Problemen in snijmaïs door droogte en ongedierte

Het gros van het gezaaide areaal snijmaïs staat inmiddels boven. De droogte van de laatste weken heeft in enkele gevallen geresulteerd in een slechte opkomst, maar ook ongedierte blijkt een gevaar te zijn voor het gewas. Vooral in het noorden van het land staan melkveehouders voor uitdagingen.

Deel dit artikel

Reacties

weurding
Valt hier mee
+1
labella
Maisperceel naast de mijne zijn op de achterste helft alle maisplanten er in 2 dagen tijd door roeken uit getrokken.
+1
MBH te N
@labella heb jij hier een verklaring voor? Ik bedoel: waarom zijn de roeken niet bij jou perceel geweest?
+1
labella
@MBH te N Ze hebben er wel een paar plantjes uit getrokken maar mijn mais is schijnbaar niet lekker, die is behandeld met Korit.
+1
huub
Vorig jaar maakte de mais een trage start doordat het nat en koud was. Dan hebben kraaien alle tijd. Dit jaar is de mais snel door de kwetsbare fase heen.
labella
@huub Ze hebben niet veel tijd nodig, binnen 2 dagen is alles weg!
Cowboy3
@huub Uit natte grond trekken ze de planten veel moeilijker uit dan droog meel.
huub
@Cowboy3 Vorig jaar was er flinke schade hier in de buurt. Een perceel van ons ook. Dit jaar nog niet gezien of gehoord.
+1
weurding
Heb filmpje gezien dat wilde zwijnen een heel perceel vlak na het zaaien leeggevreten hebben, je zou denken ze krijgen meer zand binnen dan korrels
+3
George
@weurding Ja dat was een paar dorpen verder hier in Heeze. Perceel tegen bosrand. Leek of ze GPS op hun neuzen hadden , de rijtjes recht nagevroet. 😀

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot droogte , ongedierte , melkveehouders , snijmais , maiszaad en gewas ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!