Frankrijkhet melkveeland na 2015?

Maandagals ``orrientatie``eens een gesprek gehadmet een emigratie begeleiderrichting Frankrijk.

Wat meerg bij gebleven is,dat hij nietbegreep waarom wij in Nederlandnouzo nodigdat quotumer af willen hebben,aangezienwe hier zo`n beetjeaan het plafond zitten.

De meeste fransemelkveehouderszittenmet3ton melkquotum,op100 ?ha,waarruim bij te pachten is.Deechte groei zit daar en niet in NL !

Kortom,Wat denken jullie?ZalFrankrijk strakshet stokje overnemen als melkvee landin de EU????Ofzullen al die kleinere fabrieken die extramelkplasniet kunnen vermarkten?

Overigensga ik in maartenkelebedrijven bezoeken daar.

Deel dit artikel

Reacties

Onbekend
Kansen liggen er zeker in Frankrijk. En zeker als er Nederlanders die kant optrekken, dan stijgt de kans dat de kansen benut gaan worden. Als we het aan de Fransen zelf overlaten, zal het nog lang duren voordat de melkveehouderij daar sterk groeit.
Je moet je ook niet verkijken op het productiepotentieel. Grote kans dat van de 100 ha die je noemt het grootste deel veel minder geschikt is voor gewasproductie dan wij hier gewend zijn... Gemiddeld zijn klimaat en grond in Nederland beter geschikt voor melkveehouderij dan in Frankrijk. Door andere prijzen van productiefactoren denk ik echter dat Frankrijk zeker een land is met mogelijkheden voor Nederlandse melkveehouders. Maar je moet er wel willen wonen, tussen die Fransen.....
tukkie
Nee, lijkt mij niet, zit niet in de mentaliteit van de Fransen (Althans alle fransen die ik heb meegemaakt) Zij verklaarden de nederlanders voor gek met hun passie voor veel uren draaien.
Niettemin, stuk voor stuk errug aardig en erg gastvrij!
Onbekend
Ik denk eerder Frankrijk "pensioenland".En geloof ook niet dat die fransen zitten te wachten op die mallote nederlanders die steeds harder willen werken voor steed minder geld. Afgezien van de overbodige overheidsbemoeienis hier is Nederland een prachtland om melkkoeien te houden.
Onbekend
De Fransen boeren hebben niet stil gezeten. Veel bedrijven zijn door verstrekte subsidies gaan samenwerken. Wij hebben een huis in NO Frankrijk en hebben 2 samenwerkende melkveehouders als buren. Met 650.000 kg quotum en 270 ha akkerbouw plus vleesvee hebben zij een prachtig bedrijf. Zeker weten dat zij daar met hun jonge boeren subsidies en hun risicospreiding beter boeren dan menig Nederlandse melkveehouder. De lage grondprijs laat veel meer economische activiteiten toe dan in Nederland.
Frankrijk is voor meerdere catagoriën boeren in Nederland ( moeilijke omstandigheden ,opvolgingsperikelen danwel weinig geld ) zeker een interessant emigratieland.
anonymous_994
Frankrijk heeft veel potentieel voor de melkveehouderij. De infrastructuur is er. Veel grond, een fietsenhok is afdoende als stal etc. Momenteel zijn er Ieren die emigreren naar frankrijk in ierland is de grond extreem duur en in frankrijk kopen ze een riant bedrijf terug na 2015 kunnen ze hier lekker groeien.
Onbekend
Ik denk eerder Frankrijk "pensioenland". En geloof ook niet dat die fransen zitten te wachten op die mallote nederlanders die steeds harder willen werken voor steeds minder geld. Afgezien van de overbodige overheidsbemoeienis hier is Nederland een prachtland om melkkoeien te houden.
Grasbaal
Casev ,

Is Zuid-Afrika uit beeld verdwenen??
casev
Co,
Bij mij isditniet uit beeld verdwenen,helaas ben ik voor een groot deel van de financieringaangewezen op mijn ouders,diegraag een ietszekereinvestering(met namequa valuta)wensen.

Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Casev ,
>
> Is Zuid-Afrika uit beeld verdwenen??
pieter p
uitbreiden? nu en in de toekomst is uitbreiden in Frankrijk zeer moeilijk
Even een tip: Wel goed het kaf van het koren scheiden bij keuze van emigratiebegeleider, ze kunnen het zo mooi voorspiegelen.Wij wonen al 11jaar in Frankrijk en je moet hier niet komen wonen en denken Ik zal wel even laten zien hoe je moet boeren, want dan lig je er snel uit.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/02/2009 20:39 door pieter p.
Onbekend
Verklaar u nader
pieter p
Ik dacht dat jij al die verhalen wel kende Bernie
Onbekend
Ik ben niet alleen, er zijn hier op het prikbord die er anders over denken!
casev
Pieter,

ikheb gesproken met Harm Hofvan Europe Ruris.Volgens mij geen verkeerde man.

Maarhoe zie jijhetna-2015tijdperk ?

pieter p Schreef:
-------------------------------------------------------
> uitbreiden? nu en in de toekomst is uitbreiden in
> Frankrijk zeer moeilijk
> Even een tip: Wel goed het kaf van het koren
> scheiden bij keuze van emigratiebegeleider, ze
> kunnen het zo mooi voorspiegelen.Wij wonen al
> 11jaar in Frankrijk en je moet hier niet komen
> wonen en denken Ik zal wel even laten zien hoe je
> moet boeren, want dan lig je er snel uit.
pieter p
[en.quatuor-transactions.com] Nog even een link van een site, waar nogal veel gebeurd.

Even over H.H.; Ik hou niet van roddels, ga er liever ook niet te ver op in, maar deze man is mijn vriend niet.
pieter p
Over uitbreiden, het staat nu al vast hoeveel gve per bedrijf er mogen zijn en dat worden er in de toekomst echt niet meer. Dat wordt wel tegengehouden door de staat. Hier wordt gesproken dat er leveringscontracten worden afgesloten met de melkfabriek als er geen melkquota meer is. Dus uitbreiden wordt moeilijker, dat heb je nog de grondkamer die verrekte lastig kan doen en de varkensboeren die heel veel land honger hebben. Zo kan ik nog wel even door gaan. Het ligt misschien wel er aan in welke regio je wilt zitten.
jan.1
Frankrijk is groot,maar de beste plek in france is Bretagne .Ga daar maar is kijken ,en je waant je in de Flevopolder.. De bedrijven zijn er groot en modern ,maar omdat de grond en het klimaat er zo gunstig is zijn de hektare prijzen er net zo hoog als in de krimpenerwaard.Bouwen is net zoduur als in nl en er zijn en komen net zoveel regeltjes als in nl.Voor de rest is het een prachtig vakantieland. FF nog dit , denk als een fransman en niet als een nl boer .


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/02/2009 21:42 door Jan.1.
Onbekend
Duidelijk nog nooit in de flevopolder geweest.
Onbekend
Is die heimen brouwer uit leusden ze tijd ver vooruit::O
duitser
Casev, jij als echte graslandboer zou eens moeten gaan kijken is het noorden van Dld, Niedersaksen. Goedkope en goede grond met enorme groeikansen. Naar mijn mening de grootste concurrentiestreek van Nederland.
gezienus
casev Schreef:
-------------------------------------------------------
> Maandagals ``orrientatie``eens een gesprek
> gehadmet een emigratie begeleiderrichting
> Frankrijk.
>
> Wat meerg bij gebleven is,dat hij niet
> begreep waarom wij in Nederlandnouzo nodig
> dat quotumer af willen hebben,aangezienwe
> hier zo`n beetjeaan het plafond zitten.
>
> De meeste fransemelkveehouderszittenmet3
> ton melkquotum,op100 ?ha,waarruim bij
> te pachten is.Deechte groei zit daar en
> niet in NL !
>
>
> Kortom,Wat denken jullie?ZalFrankrijk
> strakshet stokje overnemen als melkvee landin
> de EU????Ofzullen al die kleinere
> fabrieken die extramelkplasniet kunnen
> vermarkten?
>
>
> Overigensga ik in maartenkelebedrijven
> bezoeken daar.

hierbij nodig ik je 0mbij ons een kop koffie te drinken zitten nu in 7 jaar met 8 ned op een rijen iedereenhad zijn eigen redenen om te emigreren halverwege dit jaar kun je vast intersante bedrijven kopen / pachten als die melkprijs zo laag blijft met300.000 € startkapitaal
Grasbaal
Hier een link naar een te koop staand (bewerkelijk) bedrijf met 150 hec pachtland en 700.000 kg quotum inStendal (Saksen-Anhalt), vraagprijs 400.000 euro: [www.landbouwgrond.nu]

Maar als je eerst Zuid-Afrika in je hoofd had dan past Frankrijk daar nu beter bij als Duitsland lijkt mij........
casev
Gezienus,bedankt voor de uitnodiging,maarDuitsland laat ikbij voorbaat al aan mij voorbij gaan.....Heb een tijdjegewerkt in Denemarken,en denk ik het toch beterrichtinghet zuiden kan zoeken......

Co,400.000is een mooi prijsje,maar1 zo`nfotovan `nbewerkelijkebinnenkant,denk ikdatje van de buitenkant ook niet direktvrolijk word.......
Grasbaal
Dit bedrijf is dus wel zeer vlot verkocht: [www.landbouwgrond.nu]
gezienus
ten eerste die prijs was intersant 200 duizend euro betalen dan heb je noch die oude lening van de vroegere ddrmichien voor 0,5 of 1% rente 12300 € pacht betalen is vaak ook noch inclusief de lasten .premie s erop kopen voor 100 euro haverdien je het 2 jaar 15000 € mee en klaarmelken
Grasbaal
Casev,

Heb je al nagedacht over Rusland??:


Afgelopen week heb ik een klant van ons bezocht die koeien wil gaan kopen. Hij heeft 800 hectare perfect land. De stal voor 200 koeien is bijna klaar en de bouw van een tweede stal voor nog eens 200 koeien is gestart. Hij heeft een mooie vrijgezelle dochter die de boerderij moet gaan runnen. Zij leert nu Engels en komt waarschijnlijk voor een korte studiereis naar Nederland. Nou heren vrijgezelle koeienboeren, wat willen jullie nog meer? Een perfect bedrijf en een mooie vrouw krijgen jullie op een presenteerblaadje aangeboden!:[www.boerderij.nl]


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/02/2009 11:03 door Co Scholten.
gezienus
zeg wim is er ook noch
Wimsumar
Beste Gezienus: Er staat een mooie 'lokfoto' in het artikel, ik vrees dat er een andere Anushka op de russische steppe rondloopt. Hier is ze op het strand, klik op link:

Babushka

Het is verd * md ook nog alsof ze om me roept aan het einde van het filmpje !

En ik de ''ezel''zeker zijn 🔗



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/12/2009 13:37 door Wimsumar.
gezienus
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste Gezienus: Er staat een mooie 'lokfoto' in
> het artikel, ik vrees dat er een andere Anushka op
> de russische steppe rondloopt. Hier is ze op het
> strand, klik op link:Babushka
>
> Het is verd * md ook nog alsof ze om me roept aan
> het einde van het filmpje !

ja daar heb ik niks meer aan toe te voegen als het zo ver is laat me het even weten
casev
maar zo zuinig boeren als Wim doetlijkt me niet het russischesysteem.......

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot frankrijk , melkvee en emigratie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
13