's Avonds onkruid spuiten

De komende dagen is het droog en zonnig maar ook vrij schraal zomerweer. Dat betekent veel ammoniakemissie bij het mest uitrijden en minder gunstige omstandigheden om onkruid te bestrijden in mais. 's Avonds zijn de omstandigheden om te spuiten juist wel goed als de temperatuur daalt, de zonnestraling afneemt en de wind wegvalt.

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
Nou, grote lulkoek. Met dit weer spuit je smorgens ongeveer vanaf het moment dat je wat kan zien tot een uur of 8 /9 in de dauw. Dan kun je al gauw 30 % aan middel besparen omdat de waslaag dan veel zwakker is. Met deze droge noorden wind is de waslaag savonds ook dik en moet je behoorlijk flink inzetten voor goed resultaat.
melkveetweet
Inderdaad is 's ochtends spuiten tot een uur of 9 het best. Daarna worden wind en straling te sterk en verdwijnt het dauwvocht. Maar 's avonds is ook zeer gebruikelijk.In ieder geval niet overdag zoals nog veel gebeurd.
Albert
Klopt, maar als de loonwerkers dat gaan doen zie je bij de laatste percelen de mais niet meer. Of de loonwerker koopt er drie spuiten bij, maar dan gaat het tarief naar boven.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , emissie , Mais , onkruid , ammoniakemissie en straling ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.687