"Nieuwe voedingsdriehoek heeft nood aan handleiding"

De nieuwe voedingsdriehoek ziet er niet alleen anders uit dan zijn voorganger, hij legt ook inhoudelijk andere accenten. Zo wordt er voortaan onder meer een duidelijk onderscheid gemaakt tussen wit en rood vlees, bewerkte vleeswaren belanden in de te vermijden restgroep. “Te simplistisch en ongenuanceerd”, zo vindt de Federatie van het Belgisch Vlees (FEBEV), daarin bijgestaan door de collega’s van de federatie van de vleeswarenmakers (Fenavian). De voedingsindustrie zet openlijk vraagtekens bij de wetenschappelijke onderbouwing van het nieuwe paradigma, en Boerenbond is geen fan van het “minimalistisch model” en de “eenduidige uitspraken”. 

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees en wit ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN