Campina

even de vanille vergeten toe te voegen is niet de enige misleiding..

Zou de Nederlandse boer die elk jaar al zn gras dood spuit en vervolgens ploegt en weer inzaaid voor een hogere grasproduktie zich willen melden?

Originele beschrijving

Boer Niels maakt zich sterk voor de natuur

Bron

Campina
www.facebook.com

Laatste  |  

Reacties

+8
Twentsch Land
Elk jaar het grasland dood spuiten en nieuw inzaaien 🤔

Ik ken er geen een die dat doet !
+30
Coen
@Twentsch Land , ieder heeft z'n eigen plan maar op deze manier tweedeling zaaien onder de eigen leden is walgelijk 😞
+5
JanCees
@Coen planetpaperplof je verzint een verhaal en een oplossing @wiebren werkte jij daar al of is deze onzin van voor jouw tijd? Ik vraag me ook af welke boer met beetje gezond verstand aan zoiets mee wil werken?
+14
christo
@JanCees Wiebren is de rode draad in het verhaal. promoten van KLW bij lto. Daarna via een omweg en als rekenwonder van de commissie grondgebondenheid er voor zorgen dat er een verkeerde berekening gemaakt wordt die geleid heeft tot de verkeerde 65 % norm. DAn verder naar RFC om "de klus" af te maken.
+1
Twentsch Land
@Coen

Zeker walgelijk. Maar niet nieuw, daar zijn ze al even op verschillende manieren mee bezig.
achterhoeker2
@Twentsch Land Groenbemester doodspuiten op het maisland ,zal landbouwkundig iets beter zijn maar is desastreus voor het imago.
+9
robotmelker
Foutieve informatie verstrekking.... niks nieuws voor de landbouw.

Welke oen laat zoiets maken...
+1
klant
@robotmelker iets voor staf
+6
JanCees
@klant dat kun je zelf ook op CBS opzoeken hoor daar heb je STAF niet voor nodig gebruik STAF voor de echt lastige vraagstukken niet voor domme oprispingen van RFC.
Overigens wel een handige strategie je weet meteen het gespreks onderwerp op de ledenvergaderingen. Dat zijn niet de strategie of de tegenvallende cijfers maar een filmpje das dan weer wel slim gedaan.

De cijfertjes kun je vinden op onderstaande link.
We hebben circa 24% grasland dat korter dan vijf jaar ligt en 76% blijvend grasland.
Van ieder jaar doodspuiten kan niet massaal sprake zijn wel wellicht in de rotatie mais/gras of in combinatie met akkerbouwgewassen of bollenteelt. Het filmpje en de bewuste melkveehouder schetsen een wel heel erg eenzijdig beeld. De betrokken melkveehouder mag dan trots zijn op zijn blijvende grasland, zijn weinig kritische houding naar hoe hij zichzelf en zijn kennis over de sector etaleerd is op zijn zachts gezegd voor verbetering vatbaar.
En als er iemand met een beetje boeren verstand betrokken is geweest bij dit filmpje dan zou die zichzelf heel diep moeten schamen.

statline.cbs.nl/Statweb/publication/…
+2
Jaap40
@JanCees wel triest dat juist 'blijvend grasland' op deze manier geweldig 'in de zeik' wordt gezet.
+1
klant
@robotmelker waarom heeft ie nog een trekker, kan ook wel met paard en wagen scheelt weer co2 uitstoot.
+2
paulus2
@robotmelker welke oen leent zich voor zo'n filmpje
weurding
@paulus2 zat vast iets in dat glas melk.... 😉
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
zat vast iets in dat glas melk..

Die zin aan het begin . Glas altijd halfvol , sorry ik had nogal dorst. Wat een misselijke vertoning verschrikkelijk! Ze denken ook nog humor te hebben. En verder : Nu vroeg Hannah zich af ........ Is dat de Hannah van vergaderboer? Het lijkt wel een propagandafilmpje geregisseerd door Goebbels. Het is ook niks dan opnaaierij en bedrog.
+4
Boerma
Is dit echt een reclame van campina? Dan zou het echt niet best zijn. Zo is het net of gemiddelde veehouder dit altijd doet. Bende
+8
matt
Hij is zo zuinig op zijn gras,dat de koeien met een lege bak staan.
Hij had beter zijn koeien,kunnen gaan voeren 👎
+3
christo
@matt We kunnen er voor kiezen om de betreffende boer helemaal af te branden. Schiet je niks mee op. Rare vogels blijven er toch. Dit is een film van Campina. Daar moeten we zijn met ons ongenoegen.
+4
jg
@christo Een manier om de discussie over de financiële resultaten af te leiden .
christo
@jg Cheesus.
sorry
@jg daar huren ze Erben wennemars al voor in,om de boel op te leuken ...hoeven ze zelf minder tijd vol te lullen en minder tijd voor lastige vragen
Erco
@christo ja maar dat je je daarvoor leent dan spoor je toch ook niet?
christo
@Erco Ik denk dat zijn blijvend grasland fetisjisme niet te combineren is met een functie binnen rfc.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Erco:
je daarvoor leent dan spoor je toch ook niet

Je zou toch denken dat die boer die tekst een paar keer gelezen heeft voordat het op film ging, en dat zeer waarschijnlijk het filmen ook nog een paar keer over gedaan is, zal er dan nooit een lampje bij hem zijn gaan branden? Zulke moet je voor uit kijken als het ooit nog eens oorlog wordt. Via via begreep ik dat het filmpje vanochtend verwijderd zou moeten zijn, aldus de rfc-chef, maar hier werkt deze nog best.
sorry
Werk voor Staf........aanpakken stelletje verrotte eikels
christo
@sorry DAt maakt indruk bij rfc. Halen ze het er gewoon af. En weer verder. Er is wat anders nodig om de vernietiging van de niet-bio boer te stoppen.
+4
Erik,1979
@sorry werk voor de melkveehouders. Ik heb net een Whatsapp gestuurd naar een bekende Campina bestuurder. Als iedereen dat nu even doet.
cowboys
@Erik,1979 de ledenraad van RFC stelt ook niks voor .als die niet uitgelegt kunnen krijgen dat dit niet kan.
puddingbroodje
@cowboys dit is ze n echt wel helder op zaterdag werden de mensen die erover gaan wel ff van hun bed getrommeld om het filmpje zsm te verwijderen!
+1
Erik,1979
Als je zulke partners hebt dan heb je geen vijanden meer nodig !
+4
Frans1
Dit is toch echt niet best als er zo'n beeld van je geschetst wordt Door je eigen coöperatie
+2
Groen1
In filmpje wordt gezegd, "Heeft u een vraag, stel ze aan een van onze 4 boeren?" Ik zie 3 boeren van Campina en 1 boer van Natuurmonumenten.
+6
dijkstra uit w
Dit is toch te triest voor woorden, de gemiddelde burger denk nu dat ele boer z'n gras elk jaar dood spuit met round up en weer opnieuw inzaait. en dat zou ook nog een beter zijn voor de boer, als je het filmpje moet geloven als leek. Tjonge jonge, zit er nou geen een met een beetje nuchter boeren verstand daar bij de marketing van campina.
+1
spotmelker
Volgende keer eerst even door een kritisch panel laten beoordelen. Zeggen dat je koeien blij zijn met gras en dan een bijna leeggegeten maisgoot.....😁
KoeienboerJannes
@spotmelker hier hoef je niet eens al te kritisch voor zijn om zulke bagger
+4
dwers
Wat een dom filmpje, ik hoopte dat het het RFC schip weer enigzins gerepareerd was.
Maar ze slaan nu weer aan alle kanten gaten in de romp.
+4
mh79
Als je nu als consument denkt. wil je toch alleen nog maar planet proof melk. dat is toch de bedoeling. de meeste consumenten hebben geen notie van wat er speelt. en denken. als ik deze melk kies. dan wordt er minder bestrijdingsmiddel gebruikt. minder co2 ed. alleen moeten de veehouders het waarmaken. en alles baseren op klw is gewoon de kat op het spek binden. want die klopt niet. daarnaast valt iedereen in onze streek buiten planet proof. omdat het vnl grasbedrijven op veen zijn, die niet aan co2 kunnen voldoen wat ik begrijp. en juist hier zijn boeren niet intensief. blijvend grasland boven 95% weidegang en geen maisteelt. juist wat iedereen verkondigd waar het heen moet.

wat dat betreft is het AH programma veel duidelijker voor de consument. voldoende natuur op huiskavel. niet te intensief. gmo vrij. voldoende vrijheid voor koe en kalf. opfok op bedrijf of binnen zeer korte afstand. ook voor de boer is het duidelijker. je voldoet eraan of niet. en niet achteraf er met een planet proof berekening erachter komen dat je al anderhalf jaar niet aan de eisen voldoet
Wat een dom varken . Hier nog nooit 1 keer grasland dood gespoten ,
+2
weurding
Teleurstellend.......😭
+7
ted9
Heel de melkveehouderij heeft al last van die k.t fabriek door hun grote waffel in nzo. En nu ook nog aankomen met deze onwaarheden en ook nog een medewerker van natuurmonumenten er tussen zetten als boer. Waar gaat dit heen.
+3
Noordoost
Wat weer een ongelofelijke domme actie van ons fransje.
Hij is niet eerder rustig voordat de hele hut daar in Amersfoort kapot is
+2
Flinstone
Die Niels die moet ook eens in de spiegel kijken wat heb ik nu gezegd? Totale bull-shit dit filmpje
Hier moet de hele ledenraad toch overheen vallen dunkt mij!
+4
slagroomvla
Jan Anker en Klaas de Jong moeten onderhand wel huilend van het lachen aan de koffie zitten...

#sterkvooronzenatuur ?? Inderdaad, duidelijk niet voor de leden!
+1
dewittemotor
@slagroomvla Die Anker ligt elke dag in een deuk om zoveel prutswerk
Groen1
FrieslandCampina 11 oktober 2018
Frans Keurentjes, voorzitter bestuur #FrieslandCampina gisteren tijdens het Najaarsforum van #Natuurmonumenten in De Flint in Amersfoort: “We wonen op een uniek stukje aarde; een delta met een vruchtbaar klimaat, met boeren en een infrastructuur die wereldvermaard is. We hebben de verantwoordelijkheid om daar goed mee om te gaan en talenten te benutten. Meer is beter was decennialang de norm. Maar er moet een #duurzaam verdienmodel komen dat voor alle deelnemers in de #zuivelketen toekomst biedt.” Het Najaarsforum van Natuurmonumenten stond in het teken van landbouw met als doel meer verbinding met de agrarische sector.
nl-nl.facebook.com/FrieslandCampina/
+2
Bekkink
Hier mag staf ook wel mee aan de gang
+2
putjesschepper
Framing van je eigen coöperatie onvoorstelbaar.
+3
jos 15
Ik was ook bijna zover om me op te geven voor de planetpaperplof maar na dit
filmpje, de vanillevlafraude en de bedroevende prestatietoeslag ben ik daar wel klaar mee. Ik ga de papieren van de aware bijeenkomst maar eens opzoeken.
+1
puntertje
Eve googelen naar boer Niels levert op dat de beste man ledenraadslid is bij Agrifirm, en jawel, FrieslandCampina. Dan moet je toch kunnen begrijpen dat je beter niet de suggestie kunt wekken dat je het heel erg goed doet t.o.v. je collega's die ieder jaar alle grasland aan het doodspuiten zijn?
+1
sorry
@puntertje ...een waardig opvolger voor frans keurentje
Groen1

Weidecoach Berdine haalt alles van stal | NOS op 3
Todi
@Groen1 Ach ja een snelle babbel met weinig verstand heeft een coach nodig met het zelfde probleem en lekker media geil zijn.
christo
Ze zijn er klaar voor? Kan het ook zo zijn dat ze er niet klaar voor zijn?
+5
He ehh Hookwood woer zit ie, geef ff een reactie op deze zoveelste , domme actie !!!
PIONIER
@Detukkeroettwente Nee dat doet hookwood niet. Alleen als ie vooraan kan staan laat ie zich zien, zo van kijk mij eens. Maar als je denkt hoog te staan kan je diep vallen.
+7
Jaap40
@PIONIER onterechte opmerking!
@hookwood heeft volgens mij juist vaak eigen mening!
+2
Noknok
Mooie timing het filmpje op zaterdag openbaar maken , voor commentaar niemand aanwezig in amersfoort. Maandag en dinsdag nog een polonaise en woensdag is het weer wat anders. Kan er maar 1 ding uithalen , er is teveel melk en snel allemaal naar een hoger segment of een andere verwerker zoeken.
+5
ceessie
Kun je nagaan wat voor lieden er aan het roer staan bij deze zuivelcooperatie. totaal geen affiniteit met de sector. Weet niet of dit een acteur of echte boer is in het filmpje, als het een echte boer is moet hij zich ook diep schamen om zich zo te laten gebruiken! Leden rfc word toch eens wakker en zorg dat er bestuurders komen die wel affiniteit met de sector hebben.
+4
cs-agrar
Kreeg vanmiddag bericht dat het filmpje verwijderd gaat worden en er een bestuurlijk commentaar komt. Wordt vervolgd denk ik
Twentsch Land
@cs-agrar

In een democratisch land hebben we recht op wie verantwoordelijk is/zijn van deze negatieve promotie.
+3
robbies
@cs-agrar dus omdat er nu wat lawaai gemaakt wordt, halen ze het filmpje eraf?? Wat zegt dat over een eventuele volgende keer?
+1
Erik,1979
@robbies dat iedereen lawaai moet maken!!!!!!!!!
+1
klaasvaak
@Erik,1979 Op facebook staat op de campina pagina nog meer van deze onzinnige filmpjes. Het niveau is ver beneden peil. Staat er ook daar weer iemand met een natuurmonumentenpak tussen. Zou zeggen; ga ook daar effe kijken en er voor zorgen dat ook dat filmpje verdwijnt....
robbies
@Erik,1979 met het marketingbudget van RFC kunnen veel betere en efficiëntere social Media-strategieën gevoerd worden. Zonder controverse en met een groter bereik.
robbies
@robbies broekies van krap 20 jaar worden multimiljonair dankzij Instagram en YouTube. Daar wordt de mening gevormd. Bij RFC denken ze ook aan sociale media te doen door er een filmpje op te plempen. Lees dit eens: Dit Nederlandse bedrijf doet het beter op Instagram dan Kim Kardashian

ad.nl/ad-werkt/…
+1
KoeienboerJannes
@robbies had nooit geplaatst mogen worden.
+8
DeBoerin
@cs-agrar Vanochtend even met een van de districtraadsleden gebeld. Ik was niet de enige met commentaar. En kon zich zelf ook wel vinden in mijn kritiek. Na telefoontje nog een app ontvangen; De boodschap wordt naar boven doorgezet. Laat niet alleen hier wat van je horen .....
+2
Wolswinkel
@DeBoerin Die olijke zelfbewuste kerel in het filmpje is notabene zelf districtsvoorzitter. De beste man is bezig om zich met gang binnen de coöperatie omhoog te werken en is de laatste tijd erg nadrukkelijk op allerlei beeldmateriaal aanwezig. Altijd al totaal kritiekloos..
+1
sorry
@Wolswinkel lijkt frans wel,contact met de werkelijkheid verloren
dewittemotor
@Wolswinkel Die gaat het dus ver schoppen Bij RFC.
+1
de Haas
@Wolswinkel Dat is toch het kenmerk van al die gasten. Alleen maar wat stom lachen, ja-knikken en bukken. Totaal geen zelfrespect.
+1
cs-agrar
@cs-agrar zoveel haast blijkt er trouwens nog niet te zijn met het verwijderen, de link werkt nog aardig🤔
weurding
@cs-agrar idd cees.. staat er nog op
Nico96
Manman wat een drukte over een filmpje. De meeste boeren spuiten elk jaar wel een stuk weiland dood, voor herinzaai of maisteelt, dus zover naast de waarheid is het helemaal niet. Het filmpje is gericht op consumenten, niet op boeren.
+9
cs-agrar
@Nico96 juist , gericht op consumenten, en die consument wordt hier doodleuk verteld dat, behalve bij ene boer Niels, het doodnormaal is alle grasland elke jaar dood te spuiten, te ploegen en weer in re zaaien... En het is nu dan ook aan dezelfde boer Niels, om deze zeer kromme wetenschap bij de consument weer op het juiste spoor te krijgen (lijkt mij)
+1
Jaap40
@Nico96 onzin, lang niet ieder jaar wordt er doodgespoten. Door over aanbod van gras wordt minder opbrengst gewoon geaccepteerd. Wie is er zo een hals dit soort filmpjes te maken.....
+2
Boerma
@Jaap40 sinds wanneer heb je meer opbrengst als je het ieder jaar vernieuwt/doodspuit. Zijn hier al blij als het ingezaaide gras opkomt
+1
Twentsch Land
@Boerma

Komt ook nog bij dat het jaar van inzaai doorgaans minder opbrengst heeft dan de eerste paar jaar die volgen na het eerste jaar.
Jaap40
@Boerma eens, maar grassen bestand is soms van mindere kwaliteit, herinzaai zou soms eerder mogen. Dan accepteer je (kwalitatief)verminderde opbrengst
+8
George
Miljaar waar leent die sukkel zich voor , wat een ongelooflijk slecht kutfilmpje met achterlijk gezever. Welke idioot denkt dat je jaarlijks je gras moet vernieuwen , daar hangt ook nog eens een fors kostenplaatje aan.
+4
dewittemotor
RFC is gewoon heel bewust een scheiding aan het aanbrengen tussen de leden. En dan komen de Brabantse en Limburgse melkveehouders er heel slecht vanaf de komende jaren. Want voor al die onzin is ons gebied grotendeels niet geschikt.
Verder toont zo een filmpje maar een ding aan en dat is dat het bij RFC een grote puinhoop is. Ze kunnen nog niet eens marketing bedrijven - alle melk is hetzelfde, vorig jaar bij Kassa - nu dit en zo zijn er vele voorbeelden
Melkveehouder.
@dewittemotor daarom moeten de leden uit brabant en limburg ook (met de bus) naar den bosch komen. Dan krijg je automatisch minder van deze leden c.q. minder inspraak op de bijeenkomst.
+3
dewittemotor
@Melkveehouder. Ik heb me eigenlijk voor genomen om mijn vrije tijd niet meer te besteden aan zaken waar ik slechte zin van krijg of aan bijeenkomsten waar ik van voor tot achteren voorgelogen wordt. Daarbij die BN-er die er optreedt was gisteravond toch ook op televisie met zijn zogenaamde astma en het daarbij behorende medicijngebruik. Ik heb wel zware astma, maar ik schaats wel het snelste van iedereen: jaja geloof jezelf.
En zoiets nodigt RFC dan uit om vooral maar niet al teveel in discussie te moeten met de Leden.
+2
Frans1
Quote Reactie van @dewittemotor:
RFC is gewoon heel bewust een scheiding aan het aanbrengen tussen de leden

Onder aanvoering van NM toevallig? Het heeft er wel veel schijn van door zo belachelijk nadrukkelijk het gebruik van glyfosaat te benoemen
+6
Achso
Nu dachten we dat het niet veel slechter kon na ‚Weidemelk‘ en Paperplof melk( zoals JanCees het noemt. Maar ze hebben de overtreffende trap van onzin,idioterie en bedroevend slechte marketing gevonden.. Een felicitatie is op zijn plaats: je moet ook het talent hebben om er zo‘n zooitje van te maken
KoeienboerJannes

Ik dacht al wat raar dat het slechte nieuws vd lage nabetaling niet op vrijdag was. Komen ze met dit wangedrocht aanzetten.
+2
christo
Is deze man echt een districtsvoorzitter? DAn wordt het interessant wat de reactie van rfc hier op gaat zijn. Ze hebben zelf de film gemaakt.
+4
diezel
Quote Reactie van @christo:
Ze hebben zelf de film gemaakt.

Een multinational zet niet zomaar even snel een bedrijfsfilmpje op sociale media. Punt. Heel simpel.
Daar zijn gewoon tientallen mensen mee bezig geweest.
Casten-brainstormen reclamebureau-opnames tot uiteindelijke goedkeuring Director Media.
+1
Noknok
@diezel we kunnen ook wel zonder director media, zet iets op melkweb en laat de leden stemmen. En daarna eventueel naar buiten. Zal wel te simpel zijn.
Farmer_
@Noknok Een bestuursfunctie kun je wel vergeten met zo'n instelling. 😅
+2
dewittemotor
@diezel Goed gezien. Dit is gewoon een heel bewuste actie. Die Schumacher en die Keurentjes moeten met spoed afgezet worden.
pietjepuk
Quote Reactie van @dewittemotor:
Die Schumacher en die Keurentjes moeten met spoed afgezet worden.

Ze doen de laatste jaren goed de best maar het lukt ze maar niet om ontslagen te worden. En om nou zelf ontslag te nemen. Dan krijg je geen uitkering he.
+7
JanCees
@diezel De soap wordt nog veel leuker. Onder districtsraadsleden gaat het verhaal rond dat het filmpje in concept klaar stond om nog te worden beoordeeld of het wel of niet ou worden gebruikt. De "concurentie"heeft het gehackt en online gezet en daarom is het fout gegaan. Ik zie het al helemaal voor me in de krant van volgende week. K de J hackt RFC site :)😂
Het is natuurlijk wel opvallend dat @hookwood en @Wiebren op dit moment wel heel erg stil zijn?
Meestal hebben ze wel een bijdrage aan het debat.
+1
John Spithoven
@JanCees RFC gehackt door de concurrentie, dat was de uitleg die voorbij kwam, vanuit de districtraad . Welke concurrent zou dat nu doen? Collega vanuit NZO of misschien wel internationaal.

Misschien wel een zaak voor Europol 😀
puntertje
@JanCees Je begint zo langzamerhand wel steeds vaker geruchten als 'waarheid' rond te strooien. Het gaat zwaar ten koste van je geloofwaardigheid als zgn. fact-checker denk je niet?
+1
JanCees
@puntertje he als dit door districtraadsleden als serieus wordt rond ge apt dan mag van mij de wereld meegenieten althans ik moest er erg om lachen en van mij mogen mensen delen in plezier dat jij je puntjes altijd scherpt voor mij is humor ook leuk
+1
puntertje
@JanCees hmm, eerst hakken met een grove bijl en als je zelf inziet dat het nogal aanmatigend is net doen alsof het een grapje was is kleuterig gedrag. Je laat je soms net te veel leiden door oud zeer.
+1
JanCees
@puntertje ik heb van alles behalve oud zeer sta hier altijd open en niet verstopt achter een ander naampje de opmerkingen die ik maak zijn naar mij te herleiden . Die dapperheid kan ik bij jou niet ontwaren. Mannekes zoals jij die zich verschuilen kunnen de pot op
+2
Twentsch Land
@JanCees

Als het je te moeilijk wordt gebruik je altijd het argument anoniem. Het maakt nogal verschil hoe invloedrijk iemand kan zijn, bij mensen met een bestuurlijke functie die over een ander kunnen beslissen is het niet meer dan normaal om je identiteit kenbaar te maken. Als het gaat om iemand die hier zijn mening of gedachte geeft en in geen enkele bestuur zit en dus ook niet beslist over een ander ligt het toch echt wel anders. Ik denk dat de meesten hier op het prikbord geen bestuurlijke functie hebben en is het beter op hun mening/gedachte een reactie te geven.
+1
Erik,1979
@Twentsch Land wij hebben vrijheid van meningsuiting. Dat is èèn van de weinige vrijheden die wij hebben. Daarom zal ik nooit anoniem reageren. Jammer genoeg denken er vele anders over.
JanCees
@Twentsch Land je staat ergens voor of je doet aan belletje trekken das altijd een keuze en mijn bestuurlijke functies waar ik invloed mee zou kunnen hebben dat is natuurlijk een lachertje
puntertje
@JanCees Je ziet dapperheid als een vrijbrief om soms onzin als waarheid te mogen verkondigen? Is ook een mening zullen we maar zeggen. Zegt misschien ook iets over het ego.
christo
@puntertje Even voor de duidelijkheid: wat is nu datgene waar je je zo aan stoort. Ik zie het even niet zo snel.
JanCees
@puntertje tja als dit je inhoudelijke bijdrage met de meeste diepgang is dan ben je geen puntertje maar een luciferhoutje op zijn kant
+1
puntertje
@JanCees Wat is er met je aan de hand? Je zit al op het niveau van de gemiddelde scheldende prikker hier. Dat uitgerekend jij meteen begint te schoppen als iemand kritisch naar jou is. Je laat je wel kennen.
JanCees
@puntertje wat is nu eigenlijk je punt? want dat hebben we nog niet gezien
puntertje
@JanCees eerst nadenken als je wat hoort of leest voordat het als waarheid naar buiten slingert. En als je had gelezen wat ik schreef dan had ik het niet hoeven herhalen.
+1
christo
@puntertje Wanneer je het betreffende bericht wilt zien dan kom maar even langs. Of geef even je 06 dan stuur ik het bericht van Hans Vermeulen even door. Hij zegt dat de concurrent het heeft gehackt om de campina-boeren tegen elkaar op te zetten. Daarnaast nog een aantal aanstootgevende zaken die bestuurder onwaardig zijn.
+2
mlkvhoudr
@christo yo christo verwijder je bijdrage eens, t is toch niet nodig mensen persoonlijk te beschadigen hier toch?
+2
@christo dan nog heeft RFC het wel gemaakt en dus ook bedacht. Dat is al kwalijk genoeg.
+15
hookwood
@JanCees misschien moet je gewoon alles even lezen. Ik heb er wel genoeg over gezegd volgens mij maar ga dat niet doen in elk topic waar dit voorbij komt.

Hacken door de concurrentie? Zal wel als grapje gezegd zijn neem ik aan.... Het is bij ons in ieder geval niet voorbij gekomen.

Ik kan niet spreken voor anderen, maar ik was not amused over dit filmpje wat ik dus gisteren voor het eerst zag. En ook al niet over het wormen filmpje dat afgelopen week al getoond was op de CVD.

Naar aanleiding van dit filmpje is er dus direct actie ondernomen. Het zal best goede marketing zijn maar als onze eigen onderneming op deze manier zaken gaat framen dan kunnen we van alles bedenken om als coöperatie te komen tot een betere ledenbinding maar dat heeft dan weinig zin. Dit moet niet weer gebeuren!
+4
familie pelle
@hookwood mooi dat jij hier nog wel reageert als een van de weinige ledenraadsleden, maar met alle respect, dit kan toch niet zonder gevolgen blijven. Het slappe excuus van frans op melkweb maakt op mij weinig indruk. Er zijn meerdere “foute” filmpjes gemaakt die zo als promotiemateriaal kunnen dienen voor GroenLinks en PvdD. Ik verwacht een stevige reactie van mijn ledenraadsleden en de verantwoordelijken moeten wat mij betreft ophoepelen. Een slap ingrijpen nu betekent een minimale rol voor de ledenraad in de toekomst
+8
robbies
@familie pelle Keurentjes was onderdeel van het bestuur dat de laat-maar-komen-strategie predikte, maar had vervolgens een quotum nodig om de melkstroom te beteugelen. Liet Joosten allerlei onzin uitkramen over monovergisters, terwijl de thuismarkt verloren werd en allerlei onrendabele acquisities gedaan werden in het buitenland. Joosten is godzijdank geloosd, maar dat kostte wel miljoenen. Frans lachend op de foto vanwege kalversterfte, gedraai rondom kringloopwijzers en grupstallen. Jij denkt dat dit filmpje hem nekt? Als de ledenraad hem nu laat struikelen, is het pure retoriek.

Ik weet overigens niet wie de communicatie doet bij RFC, maar dit excuus op Melkweb is echt van een heel matig niveau. RFC is niet zo dynamisch -zou wel moeten - dat zo'n filmpje er in een dag of 3 opstaat. Dit is door verschillende mensen bekeken en goedgekeurd. Dit als een inschattingsfoutje bestempelen betekent dat er in de communicatie geen boerenverstand meer zit. Bijzonder kwalijke zaak
familie pelle
@robbies volgens mij zijn we het eens.
+2
John Spithoven
@hookwood Prima reactie.

Over dat hacken kwam echt voorbij middels een app van een district voorzitter. Ook gaf hij aan dat als elk lid zo handelden als Niels de melkprijs 15 cent omhoog ging.

Ik ben /wij zijn RFC niet aan het bashen. Maar dit gaat zo niet. En als STAF hebben wij geen actie ondernomen, het aanvallen van onze mooie coöperatie is not done. Maar ik was wel woest!
Twentsch Land
@John Spithoven

Type woordengebruik in combinatie met eventuele smiley's geeft vaak al redelijk aan hoe iemand er in staat !
Erik,1979
@John Spithoven klopt john👍
Frans1
Quote Reactie van @hookwood:
Ik heb er wel genoeg over gezegd volgens mij

Jij hoeft hier jouw rol bij onze coop niet te verdedigen hoor,doe dat maar in eigen huis,daar zitten de mensen die het aangaat en weet je tegen wie en met wie je praat,hier niet
JanCees
JanCees
@hookwood ha die Jan Roelof zo herken ik je weer redelijk goed in de peiling wat wel en niet deugt. En er voor staan. Keep up de good work
+4
George
Het is gewoon in- en in triest dat een boer met een beetje verstand meewerkt aan zo'n ongelooflijk onzinnig kutfilmpje! Wat hebben ze die Niels beloofd om zulke onzin uit te kramen?
Het is een misselijke vertoning en je moet toch echt een matennaaier zijn als je zoiets voor de camera gaat wauwelen.
Erco
@George precies als boer zijnde moet je al meteen zeggen hallo zeg wat een onzin moet ik nu weer zeggen. Dat ga ik mooi niet doen want er klopt geen zak van. Mooie collega ben je dan zeg
christo
@hookwood Hoe ga je er voor zorgen dat dit niet weer kan gebeuren. Je zit bij in een bestuur dat natuur en klimaat als een geloof zien. Wij maken melk. Doen dat op een nette manier. Zeg maar wat het gaat worden: de boer op 1 of de groenen op de eerste plek. Durf te kiezen!
+4
Achso
@hookwood Interessant dat niemand ergens van weet en niemand de goedkeuring gegeven heeft. Ondertussen staat het er wel op. Als niemand van de leden dit wist en intern ook niet, dan vraag ik me af wat jullie dan wel doen. Misschien even spiegel voor houden in plaats van JanCees afbranden
+6
robbies
@JanCees het bashen van RFC van jouw kant neemt inmiddels heel sneue vormen aan. Ik zou zulke rabiate theorieën ook laten voor wat ze zijn als ik Jan Roelof of Wiebren zou zijn
+1
JanCees
@robbies lees het lijntje van John zou ik zeggen. Volgens mij bash ik niet maar is een club bezig met zelfkastijding ieder zn hobby:)
+3
robbies
@JanCees lees je reacties eens terug over dit filmpje en de melkprijsvergelijking. Je schept er zichtbaar plezier in om RFC als amateuristisch en visieloos weg te zetten. Jij meent dat je als oud-bestuurder daar een mening over te moeten hebben, onder het mom van "sectorbelang" en doordat je "onafhankelijk" pretendeert te zijn denk je ook nog gewicht aan je mening te kunnen hangen. We zijn met 12.000 melkveehouders mans genoeg om onze bestuurders tot de orde te roepen. Daar hebben we jou niet voor nodig.

Richt al je energie maar op Mesdag en STAF. Daar doe je goed werk.
Farmer_
Quote Reactie van @robbies:
We zijn met 12.000 melkveehouders mans genoeg om onze bestuurders tot de orde te roepen

Geloof je dat nou zelf.
+1
robbies
@Farmer_ onze RFC-bestuurders wel ja. Die losse flodders van LTO heeft niemand in bedwang
+1
Farmer_
@robbies Tot nu toe nog niet best gelukt.
Erik,1979
@robbies Er zijn er met dubbele functies.......
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
met 12.000 melkveehouders mans genoeg om onze bestuurders tot de orde te roepen

Heb ik iets gemist??
JanCees
@robbies freedom of speech my friend en dat jij daar dan niet blij van kan worden tja das niet mijn probleem
robbies
@JanCees wel ironisch dat jij gelijk de anoniem-kaart trekt wanneer iemand jou iets onwelgevalligs zegt. Valt dat dan niet onder freedom of speech?
+1
puntertje
@JanCees freedom of speech, tuurlijk, maar dit ging over je geraaskal mr. fact finder.
slagroomvla
Quote Reactie van @JanCees:
freedom of speech my friend

Wel even je eigen verhaaltjes op orde houden JayCie, nu deugt Natuurmonumenten ineens niet volgens jou, met plan b, je kansloze gve en quotum per hectare plan, had je toch afspraken met de bekende zelfde ondeugdelijke ngo's? Dat was helemaal geweldig, daar kon je niet om heen, hadden veel leden, zo kreeg je dingen voor elkaar!! Je was zelfs vriendjes met de Partij van de dieren...

Vanwaar deze draai, heb je het licht gezien?
slagroomvla
@slagroomvla
Zo, moest even zoeken, Jan Cees 2 jaar geleden!!

Toen we als schrijvers van de eerste toekomstvisie voor de melkveehouderij in juni 1997 opschreven dat er een prijsstimulans zou komen voor weidegang en dat antbiotica gebruik een vraagstuk ging worden en Para TBC zou moeten worden bestreden en een fusie in de zuivelindustrie verstandig zou zijn, en hoornloze fokkerij een toekomstige gewenste ontwikkeling was werden we door velen voor gek verklaard. Sterker nog ik werd bij diverse organisaties op het matje geroepen. En kijk nu.
Een sterke visie doet vanzelf zn werk en dan worden het andere partijen die hem gaan dragen.
Partijen die meer invloed hebben dan LTO/NAJK/NZO/NMV en EZ te samen. Voorbeeldje Natuurmonumenten heeft 719.000 leden met de andere partijen die Plan B gaan dragen spreek ik je graag over een paar jaar. In het eigen kleine agrikringetje denkt men samen verder te komen maar men heeft niet in beeld dat het eigen agrikringetje klein is en een soort sektarische inteelt. De werkelijk power en sterke samenwerking ligt in coalities buiten de eigen inteeltkring..
+4
JanCees
@slagroomvla Klopt maar toen had Natuurmonumenten nog niet geroepen dat er een verkleining (halvering) van de veestapel moest komen dan hebben ze afgelopen jaar gedaan er zat toen ook een andere directies. Het is na 2016 rap berg afwaarts gegaan met NM in zowel ledental als in stellingname richting veehouderij. En juist omdat ik zag dat allerlei clubs zich op basis van allerlei rapporten gingen richten om de landbouw een kopje kleiner te maken heb ik het initiatief genomen om Staf op te richten. Ben benieuwd wat types als jij en @robbies en @puntertje aan actie hebben ondernomen om verweer te bieden?
puntertje
@JanCees Ik ontvang nieuwsbrieven als 'geïnteresseerde' van vele organisaties die boeren vnl. als vijand zien. En dan stel ik 'onnozele' vragen als ze met fabeltjes strooien, totdat ze me op een gegeven moment weer uit nieuwsbriefgroep gooien. Best wel vermakelijk om ze met hun eigen middelen te pesten. En nee, ik doe dat niet onder eigen naam want ik heb geen behoefte aan nachtelijk bezoek van dieractivisten.
slagroomvla
Quote Reactie van @JanCees:
aan actie hebben ondernomen om verweer te bieden?

Waarom zou dat moeten? belangenbehartiging is kansloze kolder, ieder heeft zijn eigen belang! ook jij... Wel mooi dat je toegeeft dat je een complete draai hebt gemaakt aangaande Natuurmonumenten. De dierenpartij/netwerk grondig, ga je daar ook afstand van nemen nu je nieuwe aspiraties hebt?
robbies
@JanCees Ik doneer aan STAF. Heb hierboven al gezegd dat je goed werk daarmee levert. Ik spreek je aan op de manier hoe je over onze coöperatie praat.
JanCees
@robbies je praat zelf in niet mindere bewoordingen over RFC en het bestuur. Waarom zou ik dat niet mogen doen als lid? En ik laat het niet bij opmerkingen volgens mij was ik ook degene die de cijfertjes erbij heb gezet over wat nu blijvend en tijdelijk grasland is als het gaat om de fail video.
robbies
@JanCees kom op Jan Cees. Die 2 minuten zoeken naar cijfers in StatLine beschouw ik niet als een prestatie van betekenis. Als lid mag jij absoluut een mening hebben over RFC, zoals ik die ook heb. Maar een individueel hersenspinsel van een halve gare districtsbestuurder hier als feit presenteren is gewoon laag. Iemand van jouw statuur belt die man op en wijst die man terecht. Bewijs je meerwaarde als ervaren bestuurder! Jij gaat hier wat lopen meehuilen met de wolven. Hoe wordt de coöperatie daar bestuurlijk beter van?
JanCees
@robbies dan mag ik van jouw voortaan die onderbouwingen verwachten we gaan het zien. Districtsraadsleden rechtzetten dat kon je zelf toch prima ik zou zeggen ga je gang. En meehuilen met de wolven in het bos tja ik zu zeggen kijk eens in de spiegel.
Statuur? Daar sta ik mijzelf nooit op voor blijf liever beetje bij mijzelf.
Dat jij wil bepalen of en hoe ik reageer is leuk voor je maar daar zou ik toch echt een ander trekpoppetje voor zoeken, Ik doe mijn ding op mijn manier. En an mij mag jij daar van alles van vinden. Succes er mee.
robbies
Quote Reactie van @JanCees:
dan mag ik van jouw voortaan die onderbouwingen verwachten we gaan het zien. Districtsraadsleden rechtzetten dat kon je zelf toch prima ik zou zeggen ga je gang. En meehuilen met de wolven in het bos tja ik zu zeggen kijk eens in de spiegel.Statuur? Daar sta ik mijzelf nooit op voor blijf liever beetje bij mijzelf.Dat jij wil bepalen of en hoe ik reageer is leuk voor je maar daar zou ik toch echt een ander trekpoppetje voor zoeken, Ik doe mijn ding op mijn manier. En an mij mag jij daar van alles van vinden. Succes er mee.

Ik heb mijn mondje wel geroerd JC. Maak je daar maar geen zorgen om. Statuur meet je jezelf niet aan, dat heb je verworven. In jouw geval blijkbaar tegen wil en dank, al kan ik dat slecht geloven. Je somt wat mij betreft wel heel vaak je prestaties op. En eerlijk is eerlijk; je hebt je verdienstelijk gemaakt voor de melkveehouderij. Maar dat betekent niet dat je er nooit naast zit. Dat blijkt met NM wel. Jij denkt dat hun visie van halvering van de veestapel er niet was gekomen als jouw plan B - met hun toestemming - het fosfaatrechtenstelsel had vervangen?
Achso
@robbies dus jij vindt iedereen die kritiek heeft een ‚huilende wolf‘ ?
+3
robbies
Quote Reactie van @Achso:
dus jij vindt iedereen die kritiek heeft een ‚huilende wolf‘ ?

Nee. dat maak jij ervan. Een huilende wolf is iemand die een bedenkelijke theorie de wereld inslingert op het moment dat driekwart van de leden van RFC over de rooie is om hier wat duimpjes te scoren en dat verdedigt onder het mom van sectorbelang. Als je echt handelt in het belang van de sector, dan bel je de betreffende man op en leg je hem uit dat zo'n appje zo'n beetje de slechtste vorm van crisismanagement is.
+2
Achso
@robbies Ik maak helemaal nergens iets van. Ik reageer op jouw uitleg naar JC toe. De uitleg, die je nu geeft, rammelt ook behoorlijk. Maar laten we, in het kader van Carnaval de zaken maar in het midden. Het crisismanagement: ze mogen daar wel een compleet team voor aanstellen zo zoetjes aan, met een volledige dagtaak. Dat ‚Drie kwart van de melkveehouders over de rooie is‘, zien we nog maar weinig van. In elk bedrijf zouden een x-aantal personen een WW uitkering kunnen aanvragen na zoiets. Ik vermoed dat de ‚hitte‘ niets laat smelten en niet bovenaan komt
+3
Melkveehouder.
@robbies Jou ken ik niet. Jan-Cees wel uit de tijd dat hij als voorman de belangen van de melkveehouderij behartigde. Ik durf te stellen dat jij met alle 12.000 leden niet klaar krijgt wat Jan-Cees (destijds) in zijn eentje voor elkaar zou krijgen. En waarom? Die 12.000 worden gemakkelijker gepasseerd dan Jan-Cees in zijn eentje! Het is niet mijn bedoeling je op de tenen te trappen, maar constateer slechts.
robbies
@Melkveehouder.
Quote:
uit de tijd

Andere tijd, dus andere belangen en andere machtsverhoudingen. Wat JC in het verleden gepresteerd heeft is niet relevant. Wat ik constateer is dat onze cooperatie niet functioneert als een cooperatie en niet communiceert. Dat zijn problemen die wij zelf kunnen en moeten oplossen. Daar heb ik in ieder geval het belerende vingertje van JC niet voor nodig.

Heel algemeen gesteld - dus niet specifiek op JC - is de grootste ziekte van onze sector dat bestuurders zich willen handhaven. Hetzelfde clubje duikt overal weer op, onder het mom van bestuurlijke ervaringen. Waarom zou een mondige 30-er of veertiger geen commissaris kunnen worden? Of vakgroepvoorzitter?
+1
Melkveehouder.
@robbies Met alle respect, maar de relevantie is wel degelijk aanwezig! Het gaat om de de moraal, de mentaliteit en de ruggengraat van bestuurders. Van het kaliber Jan-Cees zijn er veel te weinig. Meelopers en huichelaars zijn niet moeilijk te vinden. En daarom inderdaad, ik ben het op één punt wel met je eens: de leeftijd is niet relevant maar wel het karakter van onze bestuurders!
robbies
@Melkveehouder.
Quote:
Het gaat om de de moraal, de mentaliteit en de ruggengraat van bestuurders. Van het kaliber Jan-Cees zijn er veel te weinig. 

Ach, verscheidene bestuurlijke monumenten uit de varkenshouderij zeiden publiekelijk hun lidmaatschap van NVV op en probeerde met bestuurlijke spelletjes Ingrid Jansen te ondermijnen in haar ambitie om te fuseren met LTO. Bijna-stoppers bleven die oud-bestuurders ophemelen omdat ze "vroeger" zo daadkrachtig waren. Jansen hield als 30-er koers en heeft het maar mooi voor elkaar gebokst. Inmiddels heeft POV meer bereikt in sectorbelang dan LTO en NVV samen ooit hadden kunnen doen.

Overigens, Ik lees JC hier anders ook regelmatig draaien. NM zat bij zijn alliantie voor het robuuste plan B. Nu RFC er mee samenwerkt is het heulen met de vijand. Niet echt rechtlijnig als je het mij vraagt.
+3
mlkvhoudr
@robbies je moet er als talentvolle veertiger (zoals ik 😉) maar zin in hebben om verbaal geslacht te worden door amoebes waar ze de tact met de nageboorte weggegooid hebben. Kritiek hoort erbij, daar moet je maar tegen kunnen, maar zoals sommige collegas hier te keer gaan daar schaam ik me soms gewoon kapot voor. Je bent ondernemer geen tokkie, kop dr veur 3 keer vallen 4 keer opstaan. Uithuilen en door........
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
kop dr veur 3 keer vallen 4 keer opstaan. Uithuilen en door........

de ondernemer in het filmpje is nu wel heel hard gevallen, dat had hij van te voren kunnen weten, lijkt mij. En anders past hij wel duidelijk in jouw tekst, dat hij een keer niet doorgehad heeft dat hij gevallen is. Je mag er van uit gaan dat iemand die in meerdere "raden" zich manifesteerd, toch door zou moeten hebben dat je met die tekst 99.9% van je collega's een negatief beeld aan meet, zeker in een tijd dat alles snel voor waarheid aangenomen wordt en sterk uitvergroot, daarbij dat het voor landbouw in algemeen al niet heel makkelijk lijkt te zijn positief in beeld te komen.
Zo'n filmpje zou, naast het niet eens opgenomen moeten zijn, dan ook direct verwijderd moeten worden, zeker van een social-media als Facebook. Zo word ook geschreven in een reactie vanuit het bestuur. Echter, de link werkt nu nog steeds, de film is af te spelen, maar de reakties er onder wordt wel censuur over gepleegd.
+4
Erik,1979
@cs-agrar die man is niet geschikt als bestuurder. Hij moet gewoon excuses aan bieden en opstappen. Daarvoor zou het voor mij klaar zijn. De verantwoordelijke is diegene die hem de tekst gegeven heeft. Die verantwoordelijke zit hier ook op het forum. Die moet je opstaande voet ontslaan en zorgen dat die nooit meer een functie in de landbouw krijgt.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Erik,1979:
die man is niet geschikt als bestuurder. Hij moet gewoon excuses aan bieden en opstappen.

Ik ken de man verders niet, een openbaar excuus zou hem wel sieren. Overigens is het wel goed dat hij zich in wil zetten om reclame te maken voor de coop, dat zouden misschien meer mensen moeten doen, maar het moet geen antireclame worden.
En volgens mij is het zo, dat zolang wij hier in de topicopener dat filmpje zien starten, er niets verwijderd is.
+4
putjesschepper
@cs-agrar het filmpje kan verwijderd worden maar de denkwijze niet.
+2
christo
@putjesschepper En dat is nu de essentie. Hoe schonen we RFC op zodat het weer een boerencoop wordt?
+1
George
Quote Reactie van @cs-agrar:
Ik ken de man verders niet, een openbaar excuus zou hem wel sieren.

Van mij mag hij op het dorpsplein vastgeketend worden , kaal geschoren en door alle kinderen van het dorp met een doosje oude eieren worden bekogeld. Filmpje zie ik graag terug op Facebook. Dat lijkt me een gepaste straf . Maar ik ben geen rechter. 😂 😂
+2
puntertje
@George Onzin, het enige dat je je moet afvragen is waarom hij zich zo heeft laten mee zuigen, dus een echt onafhankelijk denker zal het niet zijn. En bij de 'creatives' van het communicatieteam ontbreekt het aan feeling met de boerenwerkelijkheid. Er is een hele afdeling coöperatieve zaken (zich zelf cooperative affairs(!) noemend), en ze zouden er goed aan doen om iemand met kennis van zaken aan het hoofd te zetten i.p.v. iedere keer een andere strik uit de carrière tombola van de onderneming. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat veel medewerkers van de buitendienst zich kapot ergeren aan dat arrogante clubje in Amersfoort.
+5
George
Quote Reactie van @puntertje:
Onzin, het enige dat je je moet afvragen is waarom hij zich zo heeft laten mee zuigen,

Jij mag het onzin vinden , ik vind het zeer beschamend om zulke onzin uit te kramen voor een promotiefilmpje van de zuivelonderneming. Aan zoiets werk je gewoon niet mee. Dat is hetzelfde dat ik hier onder eigen naam prik , wat ik zeg en schrijf is controleerbaar en sta achter wat ik schrijf. Als hij acteur is en moet zeggen wat er in het script staat wordt het ander verhaal maar dan nog werk je als werkelijke boer niet aan zo'n kutfilmpje vol met onzin.
Hij is even schuldig als bestuur van de onderneming die filmpje heeft bedacht. Aan zoiets werk je gewoon niet mee en houdt je de eer aan jezelf.
+2
Twentsch Land
@George

Het grote probleem is dat dit uiteindelijk het doel is wat fc wil......met dit filmpje hebben ze een te grote stap gezet waardoor het door de mand valt bij velen. Maar stapje voor stapje is dit uiteindelijk wat fc over 5 tot 15 jaar in gedachten heeft.
+1
dewittemotor
@Twentsch Land Zo is het, maar dan veel sneller. Kijk eens vijf jaar terug. Wat is er veel veranderd in de melkveehouderij. Als dit tempo zich aanhoudt, vindt er de komende jaren een gigantisch kaalslag plaats in de melkveehouderij. En gaan nagenoeg alle bedrijfsopvolgingen in de kast om er nooit meer uit te komen. RFC is regisseur en controleur van het hele spel. Maar dat gaan ze ook niet volhouden. Dat gaat in no-time overgenomen worden door ngo's. die hebben wel een goede marketing en communicatie. Als dat gebeurt komt RFC in heel zwaar weer.
+1
George
Quote Reactie van @dewittemotor:
Als dat gebeurt komt RFC in heel zwaar weer.

Zitten ze toch al.
Achso
@cs-agrar volgens sommigen, heeft men niemand nodig en kan men heel goed de cooperatie zelf tot de orde roepen..
+2
robbies
@Achso binnenkort zijn er ondernemingsbijeenkomsten en ledenbijeenkomsten. Daar kun je je geluid laten horen
+1
Achso
@robbies maar wat graag.. Maar je bedoelt de ‚ hier komen we op terug‘ en ‚ graag uw vragen van tevoren inleveren, zodat we ze kunnen voorbereiden‘ ?
+1
robbies
@Achso Als je van tevoren al weet wat het antwoord gaat zijn, dan kun je je vraagstelling daarop aanpassen, toch?
dewittemotor
@robbies Daar is geen tijd voor, want Erben komt uitleggen hoe je legaal - buiten de regeltjes om- toch je prestaties kunt verbeteren
cs-agrar
Quote Reactie van @Achso:
sommigen, heeft men niemand nodig en kan men heel goed de cooperatie zelf tot de orde roepen..

roepen lukt iedereen wel...
Overigens kwam ik het filmpje niet eens zelf tegen, het werd door iemand gevraagd, heb je deze al eens gezien..
+1
mlkvhoudr
@cs-agrar eerlijk is eerlijk eerste keer dat ik t zag werd de modus"erger u niet verwonder u slechts" weer tot t uiterste getest 😀
+1
t zal wel
@mlkvhoudr
verstandige praat.
helemaal mee eens.
dit is een blunder van de eerste orde, zoiets had nooit mogen gebeuren,tis te gek voor woorden.
reken er maar op dat de ledenraad op de achterste benen staat...
blijkbaar word er door de cooperatie niet of te weinig gescreend wat of de onderneming naar buiten brengt en kijkt men alleen naar t eind resultaat.... nou dan weten we nu hoe dat kan gaan.
het jaar dat de verbinding op de agenda staat. laat de leden gerust op de vergaderingen hun ongenoegen uiten en de ledenraad het voortouw nemen om als melkvee houders te screenen hoe en wat er in de media gebracht word. keuzes maken stappen nemen en veranderingen doorvoeren niet alleen in woorden maar in daden.
+1
JanCees
@robbies alle melkveehouders zien je vast graag verschijnen op het strijdtoneel ik zou zeggen ga er voor.
Erco
@robbies jij verwoordt het prima, amateuristisch en visieloos 👍
Achso
@robbies ja, dat hebben we gezien...
+1
burg
@robbies Juist, ik heb geen idee of het oud zeer of een ego is wat nog wat streling nodig heeft maar als melkleverend lid aan rfc vind ik dit idd een sneue vertoning.
marcsterreborn
@burg Dat hij zich tot dit niveau zou verlagen, had ik ook niet verwacht. Misschien dat een psycholoog hier iets zinnigs over kan zeggen?
@JanCees kun je duidelijkheid scheppen over het feit dat je ineens weer nadrukkelijk aanwezig bent op dit prikkebord? En wat je nog zou willen bereiken in het leven voor wat betreft de melkveehouderij in Nederland?
+1
christo
@marcsterreborn Misschien ook wel een goede vraag voor jou? Ben jij echt de reincarnatie van marcster?
Farmer_
@christo Hij moest weer terug naar de landbouw wereld.
christo
@Farmer_ Wie was die Marcster?
Farmer_
Quote Reactie van @christo:
Wie was die Marcster?

Je hebt wat gemist of misschien ook niet 😁 , je wil t niet weten 😂
Melkveehouder.
@marcsterreborn ik schat in dat Jan-Cees leugens en dubbele agenda’s van ‘belangenbehartigers’ slecht kan verdragen. Ik herken dat wel een beetje.
+1
JanCees
@marcsterreborn dat ineens valt volgens mij wel mee ik ben al enige jaren actief op prikkebord
JanCees
@burg zoals eerder gezegd geen oud zeer maar melkveehouder heeft het treffend gezegd. Ik heb er de pest aan als boeren bij de bok worden gedaan en of het nu melkveehouders of akkerbouwers zijn dat maakt mij niet veel uit. Iedereen zn gebrek zullen we maar zeggen
+1
burg
@JanCees das een goed streven! In uw reactie’s lees ik geen oplossingsgerichtheid behalve olie wat op het vuur word gesproeid. Daarnaast lijkt mij dat er effectievere manieren zijn om invloed uitteoefenen voor iemand die alle tel. nr. van de huidige bestuurders bezit, als op prikkebord. Maar das dan mijn gebrek, kunt u mij nog even gerustellen met de bevestiging dat u geen betrekking (financieel) hebt met A ware
JanCees
@burg als je vraag is of Aware mij betaald voor opmerkingen maken ? Nee dat is niet het geval. Dat doet overigens niemand want mijn mening is niet te koop. Advies over hoe men zaken anders kan aanpakken mag ik bij een aantal ondernemingen en organisaties uitbrengen en daarvoor stuur ik dan ook een factuur.
puntertje
Quote Reactie van @JanCees:
Advies over hoe men zaken anders kan aanpakken mag ik bij een aantal ondernemingen en organisaties uitbrengen en daarvoor stuur ik dan ook een factuur.

Ik krijg ook wel eens advies. Maar als die vnl. bestaat uit alleen maar het afkraken van de concurrentie neem ik het niet tot mij.
Twentsch Land
@JanCees

Heb je aware wel eens een factuur gestuurd voor geleverd advies ?
JanCees
@Twentsch Land mag ik vragen wat het jouw aangaat wie ik facturen stuur. Voor een anoniempje ben je we een brutaal Twents aapje hahaha
+1
Twentsch Land
@JanCees

.... 🙉....

Maar wat heb je in deze topic een stukje van jezelf laten zien.
JanCees
@Twentsch Land weet je jij ook? Ik laat zien dat ik ergens voor sta en het debat niet schuw. Jij blijft lekker achter je schuttinkje belletje trekken en wegduiken. Dat is het nu verschil tussen kerels en lafbekken. En bij krijgen zelfs lafbekken een antwoord.
+1
Twentsch Land
@JanCees

Maar vragen staat vrij JanCees.
Ik stel de vraag altijd netjes en zie wel of er antwoord komt, iemand verplichten heb ik nog nooit gedaan.
JanCees
@Twentsch Land Jij pleegt karaktermoord vooraf en nadien met je suggestieve vraagstelling en insinuaties dat weet jezelf ook heel erg goed en joh als jj daar op wil klaarkomen ga je gang
+1
Twentsch Land
@JanCees

Je moraal zakt.

En voor het overige....ik heb een leuke, mooie en lieve vriendin.
+2
de hoef
Quote Reactie van @JanCees:
goed en joh als jj daar op wil klaarkomen ga je gang

sjonge jonge wat laat jij je in de kaart kijken,ik dacht die jan cees daar hebben we wat aan in onze sector ,maar dit is ook elkaar een beetje vliegen afvangen echt prikkebord dit
terwijl ik jou eerst nog bij de normale prikkers hier achte
+1
JanCees
@de hoef soms moet je de kinderen ook op hun eigen manier wat aandacht geven maar ik ga me nu weer met iets meer serieus werk bezig houden 😃
+1
de hoef
Quote Reactie van @JanCees:
serieus werk bezig houden

21.01 voor klaarkomen is het nog wat vroeg
+3
weurding
@de hoef niet als je jong bent.... kun je om 23.00 nog een keer☺
burg
@JanCees Heel lastig is deze vraag toch niet? Heb je betrekkingen (financieel) met aware of niet?
+3
JanCees
@burg momenteel niet. Heb ik in het verleden wel eens werk voor A-ware gedaan? Ja zoals ik ook wel voor de NZO werk heb gedaan bij fosfaatreductieplan en voor mengvoerbedrijven en andere zuivelondernemingen in Nederland en buitenland. Adviesorganisaties een aantal particulieren . Hele grote bedrijven en kleine bedrijven. Diverse belangenbehartigingsorganisaties binnen en buiten de landbouw. Diverse vereenigingen etc. Mag ik weten hoe groot jouw financiering is en welke vorm en welke rente je betaald en je aflossing? Wie bij jou voor welke prijs het voer levert? Mag ik je naam weten? Wel beetje heel erg suggestief vraagje voor een anonieme held. Waar wil je nu naar toe? Dat ik dingen schrijf en zeg om A-ware te paaien? De suggestie zegt meer over jezelf dan over mij. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een mening zal geven en daarbij niet eerst kijk wie er wel of niet te paaien valt. Sterker nog ook binnen A-ware zijn ze niet altijd even blij met mij.
christo
@JanCees Ach, dat heeft iedereen wel eens.
puntertje
@JanCees Je dacht o.a. betaald mee met het AH-concept van Aware, daar heb je dan ook nog geen millimeter kritiek op geleverd. I.t.t. het concurrerende PP-concept. Dus laten we het er op houden dat je de schijn wel wat tegen hebt. Al zal je wel weer als door een wesp gestoken reageren.
JanCees
@puntertje leg beide sytemen maar naast elkaar en oordeel dan over robuustheid handhaafbaarheid daadwerkelijke stappen wel/geen rekenmodellekkes accountantskosten etc Dan lijkt me het AH concept redelijk beter doordacht dan paperplof dus dat hebben ze bij A-ware goed gedaan net als de Ierse zuivel Truely Grassfed goed op de rit heeft. Ik zou zeggen vraag het de melkveehouders die er in meedraaien die kunnen echt oordelen . Als er echt stomme dingen in het AH/A-ware zitten of komen dan meld ik je wel puntertje. Tot op heden snijden je pogingen tot karaktermoord geen hout.
puntertje
@JanCees Ik deel je mening misschien wel m.b.t. de verschillende systemen, maar ik stel dat je de schijn wat tegen hebt als je op één systeem in hakt en niet op de andere waar je je voor hebt laten betalen om mee te denken. Tja, als ik dan al te veel zeg dan heb je bijzonder lange tenen.
+2
Koekalf
@JanCees JanCees is met zijn kontje in het water gevallen val de val de liere val de val de lare
JanCees is met zijn kontje in het water gevallen val de ral de ral de ral de ral de ral.
+2
Achso
@burg wat heeft dat met voetballen te maken? Ik zou me maar drukker maken over de imagoschade die RFC met deze onzinnigheid heeft veroorzaakt. Heb je werk zat aan
+6
pietjepuk
Quote Reactie van @JanCees:
e"heeft het gehackt en online gezet

Jan is hobbyboer neemt wraak. 😁
Frans1
puddingbroodje
@JanCees onzin het stond ook op hun youtube kanaal ze hebben het zelf geplaatst! Wat veel kwalijker is is dat ze dergelijke filmpjes maken en er geen idee van hebben dat het echt niet kan! maar dat is ze nu onderhand wel duidelijk!
CorP
@puddingbroodje Ik dacht toch echt te lezen dat het deze morgen van social media zou zijn verwijderd, maar open hier hiet prikkebord en alles werkt nog steeds, worden we nu gewoon voor de gek gehouden? Het was in de reakties ook wel duidelijk dat leden er helemaal niet mee eens waren.
Frans Z.
Maandag stevig gesprek met stagiair denk.
Erco
@Frans Z. Ja die zal wel weer de schuld krijgen. 😉
+4
putjesschepper

Dit is een betere promo 🤣
+2
putjesschepper

Dit is een betere promo 🤣
+1
Jan-T
Wat een ziek filmpje bah.

Ik wist dat RFC en zijn directie leden al jaren de weg kwijt zijn maar dat het zo ziek is dat ze zelf al niet meer weten waar ze mee bezig zijn dat had ik niet gedacht.
Volgens mij moet je dan je consequenties trekken en iets anders gaan doen, waar je wel goed in bent.
Melk verwerken is niet alleen 1 keer in de maand wat melkgeld overmaken, het is ook je verantwoordelijkheid nemen en er ook 100% voor de leden melk leveranciers garant staan.
Dag in dag uit,
Het is verbinden en samenwerken, en tweedeling zaaien moest verboden worden.
Jan3
Op deze link dezelfde "boer" in actie:
ed.nl/zoeken/?query=boer+niels
Ik ken weinig boeren die elk jaar zijn grasland omploegen. Heeft ie misschien dat gezegd in opdracht van Natuurmonumenten en Campina? Een echte boer zegt zoiets niet.
Frans1
Quote Reactie van @Jan3:
Heeft ie misschien dat gezegd in opdracht van Natuurmonumenten en Campina? Een echte boer zegt zoiets niet.

Dat is mijn idee dus ook
+1
christo
@Frans1 Jullie mogen je gerust steviger uitdrukken. Deze kerel plaatst zichzelf op een voetstuk ten koste van anderen. Dan pas je niet in een cooperatieve structuur en ik adviseer hem om zelf de keuze te maken zijn taken binnen rfc neer te leggen.
Frans1
@christo op melkweb heb ik mijn ongenoegen ook al ge uit. Ik vind dit ook echt niet kunnen
ted9
@christo Zn type wat in zijn hempje op de voergang gaat staan.
Jan3
Hier de volledige link:
ed.nl/economie/…
christo
Een goed idee om over na te denken: wat gaan we doen met de bestuurders die hier verantwoordelijkheid voor dienen te dragen? Rectificeren en offline halen is snel gedaan. Maar dat veranderd niet de houding van mensen die er voor gezorgd hebben dat er het stempeltje 'goed' op dit filmpje gezet werd. Ik vind zelf dat er meer nodig is om te proberen het beschadigde vertrouwen te herstellen.
+1
Ik schrok ervan toen de bemestingstechneut van LTO werd binnen gehaald door RFC. Bij LTO niet op iets pro-boers kunnen betrappen.

Nu blijkt dat ze ook iemand van Agrifirm hebben aangenomen... Bij Agrifirm ging de vlag uit!

Totaal verkeerde mensen worden de coop binnen gehaald...
Melktank
@gert-jan-klaassen zo loopt het al jaren...totaal de weg kwijt linkse rakkers worden binnen gehaald en het boeren verstand verdwijnt
+9
christo
Lijkt wel of iedereen strik een hard roepende idioot vinden en t allemaal wel meevalt, beter voor verkoop etc. Boer Niels zou per direct uit ledenraad van zowel agrifirm als rfc gezet moeten worden, of zelf opstappen, want volgens mij zit je daar om collega's te vertegenwoordigen, niet om geil van jezelf te worden en andere boeren de grond in te boren met leugens. Daarna verantwoordelijke voor de reclame van rfc bevorderen tot chef grasveld maaien rondom het kantoor, kan ie in elk geval niets meer verklooien voor de leden. Maar nee, zaakje wordt op zwart gezet en worden geen consequenties aan verbonden. Strik heeft 100 procent gelijk, stelletje watjes zijn de rfc boeren geworden. Grootste kritiek op fb, op de campina fb site, kwam zelfs van belse arla boer en een conoboer. Die moeten gvd voor de rfc boertjes de zaak komen regelen (n)

Reactie op veeteeltforum.
de hoef
Quote Reactie van @christo:
Strik heeft 100 procent gelijk

en waar zit strik
Erik,1979
@de hoef Canada, Roderick op veeteeltforum
de hoef
@Erik,1979
hij is na canada gegaan omdat hij toen de regeltjes hier al zat was.maar goed dat hij de regels nu niet mee maakt hier
altijd makkelijk lullen als je in een boer vriendelijk land woont
+2
burg
@christo ja das ook het mooie @cs-agrar is ook Cono boer en volgens mij is daar de glysofaar al verboden of word verboden. @JanCees zijn beweegredenen om zoveel bombarie bij iedere misstap vab rfc te maken kan ik nog niet helemaal plaatsen. Wellicht kan hij er wat duidelijkheid over geven wat zijn beweegredenen zijn, of waardoor hij hiermee ons als sector denkt verder mee te helpen
+3
puntertje
Quote Reactie van @burg:
@JanCees zijn beweegredenen om zoveel bombarie bij iedere misstap vab rfc te maken kan ik nog niet helemaal plaatsen.

Nou heb ik gehoord (!) dat @JanCees zijn prikkebord account gehackt is door Jan Anker en die doet dat natuurlijk om de aandacht af te leiden van het feit dat hij minder betaald dan RFC ondanks alle problemen die daar zijn. 😁
JanCees
@puntertje held hahahaha
+3
Achso
@burg als iedereen nu eens voor de sector zou branden, dan zou Agri Nederland niet in zo‘n moeras terecht zijn gekomen. Dat gepolder en pappen en nat houden heeft de afgelopen 15 jaar bar weinig goeds gebracht. Het is absoluut schandalig hoe er met de veehouderij om gegaan wordt, maar niets wordt ondernomen. Als er dan mensen wat boven het maaiveld komen en dat doe je al snel in NL, dan moet er gehakt worden..
christo
@Achso En de zogenaamde critici, wat doen zij om de sector weer op het goede spoor te krijgen?
bio boer
@christo morgen staan de leden er met gevulde mest tank voor de fabriek toch
jvt
@christo vtf ook al gehackt door de concurrentie?
friesboertje
Aan dit filmpje is echt alles mis.
+2
Melktank
Campina is helemaal de weg kwijt...klimaat en milieu zijn het enigste waar nog aan gedacht word vergeten word de melkprijs omhoog te krikken Alleen maar groen en duurzaam gelul
+1
Ja op melkweb staat dat het FILMPIE word aan gepast, en fransie gaat lopend terug naar brabant, over de afsluitdijk, we willen hem niet MEER zien/horen in Overijsel !!!
Twentsch Land
@Detukkeroettwente

Dan zit Robbies er daar mee in Brabant....kunnen we hem niet aan doen. Misschien iets omhoog naar Schiermonnikoog en vervolgens de boot niet achterlaten 😉
robbies
@Twentsch Land wij weten er wel raad mee hier. Zeker in deze dagen.
Twentsch Land
@robbies

Baby pak aan met melkfles om de nek en vervolgens mee laten lopen in de optocht ?

Of had je een beter plan 😉
robbies
@Twentsch Land met een masker van Frans en een narrenpak het café in
+1
weurding
@Twentsch Land laten we hem dan weekje met jan bronninkreef mee laten gaan
Todi
Waar woont die pipo eigenlijk?
+3
dwers
@Todi bij mammalou!!
Flinstone
Pfff, ik vraag me nu wel af wie die man voorzitter heeft laten worden van het district! @George heeft nog de beste oplossing voor deze mediageile stumper!
Maar ja als je mensen met opbouwende kritiek al links laat liggen voor een bestuursfunctie bij RFC.
+7
Huppel
Ik vind dat aan de hand van dit filmpje heel erg duidelijk wordt hoe groot de worsteling van RFC is om Planet Proof in de markt te zetten zonder dat je de niet deelnemende veehouders voor de schenen schopt. Want:

- Niet alleen PP veehouders hebben alleen of veel blijvend grasland
- Niet alleen PP veehouders hebben een lage co2 uitstoot volgens de KLW
- Niet alleen PP veehouders hebben koeborstels hangen
- Niet alleen PP veehouders hebben minimaal 55% eiwit van eigen grond
- Niet alleen PP veehouders doen iets met natuur en landschapsinrichting

en ga zo maar door. Ze kunnen gewoon niet verkondigen dat PP beter is voor het milieu of dier dan niet PP-melk. Daarmee doen ze de overige 95% van de boeren tekort. En dat is met de reacties op dit filmpje voor RFC wel heel pijnlijk duidelijk geworden.
+7
putjesschepper
Dan lees je op boerenbusiness dat een woordvoerder van rfc zegt,dat het een doordacht filmpje is.en tevens zijn ze blij met de feedback van leden😂😂
+4
richard melkvee
Er moeten sancties plaats vinden door de Coöperatie de onderneming maakt de verbinding in sector kapot.
Diegene die bij Friesland Campina werkt en nog weer zo'n misstap maakt moet (door ledenraden) direct op non actief worden gezet en ontslag voor aanvragen. Kost minder dan zulke mensen binnen de coöperatie houden.
+2
Waternap
@richard melkvee Alle woorden in het filmpje komen uit de mond van Niels. Ook al is het geknipt en geplakt. Dan nog moet hij zijn biezen pakken. Hij zal zelf wel planet proof leveren.
puntertje
@Waternap Och, ik gun iedereen 2 cent extra hoor. Maar de opzet was juist niet door dat te doen door anderen naar beneden te trappen dacht ik. En de rol van ambassadeur is deze Niels dan ook niet op het lijf geschreven.
+2
robbies
@puntertje daar sluit ik me bij aan. Ik kan PP leveren en wil dat ook gaan doen. Moet alleen niet zo zijn dat ik daardoor vervolgens met de nek aangekeken wordt door de collega's, omdat de PP-leveranciers zich verheven voelen.
Flinstone
@Waternap idd Niels had als afdelingsvoorzitter toch beter moeten weten! Die krijgt nog hete lentebijeenkomsten want daar in dat gebied zijn ze niet mals voor zulke sukkels!
+9
slagroomvla
Mister planet proof, ga je nu ook afstand nemen van dit filmpje? Of moeten we daarop nog even wachten?, net als toen je weg was bij lto, achteraf gaan vertellen dat je werk deed waar je niet achterstond...

Als "strategic program manager" kun je slecht vertellen dat je niks met dit filmpje vandoen hebt lijkt me?
puntertje
@slagroomvla Jij houdt Wiebren straks nog verantwoordelijk als een schoonmaakster op het hoofdkantoor een foutje maakt bij de afvalscheiding.
+3
Erik,1979
@puntertje Hij heeft gewoon gelijk. Hij is diegene die pp moet promoten. Dus hij hoord filmpjes te controleren. Of hij met dit filmpje eens is of niet doet daar in niet terzake. Hij heeft gefaald en moet daarvoor verantwoordelijk gesteld worden!
puntertje
@Erik,1979 Werk jij zo met je personeel bij alles wat misgaat?
+2
sorry
@puntertje personeel wat zo'n beetje de hele dag op twitter zit...
slagroomvla
@sorry Druk joh...
+2
Erik,1979
@puntertje nee. Iedereen maakt fouten. Ik ook! Daarom vind ik dat je Niels ook niet volledig af moet branden als hij zijn excuses gemaakt heeft en stopt met zijn bestuursfunctie. Wiebren is naar mijn mening verantwoordelijk. Als iemand anders hoger is dan Wiebren die ook verantwoordelijk is dan ben ik niet goed ingelicht. Dat kan. Maar er moeten naar mijn mening koppen rollen.
+1
puntertje
Quote Reactie van @Erik,1979:
Maar er moeten naar mijn mening koppen rollen.

Ben je nog lid dan?
christo
@puntertje Jij grijpt vast in wanneer je hele toko door het personeel om zeep geholpen is. Dan is het te laat. Mocht je een iets genuanceerdere kijk hebben, leer ons dan even hoe het wel moet.
puntertje
@christo Ik geloof niet dat deze Niels heel RFC doet wankelen en er dus meteen maar een ontslagronde moet volgen. Maar we kunnen natuurlijk van mening verschillen.
christo
@puntertje Heb je de amateuristische reacties van F. Keurentjes en dhr Sprang niet gelezen? Het gaat hier niet alleen even over een boer die zijn collega's naait, er is meer aan de hand!
Farmer_
@christo Zal wel bij t plan horen, melding maken en video plaatsen, dan komt de ophef, later koelt t wel af, en erdoor drukken.
+3
Coen
@Farmer_ , afleidingsmanoeuvre, er zijn grote financiële problemen die de continuïteit van onze coöperatie bedreigen.
de aankondiging van een beursgang komt steeds dichterbij.
RAUWE
@Coen afleiding sowies, het laatste hoop ik niet. Zullen de leden toch zeker over kunnen beslissen?
+1
christo
@RAUWE 😂 Geheel democratisch. Beste man/vrouw, de jaknikkers mogen instemmen wanneer het zover komt.
Noordoost
@RAUWE wat denk je zelf ?
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @puntertje:
Jij houdt Wiebren straks nog verantwoordelijk

Waarvoor is hij aangenomen?
@slagroomvla De boel aanvegen !!!
+1
Noknok
@Detukkeroettwente dan heeft ie het verkeerd begrepen, hij is de boel aan het uitvegen 😐!
+1
Farmer_
Quote Reactie van @slagroomvla:
Waarvoor is hij aangenomen?

Om dingen voor rfc bij boeren door de strot te drukken.
+1
RAUWE
Er zijn waarschijnlijk te weinig aanmeldingen voor de ondernemings bijeenkomsten zo wil men de leden triggeren te komen😉
Groen1
+4
dwers
Friesland Campina is voor natuur en duurzaamheid, graag het braafste jongetje van de klas.
Daarom zochten zij voor een filmpje een groene boer met een halfvol glas.
Deze boer zette met het grootste gemak.
Al zijn goedwillende collega's even te kak.
Frans moest kleur bekennen, en zuchte...de saamhorigheid onder de leden word nooit meer zo als vroeger, toen natuurlijke rijkdom nog gewoon was.
+4
christo
Tijdens de carnavalsvakantie,
sluit rfc een verziekte groene alliantie.
Vanaf nu staat natuurmonumenten aan het roer,
men geeft geen zak meer om de boer.
Om een paar natuurgoeroe's te paaien,
laten ze een bestuurder de collega's naaien.
Geheel volgens plan,
vindt onze Frans er iets van.
RFC reageert gechocqeerd:
hier ging iets helemaal verkeerd!
Maar men voegt de daad niet bij het woord,
de boeren worden door een woordvoerder nogmaals de grond in geboord.
Het tekent de interne controversialiteit;
hoeveel waarde hebben de boeren? Ze zijn de meeste liever kwijt.
+11
John Spithoven
Beste mensen, deze topic begon over de blunder die RFC maakte door middels een promotie filmpjes niet alleen de eigen leden maar de gehele melkveehouderij te kakken te zetten. Vervolgens verandert de stemming door mensen die hier met naam en toe naam reageren aan te vallen, en dat anoniem te doen.
Waarom:

Zaterdag en gisteren bereikten ons apps, doorgestuurd door leden, komende van een districtsraadvoorzitter uit het oosten van Gelderland, die het volgende aangaf.

Eerst stond hij achter het filmpje, en gaf aan dat wanneer alle leden net als Niels handelden, de melkprijs 15 cent omhoog zou gaan. Vervolgens kwam hij met het bericht gisteren dat de site van RFC gehackt was en dat het filmpje door de concurrentie op fb was geplaatst.

1 groot verzinsels. Hoe RFC dit oplost is niet aan mij, maar stop mensen in een keurslijf te hijsen waar ze niet in thuis horen. Ik ga er verder niet van zeggen, maar ik schaam me voor de gehele gang van zaken van begin tot eind!
+1
PIONIER
@John Spithoven Zal wel business zijn voor Co want vroeger deed ie er nog wel eens een slot op als het uit de hand liep zoals nu.
puddingbroodje
Idd slot erop alles is gezegt!
cs-agrar
Het filmpje is verwijderd, alles is wel gezegd, en nu op het eind gaan sommigen een beetje vreemd doen.
Dank u allen voor uw meningen.
+4
cs-agrar
Ik zal hierbij zelf de reactiemogelijkheid van het topic sluiten.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras , sterk , campina , natuur , boer , spuit en weer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
281
DEELNEMERS
75
WEERGAVES
17.202