Melkveehouders beloond voor continueren overproductie.

Vreemd dat dit in de melkveehouderij kan. De waarde van een groot deel van de melkproductie is hard gedaald en daalt nog. Spotmelk wordt voor 14 cent in de markt gehouden en veel product wordt opgeslagen. Overproductie gelijk houden of minimaal minderen levert 2 cent extra op.

Deel dit artikel

Reacties

+3
mlkvhoudr
jij ook vast de beste wensen........
George
Quote:
@mlkvhoudr: jij ook vast de beste wensen........

Is dit topic daartoe bestemd?
Maar in ieder geval ook de beste wensen.
+1
reality
Hier moet je je niks van aantrekken, gewoon blijven melken en liefst meer, want ze gaan leveringsrechten invoeren over de priduktie van de komende maanden. Weten we het nog niet? Degenen die luisteren worden gestraft.
diezel
Quote:
@jg: Spotmelk wordt voor 14 cent in de markt gehouden en veel product wordt opgeslagen

Lees dat de prijs het grote probleem niet is. Het zijn de chauffeurs uit het Oostblok die zomaar massaal een paar dagen vrij durven nemen! 😄
Nog een paar dagen wat alcohol uit hun bloed laten verdwijnen en ze kunnen weer.........

Voldoende tankwagens groter probleem dan prijs

Probleem voor de Nederlandse verkopers is volgens hen op dit moment niet eens zozeer de lage prijs waarvoor het product weg moet, als wel het kunnen huren van voldoende tankwagens. Er moet heel veel melk weg en veel van de Poolse en Litouwse chauffeurs die dit werk doen, willen juist nu vrij zijn. Ze zijn de rest van het jaar al lang genoeg van huis.


boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…
reality
@diezel.
De conrtributanten he, hoe moeten we die behouden..........
jg
Diezel, probleem voor de verkopers is het transport. Voor de producent is de 14 cent wel degelijk een probleem. De verkopers regelen hun marge wel.
diezel
Quote:
@jg: Voor de producent is de 14 cent wel degelijk een probleem

Probleem zal toch niet zo groot zijn. Lees hier nl. enkel over die tijdelijke bonus van 2 cent! 😞
kaas
@diezeltijdelijk maar de kans is heel groot dat hij wel verlengt word
jan is hobbyboer
Quote:
@kaas: is heel groot

RFC berichten goed lezen: in februari laten ze speciaal voor de toegenomen productie van hobbyboer de fabriek in Borculo op volledige capaciteit draaien. Januari is dat nog niet nodig, dan staan toch de meeste koeien van hobbyboer droog. Daarom is de fabriek ook zo dicht mogelijk bij hobbyboer gebouwd, eerst was Lochem nog een optie, maar dat was toch elke keer weer 10 km verder rijden. RFC is trots op deze efficientieslag. Het komt dus allemaal goed: EEN GELUKKIG 2016
reality
@diezel
Geloof je zo'n verhaal nou echt?
+1
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Jij bent het voorbleed dat elke lid van RFC invloed heeft en schuldige is aan dit melk overschoot momenteel Alls snelte groeier van 2015 op dit prikkebord
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Jij bent het voorbleed dat elke lid van RFC invloed heeft en schuldige is aan dit melk overschoot momenteel Alls snelte groeier van 2015 op dit prikkebord

Maar ik zeur ook niet over melkprijs, heb graag hoger dan 30 cent, maar ik heb mijn sigarendoos berekeningen altijd op 30 cent gemaakt. In 2006 toen ik mijn quotum verkocht en in de jaren daarna dat er veel nieuwe stallen gebouwd werden ging men voor de middellange termijn uit van 29 a 30 cent.

zie o.a. prikkebord.nl/topic/39558/

Inmiddels moet dat voor veel veehouders blijkbaar 40 cent zijn om de rekening te betalen, maar dat is een ander verhaal, dat is geloven in sprookjes. Het probleem van teveel melk lost zich dus ook vanzelf op, 2016 een gemiddelde melkprijs van 25 cent en we zijn aan het eind van het jaar van een hoop problemen verlost.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , melk , melkproductie , melkveehouders en spotmelk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1