Krone maaier 1,35m afstelling

Dag iedereen,

Ik heb een krone maaier aangeschaft voor hobby gebruik. Nu las ik verschillende topics over het toerental en 540/1000 toeren aftakas gebruik. Wat is nu het beste? Iemand die toevallig dezelfde maaier heeft? Is het ook eventueel mogelijk om van 2 naar 3 mesjes te gaan per trommel?
Alvast bedankt!

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
Stier69
Ik probeer het kort te houden: maaien doe je om te beginnen op handgas.Bij manouvreren het motortoerental niet te veel laten zakken, dus aan een nieuwe baan beginnen met iets slippende koppeling.Zo'n dikke DX kan hem wel trekken op 1000 toeren instelling,echter de aftakas zelf mag niet over de 540 toeren.Daarom mijn verhaaltje vooraf.De Deutz moet met dat lagere motortoerental wél op toeren blijven.Van 2 naar 3 mesjes gaat niet,toerental is hoog genoeg( zo'n 300 km/h op mesniveau) om vlot te rijden.Frame van de trommels moet iets voorover hangen zodat mesjes die aan de voorkant gras maaien niet nog eens door het gras slaan aan de achterkant.Aftakas tenslotte moet zo vlak mogelijk draaien,dit stel je af met de positieregeling.De maaier moet in die afstelling nog wel de bodem kunnen volgen.Hef te laag is funest,dan gaat de aftakas tussen trekker en maaier eraan.Succes.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot hobby , aftakas , krone , toerental , afstelling , maaier en toeren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0