Zwemmende koe Leonarda 12 genomineerd voor titel Dier van het Jaar 2021

ESCHAREN – De koe die tijdens het hoogwater voorbije zomer helemaal van Roermond naar Escharen ‘zwom’, is genomineerd voor de titel Dier van het Jaar 2021.

Deel dit artikel

Reacties

Vdejong
En wie krijgt de titel beest van het jaar?
+3
weurding
@Vdejong wat mij betreft die eikel die p.r. de vries neerschoot
Cowboy3
Dit koetje heeft helemaal niet gezwommen, maar heeft met veel geluk de kop boven water kunnen houden en is met de zeer sterke stroming van de maas in een uurtje of 4-5 in Escharen gedreven.(voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers konden koeien zo uit de maas lopen)
De eigenaar had er een 20 in de uiterwaarden lopen 10 zijn er spoorloos en nog 9 verdronken en bij Staatsbosbeheer zijn er nog meer dan 100 zoek, zoiets hoor je weer niet in het nieuws.
Ze hadden allebei een goeie dikke boete moeten krijgen omdat van tevoren goed gewaarschuwd zijn voor het hoge waterstand.
Jean-PierreK
@Cowboy3, een boete voor sbb is rondpompen belastinggeld.
Jean-PierreK
Bij het ontwikkelen van de "grensmaas" waren verschillende lokale boeren die een strook grenzend aan hun boerderij wilden beheren. Vaak hebben zij ook grond aan de grensmaas moeten verkopen onder dreiging van onteigening. Als het onder hun verdeeld was, hadden ze de dieren gewoon de stal (achter de dijk) in kunnen jagen. Nu moesten enkelingen op korte tijd honderden dieren gaan vangen en transporteren. Knap overigens dat ze toch zoveel dieren hebben gered.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zomer en koe ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!