Boek

Boek is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Boek en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Boek nieuws

Advocaat vader Gerrit Jan van D. overweegt juridische stappen tegen publicatie boek Spookhoeve Ruinerwold

16-01-2020 - 0 reacties DANIËLLE MOLENAAR - De advocaat van de verdachte vader Gerrit Jan van D. (67) overweegt juridische stappen om publicatie van het boek Spookhoeve Ruinerwold te verbieden. ,,Dat boek is geschreven op volstrekt onvolledige informatie en schadelijk voor mijn cliënt”, zegt raadsman Robert Snorn.


Studie naar kassen in Nederland verschenen

02-12-2019 - 0 reacties Recent is het boek Kassen in Nederland uitgebracht, een uitgebreide studie van plantenkassen in Nederland tussen 1650 en 1950.


Varkenshouders en varkenstransporteur vertellen hun verhaal in BoerBurgerBoek

08-10-2019 - 0 reacties Drie varkenshouders en een varkenshandelaar vertellen hun verhaal in het BoerBurgerBoek. Het boek, samengesteld door mede-initiatiefnemer van de politieke partij in oprichting BoerBurgerBeweging, bevat 21 verhalen van boeren, tuinders en een visser.


Bel Leerdammer klimt in melkprijsvergelijking

05-09-2019 - 6 reacties In de vernieuwde melkprijsvergelijking van Boerenbusiness heeft Bel Leerdammer terrein gewonnen. De zuivelaar handhaaft de vet- en eiwitprijzen over augustus en staat daarmee als beste uitbetaler te boek.
(De vernieuwde melkprijsvergelijking is bedrijfsspecifiek te maken door de vet- eiwitgehaltes en jaarleveranties naar uw eigen situatie aan te passen. Daarbij is A-ware aan het overzicht toegevoegd).


Pluimveesector zit met zware kater door aanpak H3-virus

03-09-2019 - 0 reacties Voor de belangenverdedigers van pluimveehouders werd het geen rustige zomer. Het H3-virus noopte de vertegenwoordigers van het Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond en de Landsbond tot herhaaldelijk overleg met de overheid. Drie maanden lang besmette het virus, dat niet zo laagpathogeen bleek als het te boek stond, bedrijven in West- en Oost-Vlaanderen. Pas op 11 juli verscheen het Koninklijk Besluit dat nodig was opdat het Voedselagentschap de ruiming van besmette bedrijven kon bevelen met uitzicht op vergoeding voor de getroffen pluimveehouders. Driekwart van de 82 H3-positieve bedrijven had zijn stallen toen al leeggemaakt. Dat het allemaal zo lang moest duren, zorgde voor veel frustratie. De Landsbond blikt op Pluimvee.be terug op het débacle.


Top of Flop: welk voedselkeuzelogo werkt écht?

28-08-2019 - 0 reacties Staatssecretaris Blokhuis zal dit jaar een beslissing nemen over een nieuw voedselkeuzelogo. Een Front-Of-Pack logo (FOP) moet het consumenten makkelijker maken om te kiezen voor gezond eten. Aan welke voorwaarden moet zo’n logo voldoen om echt effect te kunnen hebben op de volksgezondheid?

Michelle van Roost is levensmiddelentechnoloog en BGN-gewichtsconsulent. Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog. Sinds 2017 zijn zij werkzaam bij Voedingsjungle, een kennis- en communicatiebureau gespecialiseerd in voeding van kinderen. Ze schreven samen ook het boek Wegwijs in de voedingsjungle.


‘Productie van vlees blijft nodig’

22-08-2019 - 0 reacties Wageningen
U noemt Bob Goudzwaard en Egbert Schuurman leermeesters. Wat hebben zij u geleerd?
‘Van Schuurman heb ik geleerd de balans te zoeken. Hij wijst op het risico van techniek om de techniek, waardoor wetenschappers het gevaar lopen oogkleppen op te doen. Je ziet dan niet meer dat wetenschap een beperkte rol heeft, waardoor de norm van het zorgvuldig omgaan met Gods Schepping achter de horizon verdwijnt.
Ik ga in een van de artikelen in discussie met Louise Fresco, nu voorzitter van de Raad van Bestuur van onze universiteit. In haar boek Hamburgers in het paradijs bepleit zij...


Tea by Me in boek Nieuwe Boeren over transitie naar nieuwe landbouw

02-07-2019 - 0 reacties In het nieuw verschenen boek Nieuwe Boeren van onderzoeksjournalist en schrijver Kees Kooman worden tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg beschreven, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet.


'Tuinbouw over dertig jaar ook nog rendabel'

29-05-2019 - 0 reacties Kenmerkend voor het Westland zijn de kassen, de glastuinbouw. Maar hoe ziet dat er over pak 'm weg dertig jaar uit? Voor hun boek 'Hoe ziet de land- en tuinbouw er in 2050 uit?' deden auteurs Patrick Bramer, Johan Boonen en Jan van Liere onderzoek naar de toekomst van deze sector. Tientallen boeren,…


Turkey Signals; The Making Of

27-05-2019 - 0 reacties Vers van de pers. Verheugd en toch ook wel een beetje trots kunnen wij vermelden dat het boek ‘Turkey Signals’ de drukkerij heeft verlaten en klaar is voor gebruik.


TKI-BBE: 'Biomassa is meer dan alleen houtpellets'

15-05-2019 - 0 reacties Stichting Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI-BBE) brengt het boek 'Biomassa voor de Circulaire Economie – Alles wat je wilde weten over biomassa maar nooit durfde te vragen' uit. Hier wordt ingegaan op de belangrijkste biomassastormen in Nederland, Europa en de wereld.


Wat is belangrijker het klimaat of gezonde voeding?

13-05-2019 - 0 reacties ‘We weten het niet; ik heb het antwoord niet; we kunnen niet alles weten.’ Het was een aantal keren te horen uit de mond van verschillende sprekers tijdens de presentatie van het boek ‘E-nummers en berengeluiden’ van lector Voeding en Gezondheid Annet Roodenburg van HAS Hogeschool Den Bosch, op vrijdagmiddag 10 mei op de HAS in Den Bosch. Het gespreksthema ging over de balans tussen gezondheid (op voedingsgebied) en duurzaamheid, een niet zo’n eenvoudig uitgemaakte zaak, zo viel te beluisteren in de presentaties van Questionmark, Milieudefensie en de discussie met genodigden.


Annie Schreijer is een “middenmoter” in Brussel: ‘Ze schiet te veel met hagel’

09-05-2019 - 11 reacties ENSCHEDE - Het functioneren van de Twentse Europarlementariër Annie Schreijer in Brussel is gemiddeld. Ze is een ‘middenmoter’ als het gaat om hoe ze zich manifesteert en wat ze tot stand brengt te midden van 766 collega’s, van wie 26 uit Nederland. Die conclusie kan worden getrokken na lezing van het boek ‘Wat doen ze daar eigenlijk?’


'Honderden producten liggen onterecht in schappen als biologisch'

07-05-2019 - 0 reacties Winkels bieden honderden voedselproducten aan, afkomstig van meer dan tweehonderd boeren, die onterecht te boek staan aan biologisch. Dat concludeert RTL Nieuws dinsdag op basis van onderzoek naar ruim 1.500 inspectierapporten van toezichthouder Skal.

In verschillende winkels worden honderden producten onterecht als biologisch verkocht. Deze producten komen van meer dan 200 boeren die regels rondom dierenwelzijn, milieu en medicijngebruik overtreden. Dat blijkt uit inspectierapporten van toezichthouder Skal.


Europa, agrarisch museum of Evoluon?

26-04-2019 - 0 reacties Europa dreigt landbouwkundig een museum te worden. De EU houdt moderne technieken op het gebied van genetica en gewasbescherming buiten de deur. Dat zei een Amerikaanse zaadveredelaar en gewasbeschermingsexpert afgelopen weekend in het Financieele Dagblad. Hoe beleeft het als sterk innoverend te boek staande Nederlandse, maar mondiaal opererende gewasbeschermingsbedrijf Koppert Biological Systems die uitspraak?


Boeren moeten meldpunt met databank activisten oprichten

19-04-2019 - 0 reacties Boerenbelangenbehartigers zijn veel te slap met hun aanpak van dierenrechtenactivisme. Dat zegt onderzoeksjournalist Peter Siebelt (bekend van zijn boek ‘EcoNostra; het netwerk achter Volkert van der Graaf), in de serie over dierenactivisme.


‘NVWA moet opgaan in nationale inspectie’

10-04-2019 - 0 reacties Voedselautoriteit NVWA is één van de controlerende instanties die volgens Pieter van Vollenhoven moet opgaan in een centrale organisatie. In zijn boek Oproep van een Waakhond pleit hij voor de oprichting van een nationale veiligheidsinspectie.


‘Prima idee, maar een nationale veiligheidsinspectie gaat het ‘m niet worden’

09-04-2019 - 0 reacties Met veiligheid wordt in Nederland "uiterst slordig" omgesprongen, zegt Pieter van Vollenhoven, die maandag zijn nieuwe boek Oproep van een waakhond presenteerde.


Lancering 5e en laatste Yourlilyboek

01-04-2019 - 0 reacties Vanaf vandaag, 1 april, is het nieuwste en tevens laatste Yourlilyboek verkrijgbaar. Voor deze 5e versie van het succesvolle boek heeft Yourlily werkelijk alles uit de kas(t) gehaald.


CAVV Zuid-Oost Salland viert 101-jarig bestaan

25-03-2019 - 0 reacties Mengvoerproducent CAVV Zuid-Oost Salland in Haarle vierde afgelopen weekend haar 101-jarig bestaan. Burgemeester Anneke Raven ontving tijdens de jubileumreceptie het eerste exemplaar van een boek vol smeuïge verhalen over 100 jaar CAVV Zuid-Oost Salland. Naar eigen zeggen onderscheidt het coöperatieve bedrijf zich van andere coöperatieve