Koeien mogen ondanks stikstofuitspraak in de wei, geen boete voor boerenOriginele beschrijving

De Raad van State vindt dat de Nederlandse aanpak van het terugdringen van stikstof niet goed is. Dat kan grote gevolgen hebben voor allerlei projecten.

Bronnen

 Koeien mogen ondanks stikstofuitspraak in de wei, geen boete voor boeren (nos.nl)

Boeren krijgen geen boete als ze hun landbouwgrond bemesten en hun koeien in de wei laten grazen, schrijft minister Schouten van Landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.
Aanleiding is de recente uitspraak van de Raad van State over het Nederlandse programma om stikstof terug te dringen uit de natuur. De Raad van State vindt dat deze aanpak niet voldoet en dat er meer moet gebeuren om te voorkomen dat door hoge concentraties stikstof het aantal plantensoorten afneemt, waardoor insecten en vogels verdwijnen.
Deze verplichting heeft gevolgen voor allerlei projecten, zoals de uitbreiding van stallen, de opening van Lelystad Airport en de bouw van allerlei grote infrastructurele projecten.
De Raad van State zegt dat er nu voor allerlei landbouwactiviteiten, zoals het bemesten van grond en het buiten laten grazen van veeteelt een andere vergunning nodig is. Boeren zijn bang dat ze hun werk niet meer kunnen doen.
Maar minister Schouten schrijft dat er de komende tijd niet wordt "gehandhaafd op de vergunningsplicht". Voor het volgende seizoen wil het kabinet er alles aan doen om zorgen dat er regels zijn waardoor boeren hun vee legaal in de wei kunnen laten en de mest kunnen uitrijden. CDA-Kamerlid Geurts spreekt over een "zeer wijs besluit van de minister".

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
jan.1
Ik laat ze voor de zekerheid maar ff binnen,we kennen de overheid maar al te goed.....
+1
Twentsch Land
Ik laat ze dag en nacht buiten ..... wie weet, misschien wel een nieuwe referentie 😂

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , boete , boeren , stikstof en wei ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!