Onderwijs

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Onderwijs. Onderwijs is een van de 14241 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Onderwijs nieuws

Wageningen University en Radboud Universiteit gaan samen meer bètaleraren opleiden

17-05-2018 - 0 reacties

Wageningse studenten kunnen vanaf volgend collegejaar een eerstegraads lesbevoegdheid scheikunde en natuurkunde behalen aan de Radboud Docenten Academie zonder studietijdverlies. Een deel van de Nijmeegse lerarenopleiding wordt opgenomen in het studieprogramma van Wageningen. Zo slaan beide universiteiten de handen ineen om het lerarentekort in het voortgezet onderwijs aan te pakken. Vandaag ondertekenen ze hiervoor een overeenkomst.


100 jaar onderwijs bij WUR (+video's)

23-04-2018 - 0 reacties

Honderd jaar geleden kreeg de Landbouw Hoogeschool officieel haar academische status. In de daaropvolgende eeuw is een hoop veranderd, maar de Wageningse sfeer is hetzelfde gebleven vindt Roel Dijksma, docent Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer. Hij maakte een videoserie over 100 jaar WUR onderwijs ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van WUR.


Grote zorgen inspectie over toekomst groen onderwijs

23-04-2018 - 0 reacties

De Onderwijsinspectie heeft grote zorgen over de toekomst van het groen onderwijs in Nederland. De leerlingaantallen dalen snel.


Inspectie bezorgd over toekomst agrarisch onderwijs

22-04-2018 - 0 reacties

De Inspectie van het Onderwijs is bezorgd over de toekomst van de agrarische onderwijscentra (aoc).


Onderwijsinspectie: Toekomst groen onderwijs in gevaar

19-04-2018 - 0 reacties

Steeds minder leerlingen en studenten kiezen voor groen onderwijs, en verschillende opleidingen zijn financieel niet gezond. Dat blijkt uit een rapport van de onderwijsinspectie, dat ministers Van Engelshoven en Slob aan de Tweede Kamer hebben aangeboden.


Toekomst groen onderwijs in gevaar

19-04-2018 - 0 reacties

Steeds minder leerlingen en studenten kiezen voor groen onderwijs, en verschillende opleidingen zijn financieel niet gezond.


Toekomst groen onderwijs in gevaar

19-04-2018 - 0 reacties

Steeds minder leerlingen en studenten kiezen voor groen onderwijs, en verschillende opleidingen zijn financieel niet gezond. Dat blijkt uit een rapport van de onderwijsinspectie, dat ministers Van Engelshoven en Slob aan de Tweede Kamer hebben aangeboden.


Vruchtbare handelsmissie China voor groen onderwijs

16-04-2018 - 0 reacties

De handelsmissie naar Chinawas nuttig voor Aeres Hogeschool en voor WUR.


Grote investeringen in twee hoogwaardige Wageningse onderzoeksfaciliteiten

12-04-2018 - 0 reacties

Twee voorstellen voor grootschalige wetenschappelijke infrastructuur zijn toegekend aan Wageningen University & Research en collega-instellingen. Het gaat om ‘The Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre’ (NPEC) en ‘The Ruisdael Observatory for atmospheric science’. Het betreft grote investeringen die afkomstig zijn van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) die de voorstellen beoordeelde, maakte vandaag de besluiten bekend.


Wageningen Universiteit over internationalisering

12-04-2018 - 0 reacties

Wageningen University & Research (WUR) is een toonaangevende internationale universiteit op het gebied van de biowetenschappen. We staan bekend om ons onderwijs van wereldklasse, met inter- en multidisciplinaire opleidingen. Deze opleidingen zijn er op gericht bij te dragen aan duurzame oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen. Momenteel is de rol van internationalisering in het hoger onderwijs vaak het onderwerp van debat in de publieke arena.


Nationale dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

11-04-2018 - 0 reacties

Laat u inspireren door ervaren professionals, kundige startups en bevlogen studenten over de circulaire economie. Wissel ideeën uit, leg nieuwe contacten en dompel uzelf op 25 mei helemaal onder in het thema Duurzaam. Verbindend. Circulair.

Een greep uit het uitgebreide programma:


Expo wil EU-burgers bewust maken over plasticvervuiling

11-04-2018 - 0 reacties

Op de esplanade voor het Europees parlement in Brussel is het "Ocean Plastics Lab" geopend. In die rondreizende tentoonstelling kunnen bezoekers leren hoe ver het onderzoek staat naar de plasticvervuiling van de oceanen: ze kunnen er zien wat het afval is, nagaan wat de impact is op flora en fauna in de oceanen om uiteindelijk zelf te kunnen bijdragen aan een oplossing voor het probleem. De initiatiefnemers, onder meer het Duitse ministerie van Onderwijs, hopen zo tot verdere bewustwording van het probleem te komen.


Duurzaam waterbeheer door gezamenlijke Waterambitie Greenport

10-04-2018 - 0 reacties

Greenport West-Holland heeft haar Waterambitie voor de komende jaren gepresenteerd. Doel van de Waterambitie is de verschillende partners binnen de Greenport - ondernemers, onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheden - samen te laten werken aan het verbeteren van de waterkwaliteit en -kwantiteit, onder meer door onderlinge afspraken en uitgangspunten.


Verticale landbouw in Koepelgevangenis in Arnhem

03-04-2018 - 0 reacties

Gedeputeerde Staten van Gelderland steunen het initiatief van de Stichting Circulaire Campus Gelderland om de Koepelgevangenis in Arnhem een nieuwe functie te geven, door deze in te richten tot een plek voor verticale landbouw en tevens tot plek waar onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken aan belangrijke thema's zoals voedselvoorziening en voedselveiligheid. Bij realisatie van dit voorstel zal in het koepelgebouw een verticale landbouwlocatie worden ingericht, ten behoeve van voedselproductie en de ontwikkeling van biobased medicijnen. Diverse overige gebouwen worden dan ingezet voor onderwijsdoeleinden.


Suzanne Wolfs nieuwe kennismaker pluimvee

23-03-2018 - 0 reacties

HAS studente Suzanne Wolfs uit het Brabantse Moergestel is sinds februari de nieuwe kennismaker pluimvee. Als Kennismaker is zij de schakel tussen het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek, maatschappij en primaire ondernemers in de pluimveehouderij. Haar doel is het om meer studenten enthousiast te maken voor de pluimveehouderij.


Gelderse gedeputeerde voor landbouw en natuur Jan Jacob van Dijk vertrekt

20-03-2018 - 0 reacties

De Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk wordt per 1 juni voorzitter van het college van bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep. Van Dijk is sinds 2011 gedeputeerde namens het CDA in de provincie Gelderland. Hij is onder andere verantwoordelijk voor natuur, landbouw, plattelandseconomie, energietransitie en breedband en vertegenwoordigt de provincie Gelderland in het bestuur van het Interprovinciaal Overleg. Van Dijk had al eerder aangegeven dat dit zijn laatste periode als gedeputeerde zou zijn. Zijn vertrek komt dan ook niet helemaal onverwacht. De procedure voor de opvolging zal binnenkort in gang worden gezet.


Interesse in slagersschool kalft af

20-03-2018 - 0 reacties

Het aantal studenten die een slagersopleiding aanvatten daalt structureel. In Ter Groene Poorte in Brugge bijvoorbeeld, de grootste slagerijschool van het land, is de instroom van nieuwe studenten de voorbije decennia gehalveerd. Dat schrijft De Morgen. "De cijfers uit het verleden halen we inderdaad niet meer in het secundair onderwijs, maar dat wordt gecompenseerd door volwassenen", klinkt het bij Syntra, waar steeds meer landbouwers de slagersopleiding volgen met het oog op de korte keten.


Schoneveld Breeding vindt passende locatie in gloednieuw World Horti Center

08-03-2018 - 0 reacties

Met het verdwijnen van de Monsterkas bij FloraHolland in Naaldwijk ontstond er bij Schoneveld Breeding behoefte aan een nieuwe werk- en ontmoetingsplek in het Westland. Het gloednieuwe World Horti Center biedt een passende mogelijkheid in het kader van het verbinden van onderwijs met bedrijfsleven.


Koningin Maxima opent s werelds eerste glastuinbouw kennis- en innovatiecentrum in Westland

08-03-2018 - 0 reacties

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 7 maart het World Horti Center in Naaldwijk officieel geopend. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur.


PLUS draagt 1,3 miljoen dollar premie af voor betere omstandigheden boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden

08-03-2018 - 0 reacties

In 2017 heeft PLUS 1,3 miljoen US dollar aan Fairtrade premie op huismerkproducten afgedragen. Dit blijkt uit de Impactbarometer 2017 van stichting Max Havelaar. Dit geld is onder andere besteed aan betere zorg en goed onderwijs voor arbeiders van duurzame producten in ontwikkelingslanden. Zo zijn mede door de bijdrage van PLUS schoollokalen gebouwd, ziekenhuizen ingericht en genieten kinderen van een warme lunch op school.