Koe

Volg al het nieuws over Koe, een van de 15450 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Koe nieuwsbrief.

Koe nieuws

EDF-congres: Deense arbeidsefficiëntie indrukwekkend

17-07-2019 - 0 reacties Hoogefficiënt konden de Deense EDF-melkveehouders zichzelf noemen op het congres van de European Dairy Farmers. Niet alleen omdat ze gemiddeld 11.000 kg ECM per koe melken, ook qua arbeidsefficiëntie blinken ze uit. Lees verder ❯


Nederlandse melkveehouder ontvangt relatief lage prijs voor slachtkoeien en stierkalveren

16-07-2019 - 4 reacties De prijzen van vlees van afgevoerde melkkoeien en stierkalveren die melkveehouders ontvangen liggen in Nederland laag in een vergelijking met andere Europese zuivellanden. In 2017 was de afleverprijs van koeien voor de slacht op een Nederlands melkveebedrijf ongeveer 1,15 euro per kilo levend gewicht. Deze prijs was op basis van afgeleverde koe die tussen O- en P-kwaliteit inzit en een afslachtpercentage van rond de 50%. Binnen Europa is deze prijs vrij laag. Alleen de afgeleverde koeien in Polen zitten met ruim 1,10 euro per kilogram levend gewicht op een iets lager prijsniveau.


Minder methaanuitstoot door grasveredeling

12-07-2019 - 0 reacties Graszaadveredelaar Barenbrug zet in Australië forse stappen om gras te veredelen dat in de koe zorgt voor 10 procent minder methaanproductie.


Lactograan als alternatief voor Sodagrain

12-07-2019 - 0 reacties Mengvoerfabrikant ABZ Diervoeding introduceert Lactograan. Dit is een graanmengsel welke door buffering en een speciale bewerking geleidelijk verteerbaar zetmeel geeft aan de koe.


Minder methaanuitstoot door grasveredeling

12-07-2019 - 3 reacties

Originele beschrijving

Graszaadveredelaar Barenbrug zet in Australië forse stappen om gras te veredelen dat in de koe zorgt voor 10 procent minder methaanproductie.


Video: STAF: 'Haal dieren van de klimaatagenda af'

28-06-2019 - 0 reacties Wanneer een mens een krop sla eet, telt de CO2-uitstoot die daarmee gepaard gaat, niet mee in de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen. Wanneer een koe diezelfde krop sla eet wel. Dat is niet logisch, stelt Stichting Agrifacts in onderstaande video.


'Nederlander wil koe in veenweidelandschap behouden'

27-06-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Driekwart van de Nederlanders vindt het belangrijk dat de veenweidegebieden worden behouden. Die mensen vinden dat het cultuurhistorisch landschap met koeien in de wei bij Nederland hoort, dat het belangrijk is voor boeren en om te recreëren.


Verdwaald hertje uit het Groene Woud denkt dat hij een koe is: ‘een transhert.’

26-06-2019 - 0 reacties Dertien edelherten werden in 2017 in natuurgebied De Scheeken bij Oirschot uitgezet. Het spotten van die herten is sindsdien razend populair. Voor het tv-programma Natuurrijk mocht Maud Hawinkels een dagje mee met Gerard Traa van Brabants Landschap om de herten met eigen ogen te zien. En zo ontdekten ze een heus ‘transhert’.


Hittestress: voorkom lekkende darmsyndroom

26-06-2019 - 0 reacties Door hittestress kan de koe gevoelig worden voor bepaalde kwalen, waaronder het lekkende darmsyndroom. Dit heeft gevolgen voor de melkproductie en conditie van de koe.


Ontsnapte koe zorgt voor wegafzetting op N31 bij Kimswerd

26-06-2019 - 0 reacties KIMSWERD - Op de N31 tussen Zurich en Kimswerd liep woensdagochtend een ontsnapte koe op de weg. De politie heeft de weg afgesloten en het beest naar de afrit bij Kimswerd begeleid. Daar is het dier een weiland ingerend.


‘Siëstabeweiding’ houdt de koe koel

24-06-2019 - 0 reacties Veehouders nemen volgens LTO Nederland massaal maatregelen om hittestress bij hun dieren te voorkomen. Daardoor zou het goed kunnen dat er op de warme dagen die worden verwacht minder koeien in de wei staan. Veel boeren laten ze in de stal staan, waar het koeler is, en laten ze ’s avonds of ’s nachts naar buiten.


De koe loopt na stikstofuitspraak illegaal in de wei

21-06-2019 - 9 reacties

Originele beschrijving

Paniek onder boeren: ook voor het weiden van vee bij een natuurgebied hebben zij volgens de Raad van State een vergunning nodig. Minister Schouten speurt nu naarstig naar een manier om de koe in de wei te legaliseren.


Een oneerlijke vergelijking tussen mens en koe

18-06-2019 - 0 reacties De koe is evenals de mens een zoogdier en beide grazen; de koe gras en de mens informatie. De mens consumeert voedsel, daarbij komen gassen vrij. Veelal in de vorm van CO2. Met een wereldbevolking van 7.7 miljard een behoorlijk aandeel zou je denken. Gelukkig...


Koe vast in gierput in stal Westzaan

13-06-2019 - 0 reacties In Westzaan is een koe vast komen te zitten in de gierput onder de stal. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio wordt het dier op dit moment omhoog gehaald.


Culinair ontdekt: Vaccinara

06-06-2019 - 0 reacties De beste smaak van een hele koe zit in haar staart, zegt Nick Trachet. Hij ontdekt koeienstaart op z'n Romeins, coda alla vaccinara.


​‘Direct scheiden of drie maanden zogen’

05-06-2019 - 0 reacties Melkveehouder Corné Ansems in Hoogeloon (NBr) houdt zijn kalveren langer bij de koe in een familiekudde. Deze manier van opfokken werkt alleen als de kalveren drie maanden gezoogd worden. Korter zogen zorgt voor veel stress bij zowel het kalf als de


Onderzoek naar eiwitbenutting zetmeel en vezels melkkoeien

05-06-2019 - 0 reacties Op Dairy Campus is deze maand een proef gestart waarbij in kaart wordt gebracht hoeveel microbieel eiwit wordt gevormd uit pensfermentatie van kuilgras, snijmais, zetmeel en vezels in de koe zelf. Dat meldt Dairy Campus op haar website. Doel van deze proef is om deze


Beter Leven keurmerk voor zuivel goed nieuws voor melkkoeien

03-06-2019 - 0 reacties Het nieuwe Beter Leven keurmerk (BLk) voor zuivel is goed nieuws voor de melkkoeien. Wakker Dier is vooral blij met de extra ruimte die melkkoeien krijgen, inclusief een ligplaats voor elke koe. Ook de kalfjes zijn beter af, die blijven twee keer zo lang op de boerderij waar ze geboren worden. Aan koeienstallen worden geen … Lees meer


KNRM redt bij Ameland een koe uit de Waddenzee

29-05-2019 - 2 reacties Een team van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft dinsdagmiddag bij Ameland met vereende krachten een koe uit de Waddenzee gered, meldt de organisatie op haar website.


Melkveehouder en fotograaf brengen Ode aan het vee

28-05-2019 - 0 reacties 'Dit is Pinda en deze koe is de ster van het boek', vertelt melkveehouder Karolien Hupkes uit Didam. Samen met fotograaf Brenda Beumer uit Babberich maakte ze Ode aan het vee.