begon een loonwerkbedrijfje, met een broer. Inmiddels is er van loonwerk geen sprake, maar trekkers, landbouw- en grondverzetmachines hebben ze des te meer. In Trekkerweb dat vandaag verschijnt, leest u het hele verhaal. Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen…


Louise Fresco legt kinderen uit hoe de keten van eten werkt

16-02-2019 - 0 reacties Waar komt ons eten vandaan? Boekenschrijfster en de bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit Louise O. Fresco vindt dat kinderen dat moeten leren. Net als wat gezond eten is. Daarom schreef ze een nieuw boek. Dit keer niet voor intellectuelen en andere volwassenen, maar voor kinderen.


Hobaho veredelaar Cathy Osselton neemt eerste exemplaar De veredeling van bloembollen in ontvangst

12-02-2019 - 0 reacties Cathy Osselton, veredelaar bij Hobaho by Dümmen Orange, heeft uit handen van Andrë Hoogendijk, het eerste exemplaar van het nieuwe boek De veredeling van bloembollen ontvangen.


Hobaho verdelaar Cathy Osselton neemt eerste exemplaar De veredeling van bloembollen in ontvangst

12-02-2019 - 0 reacties Cathy Osselton, veredelaar bij Hobaho by Dümmen Orange, heeft uit handen van Andrë Hoogendijk, het eerste exemplaar van het nieuwe boek De veredeling van bloembollen ontvangen.