MOB: Nederland is beter af met minder vee

Nederland is volgens milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) beter af met minder vee.

“Dit durft kennelijk niemand te zeggen. Maar dit is wel een taboe dat moet worden doorbroken”, schrijft voorzitter Johan Vollenbroek in een brief aan Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid.


Deel dit artikel

Reacties

+4
Grasbaal

Newholland12
Ratten in Nijmegen en Den Haag m.o.i. bestrijden
Milieuvriendelijk heeft voorkeur
+7
Frederika
Beter af met minder mensen
+15
George
@Frederika
Dat is er aan de hand , veel te veel mensen en allemaal op een kluitje. Dat geeft problemen , en wat wordt er tegenwoordig veel waardeloze troep geproduceerd . Producten en allerlei prullaria uit China wat vaak al na drie vier weken in de afvalbak ligt. Maar wat wel geproduceerd is uit vervuilende grondstoffen en het verschepen hier naar toe. Voorbeelden te over , zoals half november liggen de winkels en tuincentra's weer vol met allerlei dwaze kerstartikelen , verlichting etc. Veel beland na kerst direct weer in de afvalbak. Totaal geen duurzaam spul. En nu willen die dwaze van MOB de boeren de das om doen welke voor veel en veilig voedsel zorgen in deze wereld. Ze zijn gewoon compleet brul.
Nederland was beter af met zonder Johan Vollenbroek en andere extreem linkse dwazen.
+2
Twentsch Land
Geen nieuwe stallen !!

Wat is dat nou weer voor flauwekul ... soms is afbreken en nieuw bouwen beter.

Maar dus ook maar even geen nieuwe auto’s meer verkopen en de oude inruilen Johan ?
weurding
@Twentsch Land juist, auto's verdienen andere landen aan, stallen deels ook wel, maar toch hoofdzakelijk werkgelegenheid in eigen land
+6
robbies
Vollenbroek bevestigt nogmaals dat t m om de veehouderij te doen is. Duurt hem nu allemaal te lang en begint verbaal om zich heen te slaan met onzin
+1
cjw73
@robbies doodsbang dat er teveel onwaarheden boven tafel komen en dat de d33 plannetjes niet door gaan. Daarom willen did groepen allemaal vaart achter de plannen hebben.
+1
hans1980
@cjw73
hans1980
Die biologische boer Arink met 130ha grond!!!!!
Dat is dan een voorbeeld?? Niet echt doorsnee

robbies
@hans1980 iemand al eens aan Arink gevraagd of hij de helft van zijn NM-grond wil afgeven als zijn buurman hetzelfde wil gaan doen?
+7
Kars
@robbies als NM hem morgen de pacht opzegt is hij boer af. Dag erop komen ze met woest aantrekkelijk bod voor zijn 30 ha die ie nog heeft.
Boeren net zoals Arink zien totaal niet in dat ze aan het groen communisme mee doen. Wat een sukkel.
robbies
@Kars er zijn er wel meer die aan de tiet van NM hangen. Hier lopen ze de deur ook plat voor NM. Gaat er mij om dat ook Arink een bepaalde schaal nodig heeft. Kan hij ook veel geld verdienen als hij 50 ha van NM gunt aan zijn buurman als die ook van bedrijfsvoering wil veranderen? Of 66 ha als zijn andere buurman dat ook wil? Of komt Arink's verdienmodel dan ook in de knoei?
Hooibaaltje
@hans1980 wat een waardeloze voorbeeld. Eenheid moeten we bewaren . Wat hij doet is niet gangbaar. We kunnen het voedsel nogal eens hard nodig hebben.
130 ha en paar koetjes bijzonder slecht en knetter inefficiënt , dat zal hij zelf ook snappen neem ik aan.
MaFlodder
@hans1980 John snapt niet dat als iedereen wordt zoals John, hij en alle andere Johnnies ook kapot gaan. Domme John...
Newholland12
@MaFlodder Vertel dat ook even aan de grondgebonden boeren
En de natuurinclusive
En de biologische
En de energieneutralen
En aan iedereen die John heet en dezelfde trekjes heeft
Hooibaaltje
@Newholland12 inderdaad we gaan het niet redden met al dat exclusieve gedoe. Kostprijs nog hoger naar mijn idee. Je graaft je eigen graf!
+1
producent
melkvee.nl/artikel/…
Aantal melkkoeien in vijf jaar tijd met 12,5 procent afgenomen
Van de vijftien Europese landen met de meeste melkkoeien daalde het aantal melkkoeien, de afgelopen vijf jaar, in Nederland het snelst, min 12,5 procent. Ierland daarentegen telde in 2020 160.000 koeien meer dan in 2016, een toename van 12,4 procent.
De cijfers zijn afkomstig van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek en onderschrijven een trend die al langer zichtbaar is in Nederland. Ook in Duitsland en Frankrijk daalde het aantal melkkoeien met respectievelijk 8,5
.................

D66 wilde heel snel politieke winst pakken met de stikstof aanpak, alleen loopt het nu wat anders.
Daarom doet nu heel activistisch links Nederland mee om stemming te maken tegen de veehouderij.

Met innovatie en eventueel bedrijfsverplaatsing kun je tot 2035 nog veel bereiken, en hoeveel boeren stoppen er nog tot die tijd.
+7
Jan-T
Nederland was beter af geweest zonder MOB.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vee , stikstofbeleid , boerenprotest , remkes en mob ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!