Perspectief in Nature Food: een routekaart voor onderzoek naar sterk bewerkt voedsel

In de volksgezondheid en voeding worden sterk bewerkte voedingsmiddelen (HPF’s) in toenemende mate in verband gebracht met ziekten, waaronder diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Er blijven aanzienlijke lacunes in het onderzoek naar het gezondheidseffect van deze voedingsmiddelen. Een Perspective op dit onderwerp, dat een onderzoeksroutekaart op dit gebied schetst, is gepubliceerd in Nature Food door Mike Gibney, emeritus hoogleraar Food & Health aan University College Dublin, en Ciarán Forde, houder van de leerstoel ‘Sensory Science and Eating Behaviour’ bij Humane Voeding & Gezondheid aan Wageningen University & Research.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gezondheid , hart- en vaatziekten en volksgezondheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0