Wereldwijde vraag naar voedsel 50% hoger in 2030

Tholen - "We moeten aan de ene kant scherp blijven", vertelt Michael Mayntz van PROFEL tijdens de eerste Freshfel-PROFEL conferentie in Brussel. "Het aantal mensen wereldwijd blijft stijgen, waardoor tegen 2030 de vraag naar water met 30 procent stijgt", vertelde hij dinsdag 20 juni.

Een van de doelen, die de directeur van PROFEL aankaart, is dat het van belang is om groenten en fruit zo snel mogelijk te verwerken om het zo langer vers te houden. "Verwerkte groenten en fruit gaan natuurlijk langer mee dan verse groenten en fruit", zegt Michael Mayntz van PROFEL. "Bij verse groenten en fruit is het zo dat je wilt verkopen wat je aanbiedt, omdat we geen voedsel willen verspillen. Mocht er dan toch te veel zijn, dan kan dat nog altijd naar de verwerkte voedselindustrie die het krijgt of opkoopt. Dan kan het op verschillende manieren verwerkt worden. Denk hierbij aan gesneden, bevroren en gedroogde groenten of fruit dat langer houdbaar is in de vorm van jam, compote of diepvries."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , voedsel en brussel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN