Pacht en fosfaatrechten: hoe zit het nu?

In 2018 is het stelsel van fosfaatrechten ingevoerd. Op basis van de Meststoffenwet zijn de fosfaatrechten toegekend aan de pachter. De pachter is niet wettelijk verplicht om bij einde pacht fosfaatrechten over te dragen aan de verpachter. In de meeste pachtovereenkomsten is hierover ook niets geregeld. Aan wie komen de fosfaatrechten aan het einde van de pacht toe? De pachtrechter gaf antwoord.

Deel dit artikel

Reacties

+1
mlkvhoudr
Het is mjj na dit artikel gelezen te hebben niet duidelijk wanneer verpachter recht heeft op deel fosfaatrechten, zoals het er staat is dat wanneer er en hoevepacht en meer dan 15 hectare gepacht word.

Maar ik betwijfel of dat en geen of is in de praktijk
+1
achnaton
@mlkvhoudr Ook wanneer je alleen gebouwen pacht zonder land.
mlkvhoudr
@achnaton bij ons is het zo dat gebouwen van ons zijn, de ondergrond van t landgoed, ik heb nog paar hectare eigendom en losse en geliberaliseerde pacht korter dan 12 jaar meen ik. Maar mag toch niet stoppen van de potentiele opvolger😄
+2
Jawis
Dus als je de grond huurt maar de gebouwen niet bij reguliere pacht, krijgt de verpachter 25%
mlkvhoudr
@Jawis precies dat zou ook nog kunnen dat dat er staat

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot pacht , meststoffenwet en fosfaatrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.622