Schiphol mag PFOS blijven lozen omdat slootwater toch al is vervuildQuote:
Schiphol mag afvalwater met het kankerverwekkende PFOS blijven lozen op een sloot die in verbinding staat met andere oppervlaktewateren in de regio. De reden: de mate van vervuiling is al zo hoog dat…

Deel dit artikel

Reacties

Twentsch Land
Bizar toch telkens weer .... en dan maar zeuren over een paar KUB mest per HA.
+5
Theo61
@Twentsch Land Dit is beslist door de zelfde raad van state die ook de uitstoot van zandvoord legaliseert. Ik krijg steeds meer twijfels of er nog recht gesproken word in nederland.
cjw73
@Theo61 het grote geld regeert.
+4
Twentsch Land
Een rechtbank wordt ook wel een draaibank genoemd .... grote geld bepaald ..... het hekelt mij enorm dat het gaat onder de noemer voor de natuur en behoud van de aarde terwijl het hun daar helemaal niet om te doen is.....geld en grond is macht en daar draait het hun om.

@Theo61
+1
kanniewaarzijn
@Twentsch Land Raad van State = D66-handlangers. We weten toch welke kant D66 met dit land op wil? Dus is een koeienscheet levensgevaarlijk voor het milieu en kan men tonnen kankerverwekkende stoffen boven bewoonde gebieden uitstorten, en nu dit weer. Alles is geoorloofd.
+1
t zal wel
@Theo61 nu pas??
Theo61
Even de aardappels nog sproeien met oppervlakte water.
+1
oubi
Zal vanavond wel in Nieuwsuur worden besproken toch?
+1
de Tank
Ik vind het wel een mooi uitgangspunt. In een omgeving die toch al vervuild is kan gewoon doorgegaan worden met activiteiten die dat veroorzaakt hebben. N probleem ook weer opgelost.
Twentsch Land
Dus niet ... het betekent dat er op andere plekken extra maatregelen gaan komen om het gemiddelde weer wat meer in lijn te krijgen.

@de Tank
+2
de Tank
@Twentsch Land Ze mogen wel zuinig zijn op de laatste boeren anders moeten ze op zoek naar een andere sector om de vervuiling in de schoenen te schuiven.
Twentsch Land
Ze mogen wel zuinig zijn op de laatste boeren

Zeker weten .... maar we weten ook dat de machthebbers daar anders over denken.

@de Tank
+1
Jawis
@Twentsch Land ik heb het idee dat het puur een d66 feestje is plus de linkse kliek..
Wanneer pieter caroline en van haga straks heel veel stemmen binnen harken, willen cda en vvd heel graag meeregeren en draaien ze als een blad aan een boom en geven d66 de schuld van alles
+3
T60401
Dan mogen de boeren toch ook stikstof uit blijven stoten. Voor de natuur is het toch al vijf over twaalf als je al die natuurfreaks moet geloven.
bio boer
Mijn bedrijf is de uitstoot ook niet specifiek meetbaar zo wel grondwater als lucht emissie
stefanus
Volgens mij gaat het niet om lozen van vervuild water maar om vervuilde bagger terug te kiepen op een andere plek rond schiphol en dit gebeurt wel op meer plekken.
weurding
@stefanus volgens jou... lees het artikel dan eens, al is vervuilde bagger storten toch niks minder kwalijk?
stefanus
@weurding Lees de uitspraak, het gaat om vervuilde bagger.
weurding
@stefanus en is dat minder erg? Ook lozen vervuild water lees ik
+1
kanniewaarzijn
@weurding Beide niet erg; het gaat om Schiphol!
stefanus
@weurding Het punt is dat hier gesuggereerd wordt dat schiphol verantwoordelijk is voor de vervuiling en dat is niet het geval. Schiphol heeft vervuilde bagger( wat veroorzaakt is door industrie die produkten maken die wij dagelijks gebruiken) opgeslagen en de uitspoeling hiervan stroomt weer terug waar het vandaan komt. In provincie Zeeland net zo iets.
+1
Theo61
@stefanus "Het water dat Schiphol in de sloot laat lopen, is afkomstig van een opslagplaats voor grond die met PFOS is vervuild. Het regenwater dat neerkomt op het depot wordt opgevangen in een ondergronds (lekkend) bassin en vervolgens geloosd in de sloot met maximaal 38.000 liter per etmaal. Volgens de vergunning mag er niet meer dan 0,1 microgram PFOS per liter water inzitten." Het is dus gewoon afgegraven grond van Schiphol, die is door het gebruik zo vervuilt dat ze het niet kwijt kunnen in omliggende gemeente, die hebben een verbod gegeven op storten Schiphol grond, vandaar dit depot aan de N201 (Ik ken dat depot)
Leo,s vriend
@Theo61 Zal wel Pfos uit blusschuim zijn?
de jonge
@Leo,s vriend Maar heee, hier horen we niets meer over he, even de normen verhogen(daarbij kon het wel) en we gaan gewoon weer door met de complete wereld vervuilen met chemsiche zooi,(deze stoffen worden namelijk al wereldwijd gevonden), hier horen we de mob , en pvdd niet over,,,dat is natuurlijk veel minder erg dan stikstof wat van nature voorkomt.... Wat is het verschil tussen PFAS en PFOS?
De PFOS-vervuiling in Zwijndrecht van de Amerikaanse chemiereus 3M doet veel vragen rijzen. Zo vroegen enkele lezers zich af wat het verschil is tussen PFOS en PFAS, gezien beide benamingen worden gebruikt in het dossier. We leggen het kort voor u uit.
PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen) zijn chemische verbindingen die door de mens worden gefabriceerd. Het is een verzamelnaam voor meer dan 6.000 stoffen. Ook PFOS (perfluoroctaansulfonzuur) behoort tot de grote PFAS-familie.

Lees ook
Crasht Oosterweel door PFOS-vervuiling op Linkeroever? “Waren we Nederland, dan zou dit hele plan onuitvoerbaar zijn”PREMIUM
Crasht Oosterweel door PFOS-vervuiling op Linkeroever? “Waren we Nederland, dan zou dit hele plan onuitvoerbaar zijn”
PFOS zijn eveneens chemische verbindingen die haast onverwoestbaar zijn. Dat is dankzij de bijzonder sterke chemische verbinding tussen fluorine en koolstof. De verbindingen zijn vuil-, water- en vetafstotend en worden onder meer gebruikt in teflonpannen, verpakkingen en kledij. Een groot nadeel: heel wat van deze (schadelijke) stoffen kunnen uiteindelijk in het milieu terechtkomen, via de lucht en afvalwater. Via groenten uit de moestuin of eieren kunnen de stoffen vervolgens ook in ons lichaam terechtkomen.

Gevolgen
Over het algemeen ligt de concentratie PFOS hoger in bijvoorbeeld eieren dan in zelfgekweekte groeten, gezien de stof zich het liefst opstapelt in eiwitrijke producten. Daarom wordt personen die binnen een grens van vijf kilometer bij de 3M-fabriek wonen, afgeraden om nog eieren te eten van eigen scharrelkippen. Zelfgekweekte groenten kan nog wel, maar met mate voor iedereen die binnen een straal van anderhalve kilometer bij de fabriek woont.

Wie wekelijks meer dan 4,4 nanogram PFOS binnenkrijgt, krijgt mogelijk te maken met een verstoorde hormoonbalans, een verhoogde cholesterol, een verminderd afweersysteem en een verhoogd risico op kanker.
de jonge
@de jonge en wat gaat er in mijn beleving in de toekomst gebeuren? het land ien het water zijn straks zo vervuild dat het niet verantwoord meer is om consumptie voedsel voor mens en dier te verbouwen... en waar moet het dan wegkomen? als de mob echt zo begaan was met de natuur en de leefomgeving hadden ze vol gas op deze stoffen ingezet...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
dat het niet verantwoord meer is om consumptie voedsel voor mens en dier te verbouwen...

Misschien is dat de bedoeling wel 😁 ; dan hebben ze een reden om voedsel uit het buitenland te halen.
de jonge
@kanniewaarzijn hoeft niet uit het buitenland he...foodcabinet.nl/nieuwsberichten/…
kanniewaarzijn
@de jonge Ehh...doe me dan toch maar uit het buitenland!
Leo,s vriend
@de jonge Nee, rustig maar, ik ben het met je eens hoor.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot afvalwater , schiphol en Sloot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!