Ongedierte

Al het Ongedierte nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Ongedierte nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Ongedierte nieuws

Ziekte van Weil uitgebroken in Noord-Holland

17-07-2017 - 0 reacties

Ziekte van Weil uitgebroken in Noord-Holland. Zachte winters en populatiegroei oorzaak. Bezuinigingen kabinet oorzaak gebrek aan mankracht bij RIVM.


Ratten vangen is toch veel zwaarder dan verwacht

03-07-2017 - 0 reacties

Oudega - De inwoners van Oudega (SWF) namen tijdens de Aldegeaster Iepen Dei het beroep van een medebewoner over. Dit varieerde van koeien insemineren tot het schrijven van columns met Hans Wiegel.


Insecten in hoog tempo verdwenen

28-05-2017 - 0 reacties

Entomologen - insectenwetenschappers - spreken van het windshield phenomenon. Nog niet zo lang geleden moest je 's zomers na iedere autorit je voorruit schoonpoetsen. Tegenwoordig blijft die ruit grotendeels schoon. Dat ligt niet aan het aerodynamisch ontwerp. Er zijn echt dramatisch minder insecten.


Voerverbod tegen dierenoverlast in Amsterdam

24-05-2017 - 0 reacties

Deze zomer voert de gemeente Amsterdam een voerverbod in als wapen in de strijd tegen overlast. Het moet een einde maken aan excessen, maar eendjes voeren met de kleinkinderen zal niet beboet worden.

Dat zegt wethouder Laurens Ivens van Dierenwelzijn vandaag tegen Het Parool. "Ratten komen af op het eten dat blijft liggen. Ratten vermenigvuldigen zich snel en omdat zij dragers zijn van onder andere de ziekte van Weil, is dat nadelig voor de volksgezondheid."

Meer: nhnieuws.nl/nieuws/206622/…


Boktor heeft z’n tanden gezet in het houtengebouw van kinderboerderij het MEK in Oosterhout

22-05-2017 - 0 reacties

OOSTERHOUT - Kinderboerderij het MEK in Oosterhout gaat volgende week een week noodgedwongen dicht. In het karakteristieke houtengebouw van de kinderboerderij, annex milieu educatief centrum, is namelijk de boktor aangetroffen. Omdat tijdens de bestrijding van de boktor geen mensen ( en dieren) in het gebouw mogen zijn is het MEK van maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni gesloten.


Hardnekkige wespenplaag verwacht deze zomer

21-05-2017 - 0 reacties

Deze zomer kan er veel overlast van wespen ontstaan. In het hele land worden ongewoon veel koninginnen waargenomen en in elke provincie worden nu al vier tot zes keer meer wespen gezien dan gemiddeld.


Enorme muggenzwermen teisteren IJsselmeerkust

16-05-2017 - 0 reacties

Zwarte wolken dansmuggen zorgen voor overlast in het zuidwesten van Friesland en op andere plekken langs het IJsselmeer. Het fenomeen doet zich elk voorjaar voor maar zo erg als dit jaar was het niet eerder, blijkt.


Vos richt slagveld aan bij pluimveehouder in Bunnik

14-05-2017 - 0 reacties

Een vos heeft 23 van de 24 kippen van hobbypluimveehouder Jacco Westeneng uit het Utrechtse Bunnik dood gebeten.


Jaarlijkse muggenzwermen teisteren verkeer Afsluitdijk

12-05-2017 - 0 reacties

Donkere wolken doemen op boven de Afsluitdijk. Maar het zijn geen wolken met buien, maar wolken van muggen.


Ratten vangen bij maiskuil

24-01-2017 - 36 reacties

Hallo prikkeborders,

Wij hebbben de mais en graskuil dicht bij een bos staan, hierdoor komt er vaak ongedierte bij de maiskuil en zien wij vaak rattenhollen. wij bestrijden ratten met rattenvergif (zakjes vergif) en zetten een rattenkooi waar wij ratten mee kunnen vangen.

hebben jullie nog technieken of (lok)middelen om ratten te doden/vangen?

Groeten

Melkveebedrijf Rensen


MUIS HOUDT FRIESE BOEREN WEER IN DE GREEP

23-12-2016 - 53 reacties

Ook dat weer!!:

Melkveehouders rond Sneek, maar ook op de klei onder Leeuwarden zien meer muizen op hun land dan vorig jaar. LTO Noord heeft het meldpunt muizen heropend waar boeren melding kunnen doen van muizenactiviteit.

Regiobestuurder LTO Noord Noord Peet Sterkenburgh zegt vanuit verschillende hoeken signalen te hebben ontvangen dat er meer muizen zijn. 'Het is weer een droog najaar. Dit kan weer uitgroeien tot een ramp.'

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2016/…


Oproep aan pluimveehouders om hygiënisch te werken

07-12-2016 - 0 reacties

Loslopende kippen en ongedierte. Overlegplatform Avined krijgt daarvan signalen. 'Absoluut onacceptabel in tijden van hoge vogelgriepdreiging', aldus Avined in de nieuwsbrief van 5 december.


Hert vangt Krokodil

06-04-2016 - 14 reacties

Een bericht kwam binnen via een veehouder in Florida, ook daar hebben ze last van ongedierte. toch wel handig zo'n John Deere...

vastgereden.nl/ufotos/2016/…


Rusland naar EC om import Nederlandse bloemen

09-08-2015 - 0 reacties

De Russische agrarische waakhond Rosselchoznadzor gaat in overleg met de Europese Commissie over de import van Nederlandse bloemen. Dat heeft de waakhond zaterdag bekendgemaakt. Volgens Rosselchoznadzor zouden de Nederlandse bloemen ongedierte bevatten dat een ,,ernstige hygiënische bedreiging'' vormt voor de Russische economie en landbouw.


Effectief middel tegen de muizenplaag?

13-02-2015 - 34 reacties

Het bedrijf Ruvoma zegt een effectief middel gevonden te hebben tegen de muizenplaag. Ze vergassen ze met een lading gecontroleerd aangebrachte CO2.

Hier meer informatie:
[url]ruvoma.nl/bio-bestrijding/muizenbestrijding/…]


Boer mag ongedierte blijven bestrijden

22-12-2014 - 2 reacties

" align="right" border="1" vspace="5" hspace="10">Buitengebruik van rodenticiden om ratten en ander ongedierte te bestrijden blijft onder voorwaarden mogelijk. Boeren en ongediertebestrijders moeten daarvoor eerst Integraal Plaagdier Management (IPM) toepassen.


Ongedierte

27-11-2014 - 36 reacties

ratten in de maiskuil. gif of vangkooi? wat is volgens de leden het beste?


'Banaan in gevaar door beestjes en schimmel'

17-12-2013 - 0 reacties

De productie van bananen in de wereld is in gevaar door plagen van ongedierte en schimmelinfecties. Daarvoor waarschuwen wetenschappers vandaag in de ...


Muizen bestrijding.

27-09-2012 - 2 reacties

Hoe kom je het beste en snelste van muizen af, we hebben de laatste weken veel meer last van muizen in de stal.


Kraaien

13-02-2012 - 39 reacties

Wij hebben hier in Friesland veel last van kraaien.

Hoe bestrijden jullie dit stuk ongedierte