Vrijgezelle boer Theo geniet vijf jaar na Boer Zoekt Vrouw van zijn vrijheid

Boer Theo heeft vijf jaar na zijn Boer Zoekt Vrouw-avontuur een drastische beslissing genomen. De Noord-Hollander is boer af en verkocht zijn geliefde kaasboerderij. Hij gooide het roer om en geniet nu van de vrijheid waar hij zo naar verlangde.

Laatste  |  

Reacties

+2
milkman1
Och ja. Geen vrouw, geen kinderen. Op het laatst denk je, waar doe je het nog allemaal voor.....
Kan die beste man geen ongelijk geven met al die regelgeving....
+1
Bartlehiemboer
@milkman1 Kan er nog jaloers op zijn ook....
+7
Sjaakiee
@Bartlehiemboer dat ie geen vrouw heeft?😄😉
m uut m
@Bartlehiemboer
Dan stop je toch.
labella
@milkman1 ik heb ook geen opvolger, dit heeft mij wel aan het denken gezet!
cjw73
@labella hier net zo en denk er ook zo over.
+1
vaak
@labella Wij hebben al gekozen.
Porky
@labella stoppen is ook ondernemen.
Wiecher
@milkman1 Ik zag in een vooruitblik dat hij meteen begint te huilen als ze vraag over dat hij gestopt is.. en hoe het nu is.....
+5
George
Ik ook niet , slim om er van te gaan genieten.
+1
vaak
@George Hou er allemaal rekening mee, voor dat je het weet schudden ze je in een potje. Over en uit. Gaat sneller dan menigeen denkt. Maar...dooorrrrrr.
Erco
@vaak als je maar doet wat je leuk vind. Is n mooie leeftijd ervoor..en heb je n opvolger dan zou je ook meer vrijheid en het iets makkelijker moeten kunnen krijgen. Hij brengt t nu wel erg zwaar trouwens
+6
Noorderling
Quote Reactie van @Erco:
Hij brengt t nu wel erg zwaar trouwens

Meeste zit tussen de oren en het is veel boeren eigen alles zelf moeten doen. Huur een ZZP'er in die een dag in de week overneemt en een zondag in de maand. Het werken met vee moet ook niet spannender gemaakt worden dan dat het is. Het grootste probleem is dat het vaak niet overzichtelijk is, knopje hier, touwtje daar waardoor het onmogelijk is om werk uit handen te geven.

Ervaar het juist als vrijheid dat iemand mij niet zegt wat ik morgen, overmorgen en de rest van week klaar moet hebben. Maar een backup achter de hand is noodzakelijk wil je een leven hebben. Desnoods met een compagnon/familie/medewerker een bedrijf runnen zodat er altijd een vaste basis op het bedrijf is. Je doet 150 koeien met 2man makkelijker dan 75 alleen.
Als je er echt klaar mee bent is stoppen goed, maar denk wel dat er nog veel tussen zit waardoor het niet de enige oplossing is om lucht te krijgen.
+3
@vaak Geef boer theo groot gelijk ,heeft geen opvolger en stopt precies optijd ,lijkt mij dat ie voldoende gewerkt heeft,hij heeft waarschijnlijk geen last dat ie rijk sterft ,wat heel vaak nog gebeurt Je kan ook doorwerken tot dat je kreupel en versleten bent maar daar pas ik voor ,als je geen opvolger heeft en het kan om te stoppen altijd doen! En ga genieten van je vrije tijd en wat nog belangrijker is er valt een hele zware last van je af ,dan bedoel ik dat gepeupel en bureucratische regel geving waar je schijtziek van wordt.Dat was voor mij ook een van de redenendat ik er een punt achter zette,tot hier en niet verder,ze gaan het zelf maar doen als ze het zo goed weten!
jan.1
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
Geef boer theo groot gelijk ,heeft geen opvolger en stopt precies optijd ,lijkt mij dat ie voldoende gewerkt heeft,hij heeft waarschijnlijk geen last dat ie rijk sterft ,wat heel vaak nog gebeurt Je kan ook doorwerken tot dat je kreupel en versleten bent maar daar pas ik voor ,als je geen opvolger heeft en het kan om te stoppen altijd doen! En ga genieten van je vrije tijd en wat nog belangrijker is er valt een hele zware last van je af ,dan bedoel ik dat gepeupel en bureucratische regel geving waar je schijtziek van wordt.Dat was voor mij ook een van de redenendat ik er een punt achter zette,tot hier en niet verder,ze gaan het zelf maar doen als ze het zo goed weten!

Zo zwaar is het werk tegenwoordig niet,of werk je nog op een grupstal?
+1
Erco
@jan.1 ook mijn idee. Zal meer n mentaal iets zijn denk
+4
hans1980
@George zie er wel meer in omgeving doorploeteren zonder uitzicht dan denk ik ook wel eens stop toch of had 10 jaar geleden gestopt en geniet
Maar ook hier is moed voor nodig
+3
mlkvhoudr
@hans1980 heb ook wel eens een verhaal van gestopte boer gelezen die aan dijk woonde aan het begin genoot hij van zijn vrijheid maar naar een poosje was hij ook wel weer uitgefietst op die dijk en opnieuw begonnen, maar we moeten niet doen of het of of is, ik garandeer jullie dat als ik morgen zou stoppen ik na een paar weken mijn agenda weer ramvol had zitten, niks doen en stilzitten ik ben het gewoon verleerd
+2
hans1980
@mlkvhoudr een leven ala George is goed
Erco
@hans1980 hoe weet jij dat nou? Het moet (financieel) bij je passen. De een verkoopt alles, de ander stopt met melken en gaat akkerbouwer en weer n ander gaat lekker door met koeien melken omdat ie het nog een hartstikke mooi vak vind. Valt me op dat degene die gestopt zijn het veel te laat gedaan hebben kennelijk want het meteen anderen ook anderen aanraden als het kan. Doe wat goed voelt en desnoods melk je lekker door tot je 75e. Maar is idd ook meer dan koeien melken alleen.
+4
labella
@mlkvhoudr helemaal stoppen hoeft natuurlijk ook niet, je kunt ook nog een beetje door hobbyen dan het je tenminste nog een doel om van de bank af te komen.
+1
weurding
@labella t is te hopen als je stopt je al van de "bank" af bent😎
+4
labella
@weurding maak je om mij maar geen zorgen. Als ik stop met melken en ik wat fosfaatrechten of een paar bunder land zou verkopen ben ik vrij man en kan ik zonder bank door hobbyen met wat vleesvee en landwerk als vertier.
+3
weurding
@labella juist. Gaf hier ook de doorslag.
+1
George
Quote Reactie van @labella:
ar bunder land zou verkopen ben ik vrij man en kan ik zonder bank door hobbyen met wat vleesvee en landwerk als vertie

Ik melk al ruim 13 jaar niet meer en het bevalt me best. Ik verdien niet zoals de meeste melkveehouders een ton per jaar want dat schijn je toch nodig te hebben lees ik hier wel eens. Maar ik kan met veel minder toe en geloof niet dat ik zuiniger moet leven dan de gemiddelde melkveehouder. 😄
Bij mij kwam het door die koopoptie van recreatiepark dat ik de beslissing nam om quotum te verkopen , als dat niet had voor gevallen kan ik wel begrijpen dat het een hele stap is. Maar voor mij heeft het heel goed uitgepakt. Ben blij van veel geneuzel af te zijn.
Maar heb met akkerbouw / jongveeopfok en een beetje ZZP nog meer dan druk genoeg.
Erco
@George geneuzel, geneuzel tja ook dat is n mentaal iets vaak maar er komt steeds meer bij ja, dat dan weer wel
+1
zandhapper
@labella Heb ik ook gedaan !
+4
George
@mlkvhoudr
Tussen elke dag over een dijk fietsen en stoppen met boeren zit nog veel tussenin. Theo heeft boerderij verkocht en ik ben slechts gestopt met melken. Dat maakt een groot verschil.
+1
Erco
@George en theo melkt nog af en toe
+2
George
@Erco
Ik nooit meer , mis het niks.
Erco
@George dan heb je de juiste keus gemaakt. Maar jij moet er toch ook niet aan denken geen bedrijf meer te hebben, geen vee meer, geen landwerk meer? Al jaren niet meer. Nu krijg je misschien straks wel de leeftijd om die keus te maken. Bijna 60 toch? 😉
+1
weurding
@Erco begin 50 meende ik😁
Erco
@weurding oh sorry zn metabolische leeftijd dan 😉
+2
George
Quote Reactie van @Erco:
metabolische

Dat moet ik eerst opzoeken wat dat betekend.
+1
mlkvhoudr
@George precies jij doet ook gewoon door
+4
Albert Altena
Psychiaters hebben het meeste werk met mensen die geen doel meer hebben in het leven.
+1
weurding
@Albert Altena uitvaartcentrums nog meer😅
+1
pieta
Quote Reactie van @weurding:
uitvaartcentrums nog meer

Daar gaan al je dromen in rook op. 😁
m uut m
@weurding
Die hadden misschien nog wel een doel.
newholland6640
@Albert Altena of van teveel doelen stellen.
newholland6640
@Albert Altena of van teveel doelen stellen.
sjoerd de melker
We kennen denk allemaal wel 60 plus boeren die ondernemen als een twintiger.
Dit kun je niet afdwingen, het moet volgens mij wel in je genen zitten als je op die leeftijd de drive blijft houden om je bedrijf te ontwikkelen.
Maar als dit eenmaal zo is krijgt zo'n man hier volgens mij wel weer heel veel energie van.
Erco
@sjoerd de melker als n twintiger? De meeste beginnen pas als dertiger, soms zelfs als veertiger 😄
Melkboer16
Nou Theo gestopt. Hij woonde toen in ouwe meuk en dat doet ie nou nog steeds alleen op een andere plek. Wat dat betreft is er niks veranderd alleen ik miste die muis op het aanrecht met die jaren 70 tegeltjes!
Maar als je het werk met plezier doet waarom zou je dan zo vroeg stoppen, tot je 60e doorboeren kan ook en dat lijkt mij aantrekkkelijker als voor een ander werken en tussenbeide je pensioen opeten!
+5
Grasbaal
@Melkboer16 Op het juiste moment stoppen is een kunst, de meesten stoppen te laat....
vaak
@Grasbaal Velen zien stoppers als mislukte ondernemers.
Totaal niet...... er is in het leven veel meer dan Mais, Melk en Mest.
+1
Grasbaal
@vaak uiteindelijk is iedereen een keer een stopper
+2
weurding
@vaak ben toch met 2 m 's verder gegaan😄
vaak
@weurding Ik met 1. Mais
weurding
@vaak zonder mest? 🙈
vaak
@weurding jawel, maar met de kleine m.
Erco
@Grasbaal dat dat uit jouw mond moet komen 😂
+2
George
@Melkboer16
Wat een bekrompen gedachtengoed.
Een beetje boer kan niet vroeg zat beginnen met pensioen verteren. Anders krijgt ie het niet op. 😁
nbrabander
@George gelukkig voor jou dachten je voorgangers daar anders over.....
+1
George
@nbrabander
Oehh dat klinkt vals.....
labella
@Melkboer16 Waarom zou hij dan moeten door boeren, hij heeft geen vrouw of kinderen en kan het later ook niet meenemen. Laat hem er nog lekker van genieten!
+2
ted9
@Melkboer16 Theo is zo te zien een beste kerel met het hart op de goede plaats. Laat hem lekker.
matt
@ted9 hart zeker op de goede plaats,zoals ik er tegen aan keek werd hij vooral emotioneel dat zijn oomzeggers nu
Doorboeren op zijn boerderij.
Zijn levenswerk word nu doorgezet.
+1
pieta
@Melkboer16 Wat een zielige reactie. Is toch gewoon zijn eigen keuze en zijn goed recht.
+1
weurding
@pieta vorm van jalousie 😅
+5
Grasbaal
We hebben gister samen met Theo BZV gekeken, hij vooraf wat zenuwachtig maar vond dat het mooi in beeld was gebracht.

(klik om te vergroten)

Theo
+2
hans1980
@Grasbaal theo is een goeie kerel
de jonge
@hans1980 klopt als er eens wat meer theo"s zouden rondlopen was er veel minder haat,nijd en zeikerij naar anderen toe.
brabo
@Grasbaal
dat is geen 1,5 meter Co 😀
slagroomvla
@Grasbaal Theo kwam nu veel ontspannender over als destijds.
+1
sjoerd de melker
@Grasbaal jullie hadden op de bar al doekjes klaargelegd zie ik
+3
Erco
@sjoerd de melker nee dat was voor de film erna, t vrijgezellen uurtje
+1
Stoppen is ook ondernemen, hoe het bedrijf precies in elkaar zat is mij niet duidelijk, nog 1 of twee broers meer in het bedrijf, en twee neven hebben het gekocht/overgenomen ??? Zonen van hun zus ? Iedereen tevreden .
+2
Grasbaal
@Detukkeroettwente een win-win situatie voor iedereen
+1
hans1980
Leuk topic over theo , maar op een ander topic gaat het over toekomst van de blijvers !
Iets met prioriteit
@hans1980 IETS MET STIK -TOCH !!!
dewittemotor
Misschien deze site omvormen tot 'Stoppersbord'

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot boer en vrouw ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
75
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
7.130
TREFWOORDEN