Hoog geluid moet dieren beschermen in maaiseizoen

Om tijdens het maaien klein wild zoals hazen en reekalveren te beschermen maken boeren in de Noardlike Fryske Wâlden gebruik van de wildredder.

Reacties

langeslagdiesel
Koeien, paarden, schapen, mensen. Alles kijkt naar je. Behalve hazen, konijnen. Vogels die op eieren zitten en pulletjes. Schauff aan het eind van de dag zwaar over de zeik van dat super irritante super alarm! Echt een super ding. Stekker was er vrij snel uit.
chris_farmer25
@langeslagdiesel buren keken hier wel raar toen hier aan maaien waren, dachten dat brandweer eraan kwam haha
Twentsch Land
Vogels op eieren blijven ( lang ) zitten, altijd wat moeilijker.....voor de rest!!! zelf maai ik de buitenkanten altijd goed los en ga dan van midden uit maaien......scheelt enorm ... je maait dan vrijwel geen wild aan of dood.

@langeslagdiesel
+2
Chocomel
Werk nu een jaar met deze akustische wildredder en het resultaat mag er zijn: 0 maai slachtoffers. Het geluid werkt goed op hazen, konijnen en reekalveren, minder op gevogelte. Dus je moet nog steeds zelf op blijven letten. Enig nadeel dat ik kan opnoemen is dat ik hem soms vergeet aan te zetten. Als die aan staat heeft de chauffeur er in ieder geval geen hinder van. Wandelaars zie je wel opkijken, maar die mogen van mij soms ook weggejaagd worden 😃
+2
paul1
@Chocomel dus werkt zelfs als ie niet aanstaat ?
weurding
Meende dat ze de muizen kwijt wilden🙈
+1
bio boer
@weurding zet zo ding in het land met een accu met zonnepanelen de muizen moeten wel knetter gek worden kan niet anders 😁
mike_v
En zodra ze het geluid gewend zijn @bio boer, doet het geen fluit meer af ...
+1
bio boer
@mike_v was ook voor de grap denk dat je dan ruzie hebt met omwonende
Case max
Wat levert het op zo'n apparaat
+2
sjuu
@Case max niks, gister gestopt voor een jonge haas met maaien, de volgende ronde vloog de torenvalk er mee door. Dat is de natuur.
langeslagdiesel
[@Case netto niks meetbaar’s de maaipiloot heeft nou eenmaal het lot van veel dieren in handen. Van binnen naar buiten maaien scheelt enorm maar gaat niet altijd. ( akkertjes land.) en zo zijn er meer dingetjes die soms werken. Maar als niemand er over nadenkt zal er ook nooit wat veranderen . Dus op zich is het goed dat men er mee bezig is. Maar zon mini ghetto Blaster dat werkt niet. Tenminste, niet bij de doelgroep.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot wild , maaien , geluid , boeren , dieren en maken ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.025