Lozingencontrole op boerenerf

Gerco Berger, 2 meter en 7 centimeter groot, maar met een vriendelijke uitstraling, controleur en handhaver van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, bezocht vorige week vrijdag de melkveehouders Mark de Gier in Broek in Waterland en Klaas Hoogendoorn in Uitdam (N.H.). Verslaggever Lauk Bouhuijzen ging met hem mee. Een foto verslag.

Laatste  |  

Reacties

+2
o ja, yes, contorles, rapporten , presentatie s, evaluatie s, en dat 10 keer herhalen , en O O O wat zijn we belanrijk bezig.
gaitwillemjan
wat kost dat we nie (wie betaalt da de burger soms) ??????
spotmelker
M.u.v. excessen is het verborgen werkloosheid.
Grasbaal
Ik kreeg deze week controle van de IKB man, heb diverse vragenlijsten met nee beantwoord en was 135 euro armer en een IKB erkenning rijker.
+2
zeppmann
Laat het Hoogheemraadschap eerst eens kritisch naar zichzelf kijken en een oplossing zoeken voor het grote aantal riool overstorten die nog steeds in het buitengebied aanwezig zijn. Maarja ,het is natuurlijk veel makkelijker om die boeren te controleren dan de hand in eigen boezem te steken.
milkman
En dat strooizout dan wat de gemeentes winterdag strooit bij gladheid wordt zeker niet naar gekeken terwijl zout een van de giftigste stoffen is die er maar bestaat.
oldhuus
En dan word er in supermarkten en welkoops gewoon roundup verkocht aan particulieren, gooien ze het onverdund op de bestrating, net als de gemeentes/bedrijven ook nog doen, bij de eerste de beste regenbui spoelt dat spul zo het oppervlaktewater in, en dat weten de waterschappen ook wel, buiten de landbouw word ongeveer net zoveel bestrijdingsmiddel gebruikt als er binnen.
milkman
Ook als je met je rugspuitje bezig bent en je hebt geen licentie ben je aan de beurt terwijl iedere burger met zn paar 4kante meter tuin zoveel roundup mag gebruiken als ie wil

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot erf , melkveehouders en straling ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
71