RIVM adviseert het invriezen van filet americain, VNV reageert kritisch

Het invriezen van filet americain voor consumptie verkleint de kans op toxoplasmose, waardoor latere kosten van zorg, van speciaal onderwijs en van productiviteitsverliezen dalen. Dat constateert het RIVM vandaag in een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie kraakt het onderzoek omdat er geen causaal verband is aangetoond tussen de consumptie van filet américain en toxoplasmose. Verder zegt de VNV dat zelf invriezen van het spul leidt tot kwaliteitsverlies; met andere woorden, je bakje filet wordt er niet lekkerder van.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot speciaal , onderwijs en rivm ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN