Boek

Boek is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Boek en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Boek nieuws

Voedselbos als alternatief: ‘Protesterende boeren bij de AH slaan de plank mis’

31-07-2020 - 1 reacties Er bestáán onderwerpen voor een boek die wellicht meer voor de hand liggen dan een liefdesverklaring aan een bos. Mac van Dinther, in het dagelijks leven journalist, componeerde een ode in vier seizoenen. ‘Boeren die protesteren bij het distributiecentrum van AH slaan de plank mis.’


Same Leone - Heeft iemand een werkplaats boek van de leone70?

14-06-2020 - 4 reacties Ik zoek het werkplaats boek van de same leone 70, niet het onderdelen boek.


Hoe het boerenleven in Nederland veranderde

18-05-2020 - 0 reacties GORREDIJK - De geur van hooi is het nieuwste boek van Tialda Hoogeveen. Aan de hand van het volle leven van Siebe Peenstra (1923-2019) schetst zij de geschiedenis van de Nederlandse landbouw.


Zetor 6321 - Reparatie remmen, onderdelen boek gezocht

15-04-2020 - 0 reacties Hallo allemaal,

Ik moet deze week een zetor 6321 maken. Hier zitten de remmen van vast. Heeft iemand een boek van zo een tractor. Of een tekening van de remmen. Dan weet ik de bestel nummers. Alvast bedankt
Gr René


Wat ligt er in 2050 op ons bord: insecten, erwtenworst of toch kweekvlees?

21-03-2020 - 0 reacties Kweekvlees, maden en maaltijdpillen, dat is het eten van de toekomst. In zijn boek Kweekvlees, fake vlees en pizza’s uit de printer legt wetenschapsjournalist Sebastiaan van de Water ons het menu uit.


Met de Afsluitdijk verdween de Zuiderzee; wat deed dat met de vissers?

14-02-2020 - 0 reacties Historica Eva Vriend portretteert in haar boek Eens ging de zee hier tekeer vier vissersfamilies. Hoe verging het de Zuiderzeevissers na de sluiting van de Afsluitdijk in 1932? Vriend schetst een fascinerend beeld van veerkrachtige mensen die de oude, zoute zee nog altijd in hun hart dragen.


Mooie foto's van de Model 3 gezocht

11-02-2020 - 0 reacties Voor het boek dat ik aan het schrijven ben over de Model 3 ben ik nog op zoek naar mooie foto's. Heb jij wellicht een gave foto van jouw Model 3 gemaakt en vind je het leuk om die terug te zien in het boek?Lees verder


Advocaat vader Gerrit Jan van D. overweegt juridische stappen tegen publicatie boek Spookhoeve Ruinerwold

16-01-2020 - 0 reacties DANIËLLE MOLENAAR - De advocaat van de verdachte vader Gerrit Jan van D. (67) overweegt juridische stappen om publicatie van het boek Spookhoeve Ruinerwold te verbieden. ,,Dat boek is geschreven op volstrekt onvolledige informatie en schadelijk voor mijn cliënt”, zegt raadsman Robert Snorn.


Studie naar kassen in Nederland verschenen

02-12-2019 - 0 reacties Recent is het boek Kassen in Nederland uitgebracht, een uitgebreide studie van plantenkassen in Nederland tussen 1650 en 1950.


Varkenshouders en varkenstransporteur vertellen hun verhaal in BoerBurgerBoek

08-10-2019 - 0 reacties Drie varkenshouders en een varkenshandelaar vertellen hun verhaal in het BoerBurgerBoek. Het boek, samengesteld door mede-initiatiefnemer van de politieke partij in oprichting BoerBurgerBeweging, bevat 21 verhalen van boeren, tuinders en een visser.


Bel Leerdammer klimt in melkprijsvergelijking

05-09-2019 - 6 reacties In de vernieuwde melkprijsvergelijking van Boerenbusiness heeft Bel Leerdammer terrein gewonnen. De zuivelaar handhaaft de vet- en eiwitprijzen over augustus en staat daarmee als beste uitbetaler te boek.
(De vernieuwde melkprijsvergelijking is bedrijfsspecifiek te maken door de vet- eiwitgehaltes en jaarleveranties naar uw eigen situatie aan te passen. Daarbij is A-ware aan het overzicht toegevoegd).


Pluimveesector zit met zware kater door aanpak H3-virus

03-09-2019 - 0 reacties Voor de belangenverdedigers van pluimveehouders werd het geen rustige zomer. Het H3-virus noopte de vertegenwoordigers van het Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond en de Landsbond tot herhaaldelijk overleg met de overheid. Drie maanden lang besmette het virus, dat niet zo laagpathogeen bleek als het te boek stond, bedrijven in West- en Oost-Vlaanderen. Pas op 11 juli verscheen het Koninklijk Besluit dat nodig was opdat het Voedselagentschap de ruiming van besmette bedrijven kon bevelen met uitzicht op vergoeding voor de getroffen pluimveehouders. Driekwart van de 82 H3-positieve bedrijven had zijn stallen toen al leeggemaakt. Dat het allemaal zo lang moest duren, zorgde voor veel frustratie. De Landsbond blikt op Pluimvee.be terug op het débacle.


Top of Flop: welk voedselkeuzelogo werkt écht?

28-08-2019 - 0 reacties Staatssecretaris Blokhuis zal dit jaar een beslissing nemen over een nieuw voedselkeuzelogo. Een Front-Of-Pack logo (FOP) moet het consumenten makkelijker maken om te kiezen voor gezond eten. Aan welke voorwaarden moet zo’n logo voldoen om echt effect te kunnen hebben op de volksgezondheid?

Michelle van Roost is levensmiddelentechnoloog en BGN-gewichtsconsulent. Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog. Sinds 2017 zijn zij werkzaam bij Voedingsjungle, een kennis- en communicatiebureau gespecialiseerd in voeding van kinderen. Ze schreven samen ook het boek Wegwijs in de voedingsjungle.


‘Productie van vlees blijft nodig’

22-08-2019 - 0 reacties Wageningen
U noemt Bob Goudzwaard en Egbert Schuurman leermeesters. Wat hebben zij u geleerd?
‘Van Schuurman heb ik geleerd de balans te zoeken. Hij wijst op het risico van techniek om de techniek, waardoor wetenschappers het gevaar lopen oogkleppen op te doen. Je ziet dan niet meer dat wetenschap een beperkte rol heeft, waardoor de norm van het zorgvuldig omgaan met Gods Schepping achter de horizon verdwijnt.
Ik ga in een van de artikelen in discussie met Louise Fresco, nu voorzitter van de Raad van Bestuur van onze universiteit. In haar boek Hamburgers in het paradijs bepleit zij...


Tea by Me in boek Nieuwe Boeren over transitie naar nieuwe landbouw

02-07-2019 - 0 reacties In het nieuw verschenen boek Nieuwe Boeren van onderzoeksjournalist en schrijver Kees Kooman worden tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg beschreven, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet.


'Tuinbouw over dertig jaar ook nog rendabel'

29-05-2019 - 0 reacties Kenmerkend voor het Westland zijn de kassen, de glastuinbouw. Maar hoe ziet dat er over pak 'm weg dertig jaar uit? Voor hun boek 'Hoe ziet de land- en tuinbouw er in 2050 uit?' deden auteurs Patrick Bramer, Johan Boonen en Jan van Liere onderzoek naar de toekomst van deze sector. Tientallen boeren,…


Turkey Signals; The Making Of

27-05-2019 - 0 reacties Vers van de pers. Verheugd en toch ook wel een beetje trots kunnen wij vermelden dat het boek ‘Turkey Signals’ de drukkerij heeft verlaten en klaar is voor gebruik.


TKI-BBE: 'Biomassa is meer dan alleen houtpellets'

15-05-2019 - 0 reacties Stichting Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI-BBE) brengt het boek 'Biomassa voor de Circulaire Economie – Alles wat je wilde weten over biomassa maar nooit durfde te vragen' uit. Hier wordt ingegaan op de belangrijkste biomassastormen in Nederland, Europa en de wereld.


Wat is belangrijker het klimaat of gezonde voeding?

13-05-2019 - 0 reacties ‘We weten het niet; ik heb het antwoord niet; we kunnen niet alles weten.’ Het was een aantal keren te horen uit de mond van verschillende sprekers tijdens de presentatie van het boek ‘E-nummers en berengeluiden’ van lector Voeding en Gezondheid Annet Roodenburg van HAS Hogeschool Den Bosch, op vrijdagmiddag 10 mei op de HAS in Den Bosch. Het gespreksthema ging over de balans tussen gezondheid (op voedingsgebied) en duurzaamheid, een niet zo’n eenvoudig uitgemaakte zaak, zo viel te beluisteren in de presentaties van Questionmark, Milieudefensie en de discussie met genodigden.


Annie Schreijer is een “middenmoter” in Brussel: ‘Ze schiet te veel met hagel’

09-05-2019 - 11 reacties ENSCHEDE - Het functioneren van de Twentse Europarlementariër Annie Schreijer in Brussel is gemiddeld. Ze is een ‘middenmoter’ als het gaat om hoe ze zich manifesteert en wat ze tot stand brengt te midden van 766 collega’s, van wie 26 uit Nederland. Die conclusie kan worden getrokken na lezing van het boek ‘Wat doen ze daar eigenlijk?’