Jonge kalveren goedkoper, starters duurder

Waar het kalfsvlees stabiliseert op het zomerse prijsdal, worden de jonge kalveren goedkoper en de starters juist duurder.
Het blank kalfsvlees zakt naar 5,78 euro per kg. De vraag neemt duidelijk af nu ook in Frankrijk de schoolvakanties zijn begonnen. Veel scholen serveren in het middaguur een warme maaltijd waar kalfsvlees onderdeel vanuit maakt. Ook bedrijfskantines sluiten of schroeven het aanbod terug nu de vakanties voor de boeg staan. Vorig jaar ging het kalfsvlees met 5,70 euro de zomer in. De sector hoopt dat het prijsniveau dit jaar hoger blijft. Volgende week zal dat duidelijk worden.
Starters stijgen naar een niveau van 400 tot 405 euro per stuk. Dat ze verder in prijs gaan toenemen, lijkt een kwestie van tijd. Er zijn weinig starters beschikbaar en als je alleen al kijkt naar de ontwikkeling van de nuka-prijs van de afgelopen maanden, zou de starterprijs deze zomer met nog eens 20 euro kunnen toenemen. Het is de vraag of rosékalverhouders die prijs willen betalen.
De Nederlandse kalveren zijn over de hele linie 10 euro per stuk goedkoper geworden. Ook volgende week wordt er rekening gehouden met nog eens een daling van 10 euro.

Bron

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zomer , onderdeel , frankrijk , kalveren , scholen en kalfsvlees ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
141