Hobby

Volg al het nieuws over Hobby, een van de 15934 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Hobby nieuwsbrief.

Hobby nieuws

Boer Zoekt Vrouw best bekeken programma van het decennium

13-01-2020 - 0 reacties Volgens de kijkcijfers 2010-2019 kijken we even lang naar de televisie als tien jaar geleden. Maar een miljoen kijkers zijn afgehaakt. En tv-kijken wordt een hobby van senioren die het liefst kijken naar klassiekers.


Op pad met twee Twentse jagers: ‘In Nederland ben je een moordenaar, in Duitsland de koning’

14-12-2019 - 0 reacties Vele Twentse jagers beoefenen hun hobby het liefst in Duitsland. Ongestoord en ver weg van kritiek, de oosterburen dienend. Op pad met liefhebbers Henk-Jan Schuurink en Arjen Meijer, die een inkijkje geven in hun geest. „Een jager hoeft zich niet te schamen omdat hij jaagt.”


Brief van de hoofdredactie: Zorg over klimaat is geen linkse hobby

11-12-2019 - 0 reacties „De natuur staat aan de vooravond van grote, nauwelijks voorspelbare veranderingen. Daarom moeten nu maatregelen genomen worden om de uitstoot van broeikasgassen zo snel mogelijk te beperken.”


Vleesindustrie: Dure hobby of belangrijke bron van innovatie?

25-10-2019 - 0 reacties Nederland moet van de hoogste bestuursrechter de stikstofneerslag drastisch verlagen. Het advies: minder dieren rond beschermde natuurgebieden. Maar boeren zijn juist trots op hun innovatieve vleesproduct dat de hele wereld over gaat, en willen niets weten van forse inkrimping van de veestapel. De vraag is hoe nu verder.


'Voor een wijnboer is dit zonnige weer fantastisch'

06-08-2019 - 0 reacties Wijn maken begon voor Wietze Mooibroek ooit als hobby, maar die liefhebberij is intussen wat uit de hand gelopen. 'Het is intussen wel wat bedrijfsmatig geworden', beaamt de wijnboer.


Hardlopen naar de wc

21-02-2019 - 0 reacties Hardlopers krijgen bij de beoefening van hun hobby vaak buikklachten, waar ze normaal nooit last van hebben. Het FODMAP-dieet kan uitkomst brengen. Maar er zijn ook betere alternatieven voor dat eindeloze hollen.


Vreemde vogels................

01-02-2019 - 0 reacties Op onze praktijken in Ell en Diessen krijgen we regelmatig vragen van mensen die voor de hobby enkele kippen of bijzondere vogels houden.


Vrede sluiten met het Voedingscentrum

13-11-2018 - 0 reacties Het is zo’n leuke hobby van bloggers, journalisten en foodloggers en ik heb me er ook schuldig aan gemaakt: Voedingscentrumpje pesten. Deels komt dat natuurlijk omdat ik het soms écht niet begrijp of dat ik het oneens met ze ben. Maar als ik eerlijk ben, is het ook omdat het zo gemakkelijk is. Ik ga ermee stoppen, want niemand wordt er beter van.


Beregenen: van hobby naar bittere ernst

01-08-2018 - 0 reacties Je hebt gewone boeren en beregenboeren, wordt weleens gegrapt onder akkerbouwers. Dit jaar is iedereen een beregenboer, mits je uiteraard de mogelijkheden hebt. Week aan week slepen met slangen en buizen roept vragen op. Kan en moet het anders?


Vossenoverlast in Eindhoven: Geen kip is meer veilig in Acht

30-07-2018 - 0 reacties EINDHOVEN - Vossen richten enorme slachtingen aan bij Achtenaren die kippen houden als hobby. De overlast is nog nooit zo groot geweest.


Fendt 305LS met een Gustin trommelschudder

01-07-2018 - 0 reacties Hobby boer / Verzamelaar Rijksen uit Elspeet aan het gras schudden met een Fendt 305LS met een Gustin trommelschudder.


Weidevogels als neventak

23-06-2018 - 0 reacties Vader en zoon Kortleve in Oud-Alblas combineren hun melkveehouderij met weidevogelbeheer. De bijna 100 weidevogelnesten op het bedrijf levert veel arbeidsplezier op. Voor hen is weidevogelbeheer een hobby en neventak tegelijk.


Inter en Deere strijd bij Trekkertrek Den Velde

10-05-2018 - 0 reacties Bij de hobby spot klasse in Den velde op de nieuwe locatie ging de strijd vandaag tussen de Internationals en de John Deere`s die ruimschoots aanwezig waren


Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd

23-02-2018 - 0 reacties Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd Ruime keuze uit compact en mini tractoren Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd  Ruim 40 oldtimer, compact,- mini tractoren een grote partij werktuigen en aanbouwdelen worden er geveild bij Troostwijk op dinsdag 27 februari. Machines welke erg in trek zijn bij tuinders en voor de hobby. Er zijn o.a. prachtige oldtimers zoals een Ford 8N met 4-cilinder benzine/petroleum motor, een Deutz 5560 en een ruime selectie compact tractoren van merken zoals Kubota, Iseki…


Video: Gelderse bieten rooien in twee fasen

25-01-2018 - 0 reacties Akkerbouwbedrijf Westerveld in Westendorp (Gld.) rooide half januari een perceel bieten in de buurt van Varsseveld. Het bedrijf rooit de bieten in twee fasen, dus met een rooier en vlak daar achteraan een lader die de bieten oppikt. De ontbladeraar en rooier zijn van het merk Gilles; deze combi rooit zes rijen per werkgang. De lader is van WKM. ,,Hoewel deze machines zeker 40 jaar oud zijn, werken ze nog prima. Bovendien zijn de onderdelen nog goed te verkrijgen en zijn storingen nog eigenhandig te verhelpen'' vertelt Gert Westerveld. Dat er voor deze manier van rooien meerdere manschappen nodig zijn, vindt hij geen probleem. ,,We vinden het prachtig om op deze manier de bieten eruit te halen. Het is werk, maar eigenlijk ook hobby.''


De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

21-12-2017 - 0 reacties Tijdens de horecavakbeurs Horecava op maandag 8 januari 2018 lanceert De Kweker de Amsterdamse Food Pitch 2018. Zo biedt de groothandel ambitieuze (hobby)koks en foodies de kans om hun product daadwerkelijk in productie te nemen.


'Computers of vogels, alles moet tegenwoordig beveiligd worden'

17-12-2017 - 0 reacties Vandaag was de laatste dag van de vogelshow in Nijverdal. Er waren daar zo'n 2500 vogels te zien. Beveiliging was er een groot thema, want de veelkleurige vinken, parkieten en kanaries zijn gewild onder criminelen. Volgens de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn de vogels roofgoed omdat criminelen ze in het buitenland makkelijk kunnen verkopen.

Bij de vogelshow balen eigenaren van de noodzaak tot beveiliging. "Het is een hobby en als andere mensen aan jouw hobby komen, dan vind ik dat heel erg", zegt Martien Strijdveen. Bij hem werden al eens vogels ontvreemd. Een andere liefhebber zegt: "Of je nou op computergebied bezig bent of met vogels, het maakt niet uit waarmee. Alles moet tegenwoordig beveiligd worden."
Toch ging het in Nijverdal vooral over de vogels zelf, bijvoorbeeld over zoiets als 'flankbestreping' en 'het kweken van kleuren'. Kijk zelf:


Koeien houden blijft óók de hobby van melkveehouder Jorg Visser

14-08-2017 - 6 reacties OSS - Nog een jaartje studeren en dan wordt Jorg Visser (23) thuis dé man op het gezinsbedrijf in Oss, een boerderij met 340 melkkoeien. ,,Als ik klaar ben met school dan ga ik thuis steeds meer de leiding nemen. Ons pap geeft mij die kans en ik wil het.”

Of hij dan ineens bij de grootste koeienboeren van Oss hoort? Jorg reageert met een verbaasde blik: ,,Daar zijn wij helemaal niet mee bezig! Dat interesseert me ook niks, al zouden wij de kleinste zijn. Wij doen wat we leuk vinden.”

Meer: bd.nl/oss/…


Geheim OVATA : "Doing business with pleasure"

08-08-2017 - 0 reacties Kwekerij OVATA is er één uit duizend. Wie de locatie bezoekt ziet bij aankomst al het stijlvolle en unieke uiterlijk van het pand. Niet voor niets heeft de architect van dit gebouw de prijs gewonnen voor ‘Gebouw van het jaar’ in 2008.De man achter OVATA is Hans Ammerlaan. Hij is in 1974 als hobby begonnen.....


Hobby sportklasse bij Trekkertrek Den Velde

25-05-2017 - 0 reacties Hobby sportklasse bij Trekkertrek Den Velde