STAP: 'Maximaal twee biertjes bestellen op festival'

Festivalgangers zouden voortaan maximaal twee drankjes per bestelling moeten meekrijgen. Dat wil STAP, het intstituut voor alcoholpreventie.

De grotere Flevolandse festivals zien niets in een voorstel om voortaan nog maar twee drankjes tegelijkertijd te schenken tijdens evenementen en festivals. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) pleit daarvoor. De maatregel zou de kans verkleinen dat alcoholische dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18. 'Stompzinnig voorstel' Woordvoerder Bente Bollmann van het festival Lowlands in Biddinghuizen, noemt het voorstel van STAP "stompzinnig en totaal niet...

Bezoekers van evenementen en festivals moeten voortaan niet meer dan twee drankjes tegelijkertijd kunnen kopen bij een bar. Daarvoor pleit het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (Stap). Zo moet de kans worden verkleind dat alcoholische dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18 jaar. Jaarlijks belanden volgens Stap-directeur Wim van Dalen tientallen minderjarige jongeren tijdens open

Om te voorkomen dat minderjarigen alcohol doorgegeven krijgen, mogen festivalbezoekers niet meer dan twee drankjes tegelijk bestellen. Dit plan van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid(STAP) wordt weggelachen door Rob Telgenkamp, de man achter Dauwpop en Ribs 'n Blues.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot flevoland , kopen , bier , alcohol en biddinghuizen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0