Koe

Koe is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Koe en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Koe nieuws

Oeps. Katja omver geduwd door koe

25-04-2019 - 0 reacties Katja Schuurman presenteerde vandaag vandaag twee boekjes die ze schreef over het boerderijleven.


Overstijgt hoge productie fysiologische grenzen?

24-04-2019 - 0 reacties Moet 14.000 kg melk in 305 dagen het streven zijn? Of is dat te veel? Of te weinig? De vraag is wat de koe genetisch kan en fysiologisch aankan. De voeropnamecapaciteit van onze koeien is en blijft de beperkende factor als het gaat om productieverhoging. Lees verder ❯


Van Stralen: 'Sluit melkstromen op basis van samenstelling niet uit'

23-04-2019 - 74 reacties De samenstelling van het rantsoen van de koe wordt van groter belang voor zuivelondernemingen. Strategisch programmamanager Wiebren van Stralen van FrieslandCampina sluit niet uit dat op korte termijn er verschillende melkstromen komen op basis van de samenstelling van de melk.
veld-post.nl/artikel/…


Groningse melkveehouder koestert Friese koe

19-04-2019 - 0 reacties Het melkveebedrijf van Sandra en Harald Woldring in Haren is door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen erkent als het eerste fokcentrum van de Fries roodbonte koe.


Beter Leven keurmerk voor zuivel goed nieuws voor melkkoeien

15-04-2019 - 0 reacties Het nieuwe Beter Leven keurmerk (BLk) voor zuivel is goed nieuws voor de melkkoeien. Wakker Dier is vooral blij met de extra ruimte die melkkoeien krijgen, inclusief een ligplaats voor elke koe. Ook de kalfjes zijn beter af, die blijven twee keer zo lang op de boerderij waar ze geboren worden. Aan koeienstallen worden geen … Lees meer


Zeldzame roodbonte koe gered van de slacht

11-04-2019 - 1 reacties HAREN - De toekomst lacht de Friese roodbonte koe weer toe. Fokkers Harald en Sandra Woldring uit Haren mogen zich sinds gisteren het eerste officiële fokcentrum van het vee noemen. In de hele wereld zijn er slechts vierhonderd dieren van deze variant bekend. Tweehonderd daarvan leven op hun melkveebedrijf in Haren, waar de soort al generaties wordt gehouden.


LandschappenNL blij met koe in de wei

01-04-2019 - 0 reacties Net als op veel andere melkveebedrijven zijn ook op Melkveebedrijf Dennenburg van LTO-vakgroepvoorzitter Melkveehouderij Wil Meulenbroeks de staldeuren weer geopend en lopen de koeien weer buiten. Voorzitter Hank Bartelink van LandschappenNL liet de koeien zaterdag in het Brabantse Lage Mierde voor het eerst naar buiten.


Deze koe moet de landbouw in zompig veengebied redden.

28-03-2019 - 21 reacties

Originele beschrijving

Door de lage waterstand laten veenweidegebieden veel CO2 los, zakt de grond weg en verdwijnt de weidevogel. Een hogere waterstand biedt uitkomst, maar niet voor de boer die natte poten bij de koe wil voorkomen. Het robuuste Blaarkop-koeienras moet in een zompiger Groene Hart uitkomst bieden. - Download de Agri24 app


Schonere suiker dankzij de koe

27-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Tienen staat bekend als suikerstad, maar wat heeft dat met veehouderij te maken? Heel wat, zo weet vleesveehouder Jan Van Kelecom uit Hoegaarden. Hij levert suikerbieten aan de Tiense Suikerraffinaderij en verwerkt veel reststromen uit de lokale industrie in zijn veevoeder. Zo smaakt suiker dus extra zoet. - Download de Agri24 app


'Koeien kunnen in moderne stal écht beter af zijn dan buiten'

27-03-2019 - 19 reacties Nu de lente weer is begonnen, mogen veel koeien weer de weide in. In 2017 waren dit er in Drenthe meer dan 70.000. Dit is ongeveer twee derde van de koeien.

"Medio 2011 of 2012 zien we een ommekeer van het aantal weidende koeien", vertelt voorman Jan Bloemerts van landbouworganisatie LTO. "De melkfabrieken en zuivelondernemingen hebben redelijk ingezet op stimulering daarvan, ook geldelijk."

De andere kant van het verhaal is het welzijn van de dieren. "Dan ben ik echt genuanceerder", zegt Bloemerts. "Want in een moderne stal kan een koe écht beter af zijn dan buiten."

Niet alleen een moderne stal is een reden om een koe binnen te houden. Zo zijn niet alle grondsoorten, zoals veenweides, geschikt om koeien op te laten lopen.


Noord-Hollandse koeien staan massaal in de wei

26-03-2019 - 3 reacties Nu het officieel lente is, verruilen steeds meer koeien de stal voor het weiland waar ze naar hartenlust kunnen grazen. Toch maakt niet elke koe een lentedansje. Drie op de tien melkkoeien komt namelijk nooit buiten.


Doortje 65 MRIJ-koe van het jaar

22-03-2019 - 0 reacties De koe Doortje 65 van de familie Van den Bosch en bedrijfsopvolger Joep Hurkens uit het Brabantse Gassel is woensdag gehuldigd als MRIJ-koe van het jaar 2018. De koe is een zeer productieve MRIJ-koe met de raseigenschappen waar de liefhebbers van MRIJ trots op zijn.


'Ik weet nu hoe een koe een baby uitpoept'

21-03-2019 - 0 reacties ‘Ik heb geleerd hoe een koe een baby uitpoept’, zegt Guus. Hij is een van de leerlingen van basisschool De Huet in Doetinchem die deze week een bezoek brachten aan de boerderij van de familie Wentink in Wijnbergen.


Groene hesjes past beter bij de klimaatgekke peuters.

20-03-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

Woensdag om 11.00 uur is officieel de astronomische lente van start gegaan. Traditioneel worden er verschillende koeien in het land voor het eerst losgelaten in de wei. Ook dit jaar levert dat weer beelden op vol met enthousiaste koeien.

Het grote voorjaarsfeest is weer begonnen. Katja weet veel te vertellen over de koeien, net als de boer. Het zijn net kinderen. Wie eigenlijk?
Dieren vergelijken met mensen levert ellende op. Een koe is gewoon een dier die voedsel voor ons produceert. En ze krijgen allemaal een eindbestemming slachthuis. Kop er af en in de diepvries. Mooier dan dat moet je het niet willen verkopen.


Koeientoilet wint Open Innovatieprijs?

16-03-2019 - 7 reacties Het koeientoilet heeft donderdag de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019 gewonnen. CowToilet is ontworpen door het bedrijf Hanskamp uit Doetinchem. Het is een systeem waarbij de urine van de koe gescheiden wordt opgevangen van de mest, wat de vorming van het zo schadelijke ammoniak tegengaat.


Video De Beste Boerenkoe: Geertje 23

08-03-2019 - 0 reacties De twaalf genomineerde koeien voor de titel van De Beste Boerenkoe van 2019 zijn bekend en van elke koe is een video gemaakt. Melkvee.nl presenteert elke ochtend een nieuwe kandidaat. Vandaag Geertje 23 van de familie Van der Wijk uit Boijl (FR).


Koe door brandweer gered uit mestkelder in Uitgeest

03-03-2019 - 1 reacties De brandweer heeft vanmorgen een koe uit een mestkelder op een erf aan de Ziendijk in Uitgeest moeten redden. Het arme dier was door een ongelukkige stap in de kelder terecht gekomen.


Koe Jane schittert naast Huub Stapel en Johanna ter Steege

27-02-2019 - 0 reacties Koeien naast acteurs in een hangar op vliegbasis Twente. Het klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar komende gaat dit gebeuren als de voormalige vliegbasis het toneel is van locatievoorstelling Hanna van Hendrik.


Brabantse boer al volop aan het weiden

27-02-2019 - 7 reacties Melkveehouder Pieter Boons uit Raamsdonk begeleidt zijn koeien naar buiten. Die gaan al vanaf 16 februari de wei in en nemen nu al 5 kilo droge stof per koe op.


Boer al volop aan het beweiden

27-02-2019 - 0 reacties Melkveehouder Pieter Boons uit Raamsdonk begeleidt zijn koeien naar buiten. Die gaan al vanaf 16 februari naar buiten en nemen nu al 5 kilo droge stof per koe op.