‘Laat dwarse leden Cono lekker vertrekken’

“Vriendelijk uitzwaaien”, zegt Hanna, als ze leest dat een groep Cono-leden naar de rechter stapt.

Quote:
Een wonderlijke rimpeling in het goede leven van de coöperatie Cono. Al jarenlang aan de top met de uitbetaling van de melkprijs. Hoger dan FrieslandCampina. En dan gaat een groepje leden dwarsliggen. Ze geven daarmee aan dat ze er niks van hebben begrepen. Hun blik reikt niet verder dan de dampalen van hun erf. Ze willen leveren onder de wettelijke eisen. Ze verwachten wel dat Cono daar dan een bovengemiddelde melkprijs voor betaalt. Dat spoort niet.

Laatste  |  

Reacties

+3
Erco
Wat n kut column. Wat voor gast gaat er schuil achter die vergaderboer? Iedereen weet toch dat als je niet meedoet aan al die poespas je minder vangt. We vangen echt niet meer. Ze hebben wat mij betreft gelijk
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erco:
Ze hebben wat mij betreft gelijk

Als acht leden zo'n vergaande actie voeren, dan is er meer onvrede, geef je voor jezelf ook al aan. Toch best een puntje van aandacht.
Erco
@Jack Rijlaarsdam dat is toch overal zo Jack, steeds meer eisen en je vangt zogenaamd meer. Nee als je niet meedoet vang je minder dat weet jij ook net zo goed. De melkprijs moet gewoon elk jaar n cent omhoog. En die onvrede dat weten ze wel daar hoor van me 😆
PIONIER
@Jack Rijlaarsdam Laat die 8 dan maar opkrassen. Weet uit zeer betrouwbare bron dat ze extra snijruimte hebben gecontracteerd omdat de vraag naar hun producten zeer sterk groeit.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @PIONIER:
Laat die 8 dan maar opkrassen.

Ik raad je aan te solliciteren als bestuurder bij een coöp. Je lijkt er geschikt voor.
PIONIER
@Jack Rijlaarsdam Ja klopt. Helaas is dat niks voor jou.
+1
frank post
@PIONIER @Jack Rijlaarsdam , jullie zouden er beide goed in het bestuur passen, een bestuur met allen maar gelijk gestemden is gedoemd te mislukken
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @PIONIER:
Helaas is dat niks voor jou

Waarom helaas?
+1
nieuwoord
@Jack Rijlaarsdam Er is inderdaad soms een kritische discussie en dat geeft niets. Maar deze 8 menen dat het niet coöperatief gaat. Wat me dan tegen valt is dat zij hier zelf geen gebruik van maken (maar wel iedere vergadering zitten te narren) . Breng je punt dan duidelijk en mompel niet wat. Stel je verkiesbaar, er zijn inmiddels al heel wat kansen geweest(kan je direct pijlen hoeveel mensen het met je eens zijn). En gijzel niet iedere vergadering met een hoop negativiteit .
pieta
@nieuwoord Alsof dat helpt. De meeste boeren denken vooral aan zichzelf. Vroeger hadden ze elkaar nodig. Nu lijkt het er meer op dat we tot elkaar zijn veroordeeld.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @nieuwoord:
Breng je punt dan duidelijk en mompel niet wat.

Ik ben geen partij en woon geen Cono-vergadering bij, maar het lijkt mij dat wanneer je een rechtsgang in zet je het doel en de bijbehorende argumenten haarscherp in beeld hebt en dus naar voren kunt brengen. Critici de deur wijzen getuigt van bestuurlijke armoede.
nieuwoord
@Jack Rijlaarsdam Ik zeg ook niet dat ze de punten niet scherp hebben. Maar ze worden naar de rest toe zeer slecht gecommuniceerd. Terwijl daar best ruimte voor is.
cs-agrar
De vet gedrukte kop heeft gelijk, maar toch hebben de "dwarse leden" wel een punt. Een ratrace creeren waar men niets extra's meer aan verdiend is een race to the bottom. En dat is niet alleen bij Cono, ook bij de andere zuivelfabrieken. We hebben het ws allemaal wel gezien in "onze boerderij" van Yvon, je voldoet aan het hoogste, maar dan kom je niet van je produkt af.
Maar Cono heeft gewoon een superieure kwaliteit- en smaak in de kaas, dat moeten ze vooral vast houden, en dat zal wel wat inzet verlangen
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cs-agrar:
Cono heeft gewoon een superieure kwaliteit- en smaak in de kaas

Welke invloed hebben de KLW gerelateerde puntjes of het glyfosaatverbod hier dan op? Dat draait toch puur om de emotie.
+1
pieta
Quote Reactie van @cs-agrar:
Maar Cono heeft gewoon een superieure kwaliteit- en smaak in de kaas

Ze hebben gewoon van vroeger uit een aantal goede merken met een kenmerkende smaak. De smaak is heel belangrijk. Hebben we gezien met de TGC-perikelen. De rest van wat ze doen is pure marketing en daarmee ook een wedstrijdje verpissen. Voor de kosten van het verpissen draaien de (alle) melkveehouders op.
+2
mlkvhoudr
@PIONIER toch ligt hier een heel principiele vraagstelling onder waar leg je als zelfstandig ondernemer de grens. Wanneer ben je nog zelfstandig ondernemer. Het afdoen als gezeur is te makkelijk. Er ligt een ingewikkeld vraagstuk onder enerzijds moet je de markt voor zijn dus t produkt moet snel te leveren zijn als de vraag er komt anderzijds kunnen melkfabrieken maar wat beweren wat je als melkproducent toch niet kan nagaan, daar zetten de collega s die sneller en nog meer willen dan weer tegen over als je elkaar niet vertrouwd kun je geen zaken met elkaar doen en daar is ook weer geen speld tussen te krijgen.

En dan hebben we ook nog collega s die wel willen maar niet kunnen bijvoorbeeld door te kleine huiskavel, die zullen je snel uit de droom helpen dat t om toeslagen gaat want het stapelen begint in ieder geval bij mijn afnemer allemaal met weidegang dus de wel willers maar niet kunners worden het kind van de rekening
sjuu
Ga je toch lekker naar Campina, de mazzel.
pa
De 8 willen dus voor hun "domheid" betaald worden? Ga toch lekker je eigen gang., Je hoeft niet te blijven
Jan-T
@pa vind het een waardeloos Remie verhaal je maakt deel uit van een coöperatie.
Dan werkt ik ben Remie en sta alleen op de wereld niet.
Het gaat net als met de zorg / huur toeslagen uiteindelijk loop je daar een dode weg mee in.

Al die toeslagen worden zogenaamd verrekend en uiteindelijk blijft er in de maand niks extra over en sta je nog zonder eten en met knorrende in jou bordje te loeren.

Dus vind de conclusie dan ga je maar weg, gewoon KUT dat heeft niks met het gedachte goed van een coöperatie te maken.
Wie dat zegt is gewoon een Klootzak.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot top , niks , erf , frieslandcampina , melkprijs , cono en coöperatie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.346