Spotmelk

Al het Spotmelk nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Spotmelk nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Spotmelk nieuws

Spotprijs melk ligt ver boven grondstofwaarde

05-09-2019 - 0 reacties De roomprijs blijft aantrekken, terwijl ook de noteringen van spotmelk gestaag klimmen. Dit is wel wat opvallend, want de grondstofwaarde van de melk is in de maand augustus onder de €30 per 100 kilo gedoken. Hoe kan dit?


Roomprijs trekt onverwacht een sprintje

22-08-2019 - 0 reacties De roomprijzen trekken deze week verder aan en dat is tegen de verwachtingen in. De prijzen van spotmelk bewegen wel zijwaarts. 


Hitte laat zich alsnog gelden op zuivelmarkt

08-08-2019 - 1 reacties De prijs van spotmelk loopt verder op. Ook de prijzen van de vloeibare zuivelfabricaten trekken onverwacht hard aan. Marktexpert Wouter Baan gaat in op de vraag of deze beweging doorzet.


Zuivelfabriek vaker op zoek naar spotmelk

01-08-2019 - 0 reacties De extreme hitte leek geen vat te krijgen op de zuivelmarkt, maar ondertussen is merkbaar geworden dat de aanvoer van rauwe melk een flinke knauw heeft gekregen. De prijzen van spotmelk trekken dan ook aan, net als de notering voor room en magere melkconcentraat. 


Prijs spotmelk blijft stijgen, maar voor hoelang?

20-06-2019 - 0 reacties De DCA-noteringen voor rauwe melk blijven plussen. De vraag is wel of deze trend houdbaar is, gezien de grondstofwaarde van de melk onder druk staat.


Teruglopende melkaanvoer maakt spotmelk gewild

18-06-2019 - 0 reacties De boterprijzen hebben de afgelopen weken behoorlijk averij opgelopen. Ondertussen trekt de prijs voor spotmelk aan, ondanks dat in Europa per saldo evenveel melk is. Hoe komt dit? En wat doen de voerprijzen deze zomer?


Spotmelk stijgt op zwakke zuivelmarkt

13-06-2019 - 0 reacties Hoewel de prijzen van spotmelk omhoog kijken, biedt dit geen zicht op stijgende uitbetalingsprijzen. Marktexpert Wouter Baan licht toe hoe dit zit.


Waarom spotmelk ineens duurder wordt

06-06-2019 - 0 reacties Hoewel de prijzen van de zuivelfabricaten onder druk staan, laten de prijzen van spotmelk een stijging zien. Wat is hier de reden van?


Hogere melkaanvoer heeft geen invloed op spotprijs

09-05-2019 - 0 reacties Hoewel de seizoensmatige melkaanvoer oploopt, laat de DCA-notering voor spotmelk al weken een stabiel beeld zien. De kaasprijzen zetten opnieuw een stap naar boven, maar zet die trend door? Marktexpert Wouter Baan bespreekt de actualiteiten op de zuivelmarkt. 


Kaasnotering maakt comeback door DCA

30-04-2019 - 0 reacties Circa 20 jaar na het verdwijnen van de kaasnotering in Leeuwarden, start DCA-Markets donderdag 2 mei met een nieuwe foliekaasnotering voor Gouda en Edam. Deze notering wordt elke donderdag samengesteld en gepubliceerd, samen met de DCA-noteringen voor magere melkconcentraat, room en spotmelk.


Hoge spotprijs alleen voor verplichte bijkoper

21-02-2019 - 0 reacties Spotmelk is in de huidige Nederlands en Duitse markt nog steeds een schaars goed. Daarnaast is er ook niet veel animo voor de vrije melk. Echter, als een koper dan toch een partij nodig heeft, dan moet hij er goed voor betalen. Dit valt op te maken uit de DCA-spotnoteringen.


DCA-notering uien ziet er anders uit

01-02-2019 - 0 reacties Vanaf vandaag heeft de baalprijs Uien van DCA-Groep B.V dezelfde opmaak als bijvoorbeeld de DCA-beursprijs varkens, spotmelk, mest en fosfaatrechten. De opzet hiervoor is volgens de Europese Regels ten aanzien van Benchmarks.


Dit veroorzaakt paniek in de zuivelmarkt

09-08-2018 - 0 reacties De regen maakt een einde aan de droogteperiode. Nu dit gebeurt, is er toch paniek in de zuivelmarkt en dat heeft grote gevolgen voor de prijzen; zo verwijdert spotmelk zich van de €35. De vraag is nu: is de ingezette trend duurzaam, of het gevolg van de emoties rondom de hittegolven en droogte?


Room en boter zijn toonzetters in de markt

20-05-2018 - 0 reacties Waar de melkprijzen een dalende trend laten zien, gaat dit niet op voor spotmelk. Room en boter blijken belangrijke toonzetters in de markt. De hogere prijzen op dit gebied werken dan ook gunstig door op de stemming. Het stopt daar niet...


Verschil tussen melkprijs en vrije melk blijft

22-03-2018 - 0 reacties De prijs voor spotmelk gaat in week 12 weer iets omlaag. Wat zijn de achtergronden, en wat betekent het voor het gat tussen de melkprijs en de prijs voor vrije melk? Ondertussen presteert room nog steeds boven verwachting, ondanks een prijsdaling.


Spotmelk minder beschikbaar door vrieskou

01-03-2018 - 0 reacties Op de spotmarkt voor rauwe melk is ruimte voor wat hogere prijzen. Waar komt deze prijsstijging vandaan, en wat is de reden dat de DCA-roomprijs juist terugschakelt?


Vreemde situatie op Duitse spotmarkt

25-01-2018 - 0 reacties In Nederland rekent spotmelk voor de vierde week op rij stabiel. Dit geldt echter niet voor Duitsland, waar de prijzen licht onder druk staan. Waar komt deze druk vandaan, en hoe rekenen de fabricaten op de zuivelmarkt?


Er is een kans om lage melkprijs te voorkomen

04-01-2018 - 0 reacties Net na de Kerst laat de melkmarkt zien dat er nog een kans is om melkprijzen onder de €30 te voorkomen. Het probleem is dat dit niet alleen in handen ligt van Nederlandse melkveehouders.

Iets wat tevens geïllustreerd wordt door de nieuwe koers die langzaam in beeld komt in de handel in spotmelk.


Er is een kans om de lage melkprijs te voorkomen

04-01-2018 - 0 reacties Net na de Kerst laat de melkmarkt zien dat er nog een kans is om melkprijzen onder de €30 te voorkomen. Het probleem is dat dit niet alleen in handen ligt van Nederlandse melkveehouders.

Iets wat tevens geïllustreerd wordt door de nieuwe koers die langzaam in beeld komt in de handel in spotmelk.


Melkprijs ontworstelt zich aan kerstdip

28-12-2017 - 0 reacties De weg omhoog gaat moeizaam, maar toch is er weer goed nieuws vanuit de spotmelk. Hiermee wordt 2017 afgesloten en kan een begin gemaakt worden met 2018. Ook dit belooft een interessant jaar te worden.