Spotmelk

Volg al het nieuws over Spotmelk, een van de 15227 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Spotmelk nieuwsbrief.

Spotmelk nieuws

Hoge spotprijs alleen voor verplichte bijkoper

21-02-2019 - 0 reacties Spotmelk is in de huidige Nederlands en Duitse markt nog steeds een schaars goed. Daarnaast is er ook niet veel animo voor de vrije melk. Echter, als een koper dan toch een partij nodig heeft, dan moet hij er goed voor betalen. Dit valt op te maken uit de DCA-spotnoteringen.


DCA-notering uien ziet er anders uit

01-02-2019 - 0 reacties Vanaf vandaag heeft de baalprijs Uien van DCA-Groep B.V dezelfde opmaak als bijvoorbeeld de DCA-beursprijs varkens, spotmelk, mest en fosfaatrechten. De opzet hiervoor is volgens de Europese Regels ten aanzien van Benchmarks.


Dit veroorzaakt paniek in de zuivelmarkt

09-08-2018 - 0 reacties De regen maakt een einde aan de droogteperiode. Nu dit gebeurt, is er toch paniek in de zuivelmarkt en dat heeft grote gevolgen voor de prijzen; zo verwijdert spotmelk zich van de €35. De vraag is nu: is de ingezette trend duurzaam, of het gevolg van de emoties rondom de hittegolven en droogte?


Room en boter zijn toonzetters in de markt

20-05-2018 - 0 reacties Waar de melkprijzen een dalende trend laten zien, gaat dit niet op voor spotmelk. Room en boter blijken belangrijke toonzetters in de markt. De hogere prijzen op dit gebied werken dan ook gunstig door op de stemming. Het stopt daar niet...


Verschil tussen melkprijs en vrije melk blijft

22-03-2018 - 0 reacties De prijs voor spotmelk gaat in week 12 weer iets omlaag. Wat zijn de achtergronden, en wat betekent het voor het gat tussen de melkprijs en de prijs voor vrije melk? Ondertussen presteert room nog steeds boven verwachting, ondanks een prijsdaling.


Spotmelk minder beschikbaar door vrieskou

01-03-2018 - 0 reacties Op de spotmarkt voor rauwe melk is ruimte voor wat hogere prijzen. Waar komt deze prijsstijging vandaan, en wat is de reden dat de DCA-roomprijs juist terugschakelt?


Vreemde situatie op Duitse spotmarkt

25-01-2018 - 0 reacties In Nederland rekent spotmelk voor de vierde week op rij stabiel. Dit geldt echter niet voor Duitsland, waar de prijzen licht onder druk staan. Waar komt deze druk vandaan, en hoe rekenen de fabricaten op de zuivelmarkt?


Er is een kans om lage melkprijs te voorkomen

04-01-2018 - 0 reacties Net na de Kerst laat de melkmarkt zien dat er nog een kans is om melkprijzen onder de €30 te voorkomen. Het probleem is dat dit niet alleen in handen ligt van Nederlandse melkveehouders.

Iets wat tevens geïllustreerd wordt door de nieuwe koers die langzaam in beeld komt in de handel in spotmelk.


Er is een kans om de lage melkprijs te voorkomen

04-01-2018 - 0 reacties Net na de Kerst laat de melkmarkt zien dat er nog een kans is om melkprijzen onder de €30 te voorkomen. Het probleem is dat dit niet alleen in handen ligt van Nederlandse melkveehouders.

Iets wat tevens geïllustreerd wordt door de nieuwe koers die langzaam in beeld komt in de handel in spotmelk.


Melkprijs ontworstelt zich aan kerstdip

28-12-2017 - 0 reacties De weg omhoog gaat moeizaam, maar toch is er weer goed nieuws vanuit de spotmelk. Hiermee wordt 2017 afgesloten en kan een begin gemaakt worden met 2018. Ook dit belooft een interessant jaar te worden.


Prijs voor vrije melk neemt weer toe

16-11-2017 - 0 reacties Vrije melk schrijft opnieuw een hogere prijs op, zo blijkt uit de DCA notering voor spotmelk. Toch valt het herstel in het niet bij de vlucht die de roomprijs neemt. De Kerst komt in zicht. Ook de melkaanvoer laat een interessante wending zien.


Spotmelk in neerwaartse spiraal

28-09-2017 - 0 reacties De zuivelmarkt zit in een mineur, waarbij de spotprijs voor rauwe melk onder de €40 duikt. Wouter Baan bespreekt de achtergronden en ontwikkelingen.


Melkmarkt komt op adem na prijsrally

01-06-2017 - 0 reacties Na de prijsrally van de laatste weken komt de markt voor spotmelk begin juni weer iets tot rust. Een adempauze of is het plafond bereikt? En welke ontwikkelingen laat de markt nog meer zien?


2017 begint met kleine dip in prijs spotmelk

05-01-2017 - 0 reacties In de week van Driekoningen kan niet voorkomen worden dat er druk op de zuivelprijzen is komen te staan. Het is niet zozeer de melkproductie die de prijs onder druk zet, als wel de vraag naar zuivel. Voornamelijke vanuit de verskant. Meer over de ontwikkelingen in melk in een nieuwe analyse van Boerenbusiness Melk.


Hogere melkprijs in aantocht

22-08-2016 - 23 reacties
Broos herstel

Met de positieve ontwikkelingen op de zuivelmarkt kan het bijna niet anders dat de melkprijs van de fabrieken ook zal stijgen. Uit historische gegevens is goed op te maken dat de melkprijzen de prijzen van zuivelproducten als vollemelkpoeder en spotmelk volgen. Dat zal nu ook niet anders zijn. De hoop is dat de prijs snel weer op €30 per 100 kilo melk ligt, zodat de kostprijs weer in zicht komt. Of die wens op korte termijn al reëel is, is nog de vraag. Het herstel op de markt is broos. Zoals het er nu uitziet zal de melkprijs op korte termijn wel stijgen. Het bereiken van €30 per kilo melk zal echter eerder in het begin van het nieuwe jaar plaatsvinden dan nog in dit jaar.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…


Meer producties moet tegen spotmelkprijzen

25-03-2016 - 37 reacties Wanneer op de melkmarkt het aanbod te groot wordt en de prijs te laag, zou een systeem van drie prijssegmenten in werking moeten treden, betoogt Henk Kooistra, veehouder te Lellens (Groningen)..................

Quote:
Ik stel daarom het volgende voor: Verwerkers van melk delen hun aanvoer op in drie prijsklassen. 40% van hun aanvoer zit in de hoge klasse, zijnde een eindproductenpakket met de grootste toegevoegde waarde, 40% is gemiddeld en 20% is de spotmelkklasse.Henk heeft geen rare plannen voor iemand die zichzelf dorpsgek noemt.


Melkveehouders beloond voor continueren overproductie.

31-12-2015 - 12 reacties Vreemd dat dit in de melkveehouderij kan. De waarde van een groot deel van de melkproductie is hard gedaald en daalt nog. Spotmelk wordt voor 14 cent in de markt gehouden en veel product wordt opgeslagen. Overproductie gelijk houden of minimaal minderen levert 2 cent extra op.


Spotmelk verliest bijna kwart waarde

14-08-2014 - 8 reacties Franco geleverd noteert Nederlandse spotmelk franco geleverd nog maar een kleine 30 cent, of minder. Vorige week woensdag/donderdag werd nog een cent of 9 meer betaald.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…


Spotnotering melk maakt forse stap omhoog

16-05-2014 - 14 reacties Goed zuivelnieuws zo vlak voor het weekend:

De zuivelprijzen laten gemiddeld een opwaartse trend zien, zegt BB-analist Elze Kuiper. De melkaanvoer laat een afname zien en dat is ook te merken in de notering voor spotmelk, deze maakte in week 20 een forse stap omhoog.


Prijs van spotmelk zakt onderuit

12-12-2013 - 0 reacties De prijs van spotmelk heeft het hoge niveau niet vast weten te houden en laat een flinke val zien, zegt BB-analist Elze Kuiper. De markt is verder in afwachting van het effect van de import-stop van Rusland.