Melkveehouderij moet aan de bak met ammoniakemissie



Originele beschrijving

De melkveehouderij moet flink aan de bak om de ammoniakemissie te reduceren. Anders dreigt de onwikkelruimte in het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) definitief op te drogen. Ervaringen uit de proeftuinen Veenweiden en Natura 2000 Overijssel laten zien dat die reductie best mogelijk is, als de sector alles op alles zet.

Deel dit artikel

Reacties

dijkstra uit w
[i]Ook op zandgronden wordt er nu al veel verdund uitgereden. Hieraan is nog niet gemeten. Maar daar is waarschijnlijk ook nog tussen de 15 en 25 procent emissie te reduceren. Dat komt ruwweg overeen met 2,5 miljoen kilo ammoniak.

Bij het mest uitrijden liggen ook nog onbenutte kansen. Door op het juiste moment mest uit te rijden, onder niet-drogende weersomstandigheden, is het mogelijk nog 1 miljoen kilo te realiseren

[/i]
van dat eerste hoor ik anders niet veel. ja misschien in de zomer om de dikke mest uit de putten te krijgen. mar als dat met de tank naar het land gebracht moet worden a 2.5 euro per m3, wordt er niet veel water bij gemengt lijkt mij.

en die tweede, wanneer moet je dan nat land berijden???
+1
bio boer
@dijkstra uit w ik doe dat regelmatig wat water in de put bij mengen wordt de mest beter benut
+3
dijkstra uit w
Vergunningen opruimen en stoppers in de melkveehouderij saneren. en dan stalslopen voor woningbouw. er komen nog zat onverkoopbare bedrijven de komende jaren.
+3
de Haas
Lucratieve bezigheid, dat onderzoeken. Houdt heel wat schorem van de straat lees ik in het artikel.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , stikstof , ammoniakemissie , overijssel , ervaringen en 2000 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0