Boek

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Boek. Boek is een van de 15450 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Boek nieuws

Tea by Me in boek Nieuwe Boeren over transitie naar nieuwe landbouw

02-07-2019 - 0 reacties In het nieuw verschenen boek Nieuwe Boeren van onderzoeksjournalist en schrijver Kees Kooman worden tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg beschreven, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet.


'Tuinbouw over dertig jaar ook nog rendabel'

29-05-2019 - 0 reacties Kenmerkend voor het Westland zijn de kassen, de glastuinbouw. Maar hoe ziet dat er over pak 'm weg dertig jaar uit? Voor hun boek 'Hoe ziet de land- en tuinbouw er in 2050 uit?' deden auteurs Patrick Bramer, Johan Boonen en Jan van Liere onderzoek naar de toekomst van deze sector. Tientallen boeren,…


Turkey Signals; The Making Of

27-05-2019 - 0 reacties Vers van de pers. Verheugd en toch ook wel een beetje trots kunnen wij vermelden dat het boek ‘Turkey Signals’ de drukkerij heeft verlaten en klaar is voor gebruik.


TKI-BBE: 'Biomassa is meer dan alleen houtpellets'

15-05-2019 - 0 reacties Stichting Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI-BBE) brengt het boek 'Biomassa voor de Circulaire Economie – Alles wat je wilde weten over biomassa maar nooit durfde te vragen' uit. Hier wordt ingegaan op de belangrijkste biomassastormen in Nederland, Europa en de wereld.


Wat is belangrijker het klimaat of gezonde voeding?

13-05-2019 - 0 reacties ‘We weten het niet; ik heb het antwoord niet; we kunnen niet alles weten.’ Het was een aantal keren te horen uit de mond van verschillende sprekers tijdens de presentatie van het boek ‘E-nummers en berengeluiden’ van lector Voeding en Gezondheid Annet Roodenburg van HAS Hogeschool Den Bosch, op vrijdagmiddag 10 mei op de HAS in Den Bosch. Het gespreksthema ging over de balans tussen gezondheid (op voedingsgebied) en duurzaamheid, een niet zo’n eenvoudig uitgemaakte zaak, zo viel te beluisteren in de presentaties van Questionmark, Milieudefensie en de discussie met genodigden.


Annie Schreijer is een “middenmoter” in Brussel: ‘Ze schiet te veel met hagel’

09-05-2019 - 11 reacties ENSCHEDE - Het functioneren van de Twentse Europarlementariër Annie Schreijer in Brussel is gemiddeld. Ze is een ‘middenmoter’ als het gaat om hoe ze zich manifesteert en wat ze tot stand brengt te midden van 766 collega’s, van wie 26 uit Nederland. Die conclusie kan worden getrokken na lezing van het boek ‘Wat doen ze daar eigenlijk?’


'Honderden producten liggen onterecht in schappen als biologisch'

07-05-2019 - 0 reacties Winkels bieden honderden voedselproducten aan, afkomstig van meer dan tweehonderd boeren, die onterecht te boek staan aan biologisch. Dat concludeert RTL Nieuws dinsdag op basis van onderzoek naar ruim 1.500 inspectierapporten van toezichthouder Skal.

In verschillende winkels worden honderden producten onterecht als biologisch verkocht. Deze producten komen van meer dan 200 boeren die regels rondom dierenwelzijn, milieu en medicijngebruik overtreden. Dat blijkt uit inspectierapporten van toezichthouder Skal.


Europa, agrarisch museum of Evoluon?

26-04-2019 - 0 reacties Europa dreigt landbouwkundig een museum te worden. De EU houdt moderne technieken op het gebied van genetica en gewasbescherming buiten de deur. Dat zei een Amerikaanse zaadveredelaar en gewasbeschermingsexpert afgelopen weekend in het Financieele Dagblad. Hoe beleeft het als sterk innoverend te boek staande Nederlandse, maar mondiaal opererende gewasbeschermingsbedrijf Koppert Biological Systems die uitspraak?


Boeren moeten meldpunt met databank activisten oprichten

19-04-2019 - 0 reacties Boerenbelangenbehartigers zijn veel te slap met hun aanpak van dierenrechtenactivisme. Dat zegt onderzoeksjournalist Peter Siebelt (bekend van zijn boek ‘EcoNostra; het netwerk achter Volkert van der Graaf), in de serie over dierenactivisme.


‘NVWA moet opgaan in nationale inspectie’

10-04-2019 - 0 reacties Voedselautoriteit NVWA is één van de controlerende instanties die volgens Pieter van Vollenhoven moet opgaan in een centrale organisatie. In zijn boek Oproep van een Waakhond pleit hij voor de oprichting van een nationale veiligheidsinspectie.


‘Prima idee, maar een nationale veiligheidsinspectie gaat het ‘m niet worden’

09-04-2019 - 0 reacties Met veiligheid wordt in Nederland "uiterst slordig" omgesprongen, zegt Pieter van Vollenhoven, die maandag zijn nieuwe boek Oproep van een waakhond presenteerde.


Lancering 5e en laatste Yourlilyboek

01-04-2019 - 0 reacties Vanaf vandaag, 1 april, is het nieuwste en tevens laatste Yourlilyboek verkrijgbaar. Voor deze 5e versie van het succesvolle boek heeft Yourlily werkelijk alles uit de kas(t) gehaald.


CAVV Zuid-Oost Salland viert 101-jarig bestaan

25-03-2019 - 0 reacties Mengvoerproducent CAVV Zuid-Oost Salland in Haarle vierde afgelopen weekend haar 101-jarig bestaan. Burgemeester Anneke Raven ontving tijdens de jubileumreceptie het eerste exemplaar van een boek vol smeuïge verhalen over 100 jaar CAVV Zuid-Oost Salland. Naar eigen zeggen onderscheidt het coöperatieve bedrijf zich van andere coöperatieve


KWIN: het boek met alle cijfers over de Nederlandse glastuinbouw

25-03-2019 - 0 reacties In de KWIN (Kwantitatieve Informatie) staan hoeveelheden en prijzen van onder meer duurzame productiemiddelen, arbeid, energie, productie en afzet van de Nederlandse tuinbouw, van ruim 100 gewassen of bedrijfsconfiguraties.
De KWIN is een begrip. Al in 1983 verscheen de eerste editie over de Glastuinbouw van dit lijvige boekwerk. Dit voorjaar publiceert de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research de zesentwintigste KWIN.


Vergeet barometer, klok en weerbericht: de madeliefjes, tuinplanten en vogels weten het beter

24-03-2019 - 0 reacties Struiken geven aan hoe laat het is en vinken vertellen wanneer het weer omslaat. In zijn boek ‘De tuin’ pleit bosbouwkundige Peter Wohlleben ervoor om meer in de tuin te kijken als we informatie zoeken over het weer en andere natuurverschijnselen. Zes weetjes.


KWIN: hét boek over de Nederlandse glastuinbouw

22-03-2019 - 0 reacties De KWIN (Kwantitatieve Informatie) is een begrip. Al in 1983 verscheen de eerste editie over de Glastuinbouw van dit lijvige boekwerk. In de KWIN staan hoeveelheden en prijzen van onder meer duurzame productiemiddelen, arbeid, energie, productie en afzet van de Nederlandse tuinbouw, van ruim 100 gewassen of bedrijfsconfiguraties. Dit voorjaar publiceert de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research de zesentwintigste KWIN.


Het blijft gevaarlijk op provinciale wegen, vooral in Gelderland en Brabant

20-03-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Slechts zes procent van alle wegen in Nederland staat te boek als provinciale weg, maar op die wegen valt wel 20 procent van alle verkeersslachtoffers. De provinciale wegen in Gelderland en Noord-Brabant zijn het gevaarlijkst als je het aantal verkeersdoden telt over een periode van tien jaar.


Dieren zijn net mensen, maar die eet je niet

17-03-2019 - 0 reacties Dieren hebben dezelfde emoties als mensen. Dat zegt de wereldberoemde Nederlands-Amerikaanse primaattoloog Frans van der Waal in zijn nieuwe boek Mama's laatste omhelzing.


Klimaat noopt tot druppelirrigatie en andere innovatie

14-03-2019 - 0 reacties Nog tot maandag kan je inschrijven voor een studienamiddag van Bodemkundige Dienst van België (BDB) over irrigatie van landbouwteelten. Dat thema is actueler dan ooit gelet op de droogte die zowel in 2017 als in 2018 voor opbrengstderving zorgde. De klimaatverandering zal onvermijdelijk een impact hebben op landbouwopbrengsten, zo maakt KU Leuven duidelijk. Lange droogteperiodes dwingen de sector tot een efficiënter watergebruik, wat ook mogelijk is dankzij innovatie. Groentetelers kunnen bijvoorbeeld arbeid en brandstof uitsparen én efficiënter beregenen door hun diesel slurpende haspel te vervangen door druppelirrigatieslangen. In de fruitteelt is druppelirrigatie reeds een courante techniek. Experten zullen de voor- en nadelen van de verschillende irrigatiemethoden opsommen, en het boek ‘30 jaar irrigatieproeven’ voorstellen.


Peter Siebelt geeft workshop tegen dierenrechtenactivisme tijdens Dutch Pork Expo

12-03-2019 - 0 reacties Peter Siebelt spreker Journalist Peter Siebelt, bekend van zijn boek ‘EcoNostra; het netwerk achter Volkert van der Graaf’, is op 16 april spreker tijdens het openingscongres ‘Risicomanagement’, voorafgaand aan de opening van de Dutch Pork Expo in Venray.