Hommeles bij CDA in Brabant na boerendebat

DEN BOSCH - Het rommelt bij het CDA in Brabant. Het optreden van de provinciale fractie tijdens het boerendebat van vrijdag is slecht gevallen bij lokale afdelingen. ,,Ze hebben geen enkele geloofwaardigheid meer.”

Reacties

Grasbaal
Quote:
De Hoon werd vervolgens in het tweede debat door de oppositie keihard uitgelachen. Zo hoog van de toren blazen en dat dit. Een versoepeling die volgens de oppositie niet ver genoeg gaat. De Hoon gaf in het debat geen krimp. Ze speelde haar rol als voorbeeldig coalitiegenoot met verve, maar somde onverstoorbaar op wat haar partij had bereikt. Uitstel van de vergunningendatum, geen verplichte krimp van de veestapel en boeren wordt geen luchtwassers door de strot geduwd. Misschien speelden we te hoog spel, zei ze, maar als het CDA niet was gaan meeregeren was er helemaal niks bereikt voor de boeren.

Daar heeft ze een punt. Ze heeft meer bereikt dan Maikel Boon van de PVV die zichzelf opwerpt als de beschermer van het boerenfamiliebedrijf. Waar De Hoon in het brandpunt van de Brabantse regering nog een halve lijst met ingewilligde ‘eisen’ kan overleggen kan de PVV vanaf de zijkant alleen maar lege briefjes tonen.

Meer: omroepbrabant.nl/nieuws/3096150/…
+5
co co
Wat een lul verhaal . het CDA heeft de boeren verraadden en dat zullen ze weten

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot slecht , cda , brabant en bosch ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1.953
TREFWOORDEN