Boerenacties succes, maar niet de oplossing

Een groot compliment voor de boeren van Farmers Defence Force en Agractie! De boerenacties hebben de melkveesector in een paar weken tijd geweldig vooruit geholpen. Dankzij hun gewaagde initiatief is er volop beweging gekomen. Dinsdag 1 oktober was de eerste grote boerendemonstratie sinds 1990. Spontaan trokken melkveehouders en akkerbouwers van alle leeftijden en lagen samen […]

Bron

Laatste  |  

Reacties

+5
Erik!!1979
Wat een lachertje. Dit is de enige manier om jaren lang wanbeleid door bestuurders weer een beetje te keren. Nu merk je volop dat de burger achter de boeren staan. Als je maar met het eerlijke verhaal komt. Nu is er geen gezeur over mestfraude kalver fraude en loos gedreig met royeren.
+12
demelkboer
@Erik!!1979 burger staan niet achter de boeren, burgers staan achter een groep die het tegen de politiek durft op te nemen. De burger is zelf erg ontevreden en voelt zich niet gehoord. De burger vindt het mooi dat er een groep laat zien dat ze het niet eens is met beleid.
+1
adriaan33
@demelkboer uit ervaring weet ik dat het gros van de mensen boer vriendelijk is. Alleen hoor je ze niet
+2
demelkboer
Heldere uiteenzetting! De acties zijn zeer geslaagd in het weer op de agenda krijgen van het boeren belang. Beleid wordt echte gemaakt op departementen en provincies huizen. Niet op het malieveld of op de snelweg. Iedereen weer waar het pijn punt zit maar durf het niet te benoemen. Het is een financiële kwestie. Als je als maatschappij (politiek) vindt dat er op een bepaalde manier landbouw moet worden bedreven en op bepaalde plekken dan zul je met financiële middelen uit die maatschappij moeten komen. Zolang dat niet gebeurd veranderd er niet en kun je elke week weer naar den haag, maar veranderd er niets. Er is geen politiek partij die een financiële paragraaf bij haar plannen voegt. Tjeerd niet Jesse niet Jacco niet Helma niet en Carola al helemaal niet. Tis holle frasen en container begrippen. Belangenbehartigers er is een ding waar je op moet hameren als jullie weer aan tafel zitten. Hoe zit het financiële plaatje er uit als jullie(politiek) je plannen gestalte willen geven. Bart Kemp heeft hier als enige al een kleine voorzet voorgegeven
+3
Erik!!1979
@demelkboer alleen FDF en agractie moeten aan tafel. Rest moet zich diep schamen voor jaren lang afbreuk van het goede imago.
+5
demelkboer
@Erik!!1979 ben het met je eens dat LTO de laatste jaren zich als schoot hondje heeft gedragen. Zij lijken mij niet in de positie om te onderhandelen namens een achterban. Ik denk dat je binnen FDF en Agractie maar ook LTO en NAJK nog wat ander clubs moet kijken naar "goede"' mensen. Daar samen mee aan tafel en dan bij de politiek aanschuiven. Je moet wat mensen hebben die erg vasthouden zijn en ook het totale plaatje kunnen over zien. 2000 trekkers naar den haag sturen is wat anders dan onderhandelen over 10 20 jaar beleid
+2
demelkboer
@demelkboer Ik ken een aantal mensen binnen de sectoren, ook binnen LTO die erg geschikt zijn voor dit soort onderhandelingen. Ze weten hoe politiek werkt, maar ze branden zich niet aan het aanschuiven aan de onderhandelingen tafel zolang LTO daar zit "namens" de boeren.

Ik vind Bart Kemp erg mooi voorbeeld(ik zeg niet dat hij nu de man is voor onderhandelingen) , weet wat hij wil vertellen en is daar vasthoudend in. Ik vond dat ie de groot netje pareerde bij Pauw gisteren, goeie mix van praktijk, emotie en helicopterview. Als je dat kun combineren met politiek gochme kun je dingen voor elkaar krijgen
+1
demelkboer
Quote Reactie van @demelkboer:
wat hij wil vertellen en is daar vasthoudend
Het kunnen maken van normale Nederlandse volzinnen is ook een vereiste en helaas zie ik dat bij sommigen ook nog niet gebeuren..........
+1
Bartlehiemboer
Ik zit gewoon te wachten tot het kabinet zegt we halveren het aantal mensen in Nederland. Zet die dan maar elders in Europa waar ze meer stikstof mogen hebben. Als er al een stikstof probleem is, daar geloof ik onderhand ook niet meer in.
+1
demelkboer
@Bartlehiemboer op zich heb ik wel sympathie voor de club van 10 miljoen.
Adaptief boeren
@Erik!!1979 Onzin , ben lid van LTO, verwacht gewoon dat ze meepraten/ onderhandelen, actie groepen hebben in werkelijkheid maar beperkt mandaat, moet echt gezamenlijk front zijn zoals ook op andere plaatsen is aangegeven door John, Henk, Sieta, Jan Cees etcetera,
Erik!!1979
@Adaptief boeren btw FDF schuift de goede wel naar voren. Een paar heb je waarschijnlijk genoemd. Met FDF achter je hebben die mensen wel mandaat.
+3
marcel r
@Erik!!1979
Wat is volgens jou de oplossing voor dit stikstofprobleem op de korte termijn?
Het zou mooi zijn dat je daar eens over na ging denken, in plaats van LTO de grond in te trappen.

Er ligt een uitspraak van de "raad van state", extra uitstoot van stikstof op N-2000 mag niet.
Meten van depositie op natura 2000 gaat nog jaren duren(Ik denk en hoop dat dit ruimte gaat geven).
De bouw ligt stil en wil op korte termijn een oplossing.
Vrijwillige uitkoop van "stikstof uitstoters" nabij N-2000 gebieden duurt te lang en je loopt op korte termijn weer vast als de "vrije" stikstof weer op gesoupeerd is.
Duits model toepassen lijkt simpel, maar in NL worden op veel plekken de "kritische depositiewaardes" op N-2000 overschreden en in Duitsland niet.
Kritische depositiewaardes aanpassen of N-2000 gebieden schrappen/evalueren, moet volledig ecologisch onderbouwd worden en door Brussel goedgekeurd. Moet zeker gebeuren, maar is a Hell of a Job.
LTO heeft hard ingezet op de 1 mol extra depositie op N-2000 toe te staan en dit te onderbouwen met de gerealiseerde ammoniak reductie in de afgelopen jaren.
Tot nu toe is dit nog niet gelukt, het zou veel oplossen, maar zal juridisch zeer goed onderbouwd moeten worden.
Ik sta open voor andere zinvolle oplossingen..........
Laat maar horen..

Daarnaast ben ik zeker van mening dat de landbouw ondertussen voldoende heeft gedaan en
dat landbouw en N-2000 probleemloos naast elkaar zouden moeten kunnen functioneren.
Ammoniak is in mijn opinie niet schadelijk voor N-2000(maar nog niet te onderbouwen).
rene-de-jong
@marcel r Hou de LTO in de lucht maar met een nieuw bestuur !!
om mij de bestuursleden van FDF
Niets ondernemen is geen optie maar helaas is de grootste groep van LTO wel een beetje van 't zal wel en 't komt wel.
Op zich niks mis mee maar nu effe niet
+1
Erik!!1979
@marcel r ook voor jou heb ik geen oplossing. Ben alleen Sieta ontzettend dankbaar dat ze gezorgd heeft dat de zuivelnl onze latente ruimte niet weggeven hebben. Verder heb ik te weinig kennis. Maar er komen wel oplossingen vanuit FDF, heb vertrouwen, zijn geen kleine jongens.
Achso
@marcel r hoezo korte Termijn? Volgens mij was de afspraak Eerst meten. Nu wordt er beleid gemaakt gebaseerd op niks. Korte Termijn : neem Duitse depositie normen maar over. Er is geen andere houdbare oplossing
+1
suggs 73
@demelkboer Bart Kemp moet er zeker bij betrokken worden , die is van meer op de hoogte dan alleen het stikstof , agenda 21 en 2030 , die is heel breed geinformeerd ,voor LTO zou ik uitkijken , ben er al 25 jr geen lid meer van , maar als je een mes in de rug wil , is dat je club , die zou zo instemmen van sanering van kleine boeren , snap nog steeds niet , werkelijk niet waarom Calon niet aangepakt wordt .
+6
jan.1
In 1980 hadden we 2.5 miljoen melkkoeien en nu een miljoen minder,hoezo ,,,landbouw moet wat doen...Ondertussen is auto park verdriedubbelt.
+2
Adaptief boeren
@jan.1 Klopt maar is halve waarheid als het over stikstof gaat, CO2 is ander verhaal
+1
klompen
@Adaptief boeren nou als het dan aan de stikstof ligt uit de melkveehouderij moet het nu toch een stuk beter gaan met de natuur als er een 1000000 minder koeien zijn schei toch uit man.
+1
rene-de-jong
@klompen Dat is correct, ook hier heeft Nicolaas Gerrits de juiste cijfers paraat; géén achteruitgang zelf verbetering.
Dit terwijl er volgens de toverberekeningen een fors hogere (niet gemeten) depositie was de laatste jaren.....

foodlog.nl/artikel/…

[quote][/Zelfs in het gebied Binnenveld, waar de langjarige (2005-2016) atmosferische concentratie van ammoniak gemiddeld 12,19 µg/m3 bedraagt (2 x zo hoog als het landelijk gemiddelde), wat wijst op een enorme lokale emissie en een enorme berekende droge depositie. Toch zijn de twee stikstofgevoelige habitattypen in het gebied in kwaliteit vooruitgegaan tot A: uitstekend.
De bovenstaande analyse laat zien dat die berekende (grootschalige) deposities niet het (rampzalige) negatieve effect kunnen hebben wat eraan wordt toegeschreven. Geheel verwonderlijk is dat niet: er is namelijk geen enkel experimenteel bewijs dat de berekende deposities de werkelijke situatie vertegenwoordigen.
quote]
Adaptief boeren
@klompen Vindt ook dat ze niet moeten zeuren, maar de werkelijkheid is dat de wetgever nu gewoon eist dat er nog meer moet, stomme wet uiteraard, maar niet zomaar te wijzigen, Nederland zou net als Griekenland ongehoorzaam kunnen zijn aan de Brusselse geboden, maar dat zou evengoed een tien jaren plan worden
m uut m
@klompen
Het opstallen is fors toegenomen en ook de productie.
De ammoniak uitstoot is dus zeker niet verlaagd.
klompen
@m uut m ik dacht dat 80% in de wei loopt
m uut m
@klompen
Nee 80% van de bedrijven doet aan een vorm van beweiding.
sorry
@m uut m we hebben tegenwoordig ook het ureumgetal die omlaag is gegaan
m uut m
@sorry
Helpt niet als je de koeien opstalt.
Achso
@m uut m onderbouw maar met cijfers.
+1
m uut m
@Achso
Er kan geen stalsysteem aan tegen weidegang.
Dus koeien opstallen en dan een lager ureum helpt niet.
Achso
@m uut m denk je dat,.of.zoiets als. RIVM weten?
+1
rene-de-jong
@jan.1 Dat weten wij als boertjes allemaal, het probleem is dat ze het in die stad daar achter de duinen niet boeit.
Het beste wat we nu kunnen doen is door Agractie & FDF acties gecreëerde eenheid moeten zien uit te buiten ,deze eenheid is zeldzaam
+4
rene-de-jong
De LTO (leden) moeten als de wiedeweerga het hoofdbestuur afzetten, desnoods herkiesbaar + boerenverstand
En dan een digitale peiling opzetten met een APP
- zeer efficiënt en snel te regelen
- iedereen heeft een mobiel voor de neus en een oudere wordt vlot geholpen door een buur.
- belangrijke beslissingen kan de mening aan de leden worden gevraagd

Zouden ze dit aandurven of is ook hier de FDF hun te snel af......
Het huidige bestuur heeft geen recht van spreken, met name het negeren van STAFF en MESDAG is een gemiste kans.
Het is 5 voor12 er moeten binnenkort belangrijke keuzes gemaakt worden en standpunten ingenomen worden.......het lijkt er op dat Den Haag onverstoorbaar doordendert, de bouwsector verhoogt de druk al...
+2
BertK
Er zal een oplossing moeten komen, ee n stip op de horizon waar we als bv Nederland naar toe kunnen werken.
klompen
@BertK ja de norm van Duitsland hanteren klaar is kees iedereen tevreden behalve vollenbroek maar we laten ons land toch niet regeren door dat soort
demelkboer
@BertK mee eens. Een stip een plan en budget. Doe je dat niet kunnen ben we met een paar jaar weer naar de haag
Erik!!1979
@demelkboer over enkele weken moet je weer. Mag nu niet stoppen.
demelkboer
@Erik!!1979 en wat wil je dan bereiken
Erik!!1979
@demelkboer dat er passende wetgeving komt. Als je zegt dat je nu stopt heb je niets bereikt. Behalve dan een paar gezellige dagen en een lekker ontbijtje.
+1
demelkboer
@Erik!!1979 dan zou ik mij als FDF maar snel in lezen hoe wetgeving in ned gevormd wordt maar vooral eens bedenken hoe die wetgeving er dan uit moet zieb
sorry
@demelkboer die 20%afroming op fosfaattransacties ging vlotjes
Frans1
Quote Reactie van @demelkboer:
en wat wil je dan bereiken

Misschien dat bedrijven die toevallig dichtbij aangewezen gebieden liggen niet geslachtofferd worden om falend beleid recht te zetten?
+7
de hoef
Quote Reactie van @Erik!!1979:
over enkele weken moet je weer. Mag nu niet stoppen

je moet nu wachten tot de kerst op wat gaat gebeuren, iedereen heeft na ons geluistert iedereen staat achter ons,we moeten er nu voor oppassen dat de bouwmensen niet tegen ons worden opgezet, en we ons weer uitlaten spelen
ze gaan heus wel een compromie met ons sluiten, maar we zitten met meer mensen in dit land, en het co2 verhaal blijft gewoon bestaan
elke week met de trekkertjes op pad gaat de burgers vervelen
Erik!!1979
@de hoef het moet de politiek gaan vervelen. Als de burgers gaan vertellen dat ze wat moeten doen dan heb je pas iets verdiend.
+4
de hoef
@Erik!!1979 wij zitten niet op de zelfde golflengte zo te horen,ik ben niet van mijn kruit verschieten , we zijn heel ver nu ,en komen met protest op protest niet veel verder dan dit, de praters moeten het nu afwerken
Erik!!1979
@de hoef we zitten niet op de zelfde golflengte 👍
+2
Twentsch Land
Jij wilt rechtsom of linksom in enige mate afdwingen.....erg FOUT.

@Erik!!1979
+3
Frans1
Quote Reactie van @de hoef:
elke week met de trekkertjes op pad gaat de burgers vervelen

Heb je gelijk in, maar vorige week kreeg ik nog een opmerking van jou dat ik weer met mn trekkertje over de snelweg ging tuffen,dat dat vervelend werd,vond het zelf ook wel vlot op de vorige, en had ook wel wat bedenkingen, maar ik ben weer blij toch maar heen te zijn geweest,en nog blijer dat ik ook nog een trekker van de Hoef spotte 👍
Actie was nog veel massaler dan 1 oktober,geweldig! Toen we op de lichtmis aankwamen viel me de mond al los wat daar allemaal al klaarstond, gigantisch!
Denk idd dat we nu niet heel direct weer zo'n actie moeten houden,want dan wordt het wel vervelend, en voor de verkeerde mensen
+1
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
over de snelweg ging tuffen

dat was ook als grapje bedoeld na jou toe, maar jij pakte het verkeerd op
het staat los van dat ik er niet achter stond en enorm twijfelde of het wel slim was,
we hebben gisteren afgevaardigden gestuurd en die hebben de dag van hun leven gehad
en ik heb danielle openlijk laten weten dat ik er naast zat
Frans1
@de hoef wat zei die kerel dat ik hem op de foto zette, wat is dat voor een koekwaus😂
Ik had zelf ook wel twijfels hoor,maar succes van zo'n actie bepalen we zelf of we meedoen of niet,dus daarom toch gegaan(dankzij de melker), en het was zeker de moeite waard.
Was blij dat ik weer thuis was, was toch bijna de klok 2x rond.
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
wat zei die kerel dat ik hem op de foto zette, wat is dat voor een koekwaus

had het wel gezien, maar tegenwoordig loopt iedereen met zon ding in de hand
tis ook nog een jd fan dus zal wel alleen op je trekker gelet hebben
rene-de-jong
@de hoef Wachten tot de kerst....denk t niet, uiterlijk 1 december heeft ze de provincies toegezegd !! en een groot deel van die provincies zit te popelen om hun idealen te verwezenlijken @Grunnn misschien.....

Vóór die tijd moet we in heel duidelijke taal dus als eenheid een standpunt innemen.
De FDF neemt nu het voortouw en heeft een hele grote aanhang en heeft een wensen lijst ingediend.....maar..
Die andere "grote" club word genoemd als gesprekspartner en als spreekbuis voor de sector; dit is voor de tweede kamer te eenvoudig om straks te zeggen: ze willen niet meer met ons in gesprek......en die andere rebelse club....tja dan zetten we het leger nog maar eens in.

Als eenheid optreden naar de overheid dus samenvoegen fusie of weet ik hoe.
Rond de kerstdagen is iets aan de late kant...
+1
Erik!!1979
@rene-de-jong de FDF is gekomen vanwege ontevreden heid over LTO. Grootste deel van FDF zal LTO niet accepteren als woordvoerder van FDF. LTO kan als ze de sector wil dienen beter FDF als grote broer zien en hun het woord laten voeren en zelf op de achtergrond blijven en achter het standpunt gaan staan van de meerderheid dus FDF.
+1
rene-de-jong
@Erik!!1979 Ik vind het allemaal prima maar kan de FDF aantonen dat zij namens de sector spreken ? De overheid zie de grote club nog steeds als aanspreekpunt. Tuurlijk heeft FDF middels de acties aangetoond heel veel boeren in actie te krijgen, maar zijn die allemaal lid geworden en nog belangrijker hebben ze dat andere lidmaatschap opgezegd ??
De grote club kan nog steeds zwaaien met hun ledenaantal.
Misschien heeft FDF dit inmiddels in de alg.voorwaarden gezet dat ze namens ieder lid kan/mag spreken dat weet ik niet.
Maar het lijkt mij wel een zeer belangrijk punt van aandacht anders is het roepen in de woestijn.

Met argumenten en feiten kunnen we deze "AGROCIDE" nog voorkomen niet alleen met acties.
demelkboer
@Erik!!1979 en wat wil je dan bereiken
Erik!!1979
@demelkboer passende wetgeving! Hoe simpel wil je het hebben? Kom op zeg. Ik heb wel ideeën maar ben geen jurist. Er komen dadelijk voorstellen. Die zullen bij FDF bekend gemaakt worden en daar zal dan gediscussieerd worden wat passend is.
-Jan-
Quote Reactie van @Erik!!1979:
passende wetgeving!

Log gebieden 3 gves en natura 1 tot 1,5 gve per ha omdat bijlaatste natuurverdiensten zijn
Erik!!1979
@-Jan- dat heeft niets met stikstof te maken dus heeft volgens mij geen zin. Een bedrijf met 1000 ha grond kan dan 1500 koeien tegen een natura 2000 gebied aanhouden.
demelkboer
@Erik!!1979 welke ideeën dan?
Erik!!1979
@demelkboer nogmaals, ideeën komen niet van mij. Bij FDF heb je Sieta ,Jan Cees en nog een aantal meer deskundigen. Hier wil en kan ik nu niet over oordelen.
+1
demelkboer
@Erik!!1979 ik vind sisieta een top vrouw maar op een gegeven moment moet het geen nieuwe wijn in oude zakken worden. Jan Cees even zo. Een nieuwe geluid vanuit FDF vind aansprekend,maar je moet niet in de marge blijven rommelen. Als je vraag om passende wetgeving blijf je bezig als het speelveld steeds veranderd. Volgens mij moet je zeggen : Carola jij wilt kringloop land bouw da's goed , maar jij komt met niks. Nu onze kans nu gaan wij kringloop landbouw in v ullen
+1
sorry
Quote Reactie van @demelkboer:
Nu onze kans nu gaan wij kringloop landbouw in v ullen

ah...het lto verdienmodel.....
+2
sorry
.....met kostprijsverhogende shit......
+2
demelkboer
@sorry Als je met een voorstel komt moet je ook de consequenties laten zien, Kringlooplandbouw heeft consequenties voor de kostprijs, voor de handel, voor de Retail, en vooral voor de consument en het welvaartniveau. Als je dat niet wilt moet je er niet aan beginnen. Ik ben het met een ding uit rapport remkes eens: Niet alles kan.
demelkboer
@sorry Lto vult helemaal niks in
Erik!!1979
@demelkboer kan ik mee leven. Maar nogmaals daar ben niet deskundig genoeg voor om zoiets in te vullen. Daarbij heb ik andere belangen. Ik hoop op Europese wetgeving. Niets meer lokaal. Daarvoor is fvd id niet de goede partij. Maar als concurrentie wel te verdedigen. Als Oekraïne ooit in de eu komt moet die ook maar aan plofstallen of helemaal niemand bijvoorbeeld.
Erik!!1979
@Erik!!1979 Btw ook Europese controles. Laat nederlanders in Bulgarije controleren en de Roemenen in Nederland bijvoorbeeld.
Erik!!1979
@Erik!!1979 rest voedsel niet meer toelaten indien die niet voldoen aan Europese normen.
demelkboer
@Erik!!1979 Als je kringloop landbouw wil dan gaan andere sectoren dat voelen, omdat het heel veel consequenties heeft voor de handel. Bij alle handelsverdragen is landbouwsluitpost. Als je echt kringloop landbouw wil zal je als politiek van die sluitpost af moeten. Dat heeft consequenties voor het welvaartsniveau in Nederland(voor de boeren nog het minst denk ik), dat moet je dan als politiek accepteren.
+1
mlkvhoudr
@Erik!!1979 wat is dit nou erik ga je wel de problemen benoemen maar niet de oplossingen?😉
+1
Erik!!1979
@mlkvhoudr natuurlijk, kom kennis te kort. Als iemand met meer kennis een goed plan heeft en het mij en alle andere uit kan leggen ondersteun ik dat.
+7
arie.j
Laten we toch eindelijk eens nuchter worden, wanneer we het stikstof niveau op het huidige peil of iets hoger houden gebeurd er helemáál niets.
Er zijn enkele wat minder voorkomende plantjes in Nederlandse natuurgebieden die zich niet voldoende kunnen uitbreiden vanwege andere soorten, en dat is helemaal alles.
Daarvoor moet heel de economie overhoop, boeren massaal van hun bestaan af en kunnen er zelfs geen woningen meer gebouwd worden
Collectieve gekte waard rond, alsof het ook maar iets met onze gezondheid of welzijn te maken zou hebben.
Wanneer hebben we zoiets eerder gezien en gehoord?
Juist 40 á 50 jaar geleden. De bossen gingen toen immers massaal dood aan de zure regen? Iedere journalist was toch overtuigd?
Eerst de bossen en dan zouden de mensen volgen.....
Op een gegeven moment stuurde zelfs meer dan 130 wetenschappers een brandbrief rond.
Onze milieuminister was flink zenuwachtig
En volgens milieudefensie was al 90% van de bossen toen flink aangetast...
========
Lees het in de Volkskrant, voor groene linkse lieden toch een onverdacht blad?
En zelfs die komt tot de concliusie dat het een massale hysterie en collectieve gekte was die nergens op stoelde.
Er was toen geen enkel bos door de zure regen aangetast.
volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…

=
Nicky69
@arie.j lees ff wisenederland.nl/blog/…
ik zie daar echter weinig melkveehouders bij staan
Coen
@arie.j , kreeg net een berichtje dat luchthaven Schiphol schijnbaar geen negatieve invloed heeft op Natuurgebieden, hoe kan dat ?
+1
mlkvhoudr
@Coen ik zeg nu puur hoe het volgens mij gaat zoals ik t begrepen heb:

1Alleen de vliegtuigen die opstijgen en landen op schiphol tellen mee

2 zodra ze boven ik meen 800 meter zitten wat vrij rap is telt het niet meer onder schiphol maar valt t onder overig of onbekend omdat t dan niet meer te herleiden is waar t wegkomt

Dus al t overvliegend verkeer valt ook niet onder schiphol maar onder overig
Jannus
Quote Reactie van @Coen:
Schiphol schijnbaar geen negatieve invloed heeft op Natuurgebieden,

Bij Dusseldorf gaan bossen kapot door de kerosine die geloosd wordt voor landing maar niemand hoor je erover,dus zal het hier met schiphol wel net zo zijn,oogjes dicht en snaveltjes toe en we zien en horen niets
George
Quote Reactie van @Jannus:
e kerosine die geloosd wordt voor landing

Ik geloof er geen flikker van. Waarom zouden ze kerosine moeten lozen?
Als het al gebeurd dan denk ik in uitzonderlijke noodsituaties.
Gebeurd alleen met grotere vliegtuigen voor intercontinentale vluchten in noodsituaties , maar bij Airbus A 320 en dergelijke toestellen die ingezet worden voor Europese vluchten gebeurd dat nooit , is niet eens mogelijk. Dus dat verhaal van stervende bossen bij Düsseldorf kan in de prullenbak.
suggs 73
@George nee , zit je fout mee , vliegtuigen mogen niet landen als ze te veel kerosine nog hebben , dat wordt idd geloosd , begreep dat het IJsselmeer zo'n plek is , maakt niet uit wat voor een vlucht is , zijn voorschriften.
George
Quote Reactie van @suggs 73:
nee , zit je fout mee , vliegtuigen mogen niet landen als ze te veel kerosine nog hebben , dat wordt idd geloosd , begreep dat het IJsselmeer zo'n plek is , maakt niet uit wat voor een vlucht is , zijn voorschriften.

Onzin , grote onzin. Alleen in noodsituaties als bijvoorbeeld een groot vliegtuig voor intercontinentale vluchten bijvoorbeeld moet terugkeren bij een storing en daardoor teveel brandstof heeft om veilig te landen. Kleinere toestellen voor Europese vluchten lozen nooit. Andere alleen in uitzonderlijke situaties. Ik heb het hier mijn schoonzoon welke piloot is nagevraagd , als hij het liegt lieg ik het ook. Is Lufthansa piloot en vliegt regelmatig op Düsseldorf.
😄

fuzzyfun.nl/vliegtuig-mag-kerosine-lozen-boven-lan…
Farmer_
@George Vliegt hij ook de oceaan over?
George
+1
Frans1
Laat Jelle onderstaande column maar eens goed lezen
powned.tv/artikel/respect/
jan w
Als je naar het debat van gisteravond luistert, dan vraag ik het mij af of D66 en Groen Links het wel over het verlagen van de stikstof hebben.
Krijg meer het gevoel dat ze de landbouw uit nederland weg willen hebben.
Voor Jesse Klaver waren technische mogelijkheden , zoals in het rapport van Remkes staat niet voldoende.
De Halvering van de intensieve veehouderij scheelt een stikstofuitstoot van slechts 4 %.
kwarkje
@jan w het gevoel?
Dringt wel langzaam, sorry heeeeeeel langzaam door bij jou
Je komt er wel👍
+1
m uut m
@kwarkje
Wij zijn in Nederland ook beter af als de totale veestapel met 25% wordt verkleind.
Onder het motto van "Niet meer maar beter ".
mlkvhoudr
@m uut m voor 90 % met je eens en dan denk ik : annechien...... dus de markt is er niet overal klaar voor
Frans1
@mlkvhoudr Het blijft ontbreken aan kaders, dus ook na zoveel procent krimp begint hetzelfde riedeltje weer van voor af aan.
Achso
@m uut m waarom Dan?
m uut m
@Achso
Omdat we meer produceren dan dat we voor een fatsoenlijke prijs kunnen verkopen.
huske
@m uut m dan is je kostprijs te hoog
m uut m
@Achso
Overproductie drukt prijs vleeskuikens

PLUIMVEEBERRIE KLEIN SWORMINK19 OKT 2019 OM 14:15UUR

    

Zowel de vrije marktprijzen als de contractprijzen van vleeskuikens staan behoorlijk onder druk. Op zich is druk op de prijzen normaal voor deze tijd van het jaar. Maar in vergelijking met 2018 was de prijspiek minder hoog, en zette de prijsdaling eerder in.

De Vernieuwde Contractnotering voor vleeskuikens (VCN) zakte deze week naar 0,752 euro per kilo (inclusief btw, exclusief toeslag). Daarmee is de VCN-prijs 7,3 cent gezakt in 16 weken. De ABC-notering toont een vergelijkbaar beeld. Die noteert nu 0,81 euro per kilo en zakte 7 cent in 17 weken.

Ga voor de actuele prijzen naar de marktpagina's van Niieuweoogst.nl

De Barneveld-notering voor vleeskuikens vrij (2.000 – 2.600 gram) is in vier weken met 6 cent onderuit gegaan naar 0,79 euro per kilo.

Fraude Brazilië voorbij

Een groot deel van 2018 kenmerkte zich door hoge vleeskuikenprijzen. Dat had alles te maken met de grote vraag naar filet door weggevallen productie in Brazilië. De invoer vanuit dat land viel fors terug nadat de EU exportvergunningen van verschillende Braziliaanse slachterijen introk vanwege fraude met laboratoriacertificering.

In de eerste helft van 2018 bleef de import vanuit Brazilië 40 procent achter vergeleken met een jaar eerder. In het laatste kwartaal van 2018 kwam Brazilië weer op de Europese markt. Dit zorgde voor sterk neerwaartse beweging van de prijzen.

De prijsdruk heeft alles te maken met een wereldwijd overaanbod van pluimveevlees. Brazilië biedt filet aan voor relatief lage prijzen. De Braziliaanse vleesbedrijven kunnen zich dit veroorloven omdat ze vleugels en poten met een flinke marge verkopen aan Chinese afnemers.

Polen nieuwe concurrent

De Europese markt heeft daarnaast te maken met sterke groei van de vleeskuikenproductie in Polen. Nieuwe Poolse slachterijen leveren vers pluimveevlees aan kopers die traditioneel hun inkoop deden bij West-Europese slachterijen. Dit betekent een grote concurrentieslag op de West-Europese pluimveevleesmarkt. Daar bovenop zorgt de sterke import van pluimveevlees uit Oekraïne voor nog meer druk op de markt.

Nederlandse slachterijen hebben moeite met de goedkope concurrentie. Ze hebben te vaak te maken met een situatie waarin de optelsom van slachtopbrengsten kleiner is dan de inkoopprijs die ze voor de kuikens betalen. In zulke weken worden gaten in de planning niet opgevuld. Kleine slachterijen slachten soms een dag minder.

Door de slechte situatie op de vleesmarkt voelen slachterijen ook niet de drang om actief achter aanvoer van kippen aan te zitten, bijvoorbeeld door bonussen te betalen. Overigens draagt de terughoudendheid van Nederlandse slachterijen vrijwel niet bij aan een gezondere vleesmarkt. Daarvoor is de impact van iets minder slachten in Nederland te klein.

Prijsdruk blijft groot

De vooruitzichten voor de komende maanden zijn niet om over naar huis te schrijven. De internationale concurrentie op de pluimveevleesmarkt blijft onverminderd groot. Een sterke verbetering van de inkomens van vleeskuikenhouders lijkt dan ook geen reële verwachting.

Concurreren op kostprijs lijkt voor Nederlandse vleeskuikenhouders steeds lastiger te worden. Uitwijken naar de productie van conceptkippen zoals langzame groeiers biedt kansen, maar ook op dat vlak zijn er buitenlandse kapers op de kust. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de productie van scharrelkip in Roemenië.

Ook voor producenten binnen een concept geldt dat het drukken van de kostprijs noodzakelijk is om perspectief te houden. Inkopers van supermarkten kiezen gemakkelijk voor andere aanbieders als die goedkoper willen leveren.

Bekijk meer over:vleeskuikens
+3
Farmer_
@jan w Ga je eens wat verdiepen in het motief wat erachter zit, agenda 21 of 2030, dan weet je wat het motief is wat erachter zit, kringloop landbouw dat is het toverwoord, en het gaat geleidelijk zodat iedereen er aan kan wennen, krijgen ze het met N niet voor elkaar bedenken ze weer een ander probleem,
suggs 73
@Farmer_ Jij hebt het ook door
Albertus
Heb niet zoveel verstand van deze problematiek, maar waarom ligt er geen harde eis van, 1 EU dan ook overal de zelfde regelgeving en normen. Mochten ze dan de regelgeving/ normen veranderen dan sta je veel sterker oa met actievoeren, denk alleen maar aan protesteren samen met Frankrijk België enz..
gerrie-hul
Zie ook www. Nunspeet. Nu
Boeren op weg naar politie bureau na bekeuring tijdens appels uitdelen
Lambert1
De regering is slap !
Maar nog groter probleem is! De rechtstaat regeert nederland ! We hadden pas dat ik nu afgeschoten door een milieu-activist die naar de rechter stapt Dat is heel erg dat dat kan
+1
matt
@Lambert1 gelukkig kunnen “wij” ook naar de rechter,anders waren we al
Lang van ons land afgejaagd.
Nu doen ze er wat langer over..

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot geweldig , tijd , boeren , melkveehouders , vooruit , 1990 en farmers defence force ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
96
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
3.261