McDonalds introduceert vegetarische burger van FrieslandCampina

Wat is het volgende?
Stemadvies voor PVDD. 😄
melkvee.nl/artikel/…

Bron

AVG & Cookiemelding
www.melkvee.nl

Laatste  |  

Reacties

torrarica
Valess bestaat al meer dan tien jaar en wordt van melk gemaakt.Ik denk dat dit een goede deal is,als mc donalds dit wereldwijd gaat gebruiken.
George
Als , als ,als. Ik ben benieuwd. Als het zo succesvol wordt als de Big Mac heb je geluk. Maar ik kan het me niet voorstellen.
Grietje62
Quote Reactie van @George:
Als het zo succesvol wordt als de Big Mac heb je g

Nou ze maken anders "goede" reclame!! kijk maar even op Facebook: Valless een dagje zonder vlees. Zie onderstaande foto!
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/…

Wat ik mij afvraag is of wij als melkveehouders het goed vinden als deze vleesvervangers wel de naam krijgen 'rookworst' 'schnitzel' en ga zo maar door. Het is product van onze eigen Friesland Campina met de merknaam Valess.
buorman
@George
Ach die was ook al niet te pruimen, voor mij geen mac drek
+2
cjw73
@buorman soms is makkelijk als bij nacht en ontij alles gesloten is kun je altijd nog mc snacken.
buorman
@cjw73
Dan heb jij wel een erruggg slechte bakker, als je dan kiest voor mac drek ipv broodje kaas
cjw73
@buorman ik eet liever warm dan brood.
+2
George
Quote Reactie van @cjw73:
ms is makkelijk als bij nacht en ontij alles gesloten is kun je altijd nog mc snacken

Ik vind het ook best wel eens lekker die zooi. 😄
Twentsch Land
Als het er lekker uit ziet, goed smaakt en een mooi verhaal heeft van niet vet zal het goed verkopen....
+2
George
Gaan ze bij RFC nu de confrontatie aan met de vleesveehouders? Mooi is dat. Ik eet gewoon echt vlees en gebruik jullie toetjes kaas en koffiemelk al en dat is genoeg. Ik heb die troep ooit eens geproefd en dat heeft niks met vlees van doen.
diezel
Het wordt druk op de vegetarische markt. 😄

De Vegetarische Slager gaat samenwerken met 'grote burgerketen'
retailtrends.nl/news/53886/…
+2
Pluto
Ik hou het maar bij 2e hands vegetariër ,,,, koe eet gras en ik eet koe!.
wotan2
Wat weten ze het toch weer mooi te verkl@ten bij RFC.
Ik ben een paar jaar geleden al eens op zo'n middag geweest waar ze ons een cursus gaven over duurzaamheid. Bestuurslid uit Friesland met boogstal (ben zijn naam kwijt) vertelde ons waarom ze steeds meer eisen aan ons oplegden zodat zij hun product goed konden verkopen. Hij had het toen over dat afnemers deze eisen aan hun klanten beloofden, en deze dus bij hun leveranciers (RFC wij dus) neer legden. Daardoor konden ze (we) een paar centen meer voor hun product krijgen. Toen heb ik al opgemerkt dat ze moesten zorgen dat er een merk kwam op deze duurzaamheids eisen, zodat duidelijk was dat de beloftes naar de consument door ons (RFC en veehouders) in gevuld waren, en niet door de producent van het product dat in de winkel lag (die daar mooie sier mee maakt).Ten eerste kregen wij de waardering voor de eisen die we iedere keer weer opgelegd krijgen, en niet de producent verder in de keten. Ten 2e kan daar ook geld voor gevraagd worden, in plaats van deze eisen als fooi bij het product te leveren.
Nu hebben ze een mooi product wat helemaal van RFC is, kunnen ze mooi de sier maken over duurzaamheid via hun product, ligt het weer anoniem bij een hamburgerketen, weg kans, weg winst, weg imago. Goed gedaan jongens.
+4
Erik 1979
Als ze bij McDonalds binnen zijn hebben ze tenminste iets goed gedaan. Mijn complimenten 👍
wotan2
@Erik 1979 daar waren ze al effe binnen, net als jij snappen ze bij rfc de macht van "branding" niet en laten ze zich uit melken.
+1
Erik 1979
@wotan2 ik weet niet wat het met mij te maken heeft. Maar goed. Ik zal dan ook wel belangrijk zijn volgens jou. Bedankt voor het compliment 👍
wotan2
@Erik 1979 ik doelde er op dat je blij (voor ons) was dat we bij mc Donalds binnen waren. Binnen komen is een ding, het maximale eruit halen is iets anders.
+1
verbi
@wotan2 Je hebt de grote jongens gewoon nodig dit is een wereldwijd bedrijf profiteer daar van en van daaruit uitbouwen.Als je dit soort ketens aan je kunt binden doe je iets goed.
wotan2
@verbi bij die ketens zijn ze al ff binnen, alleen dat uitbouwen vergeten ze.
+1
de hoef
@Erik 1979 nabetaling 7 cent volgend jaar
Erik 1979
@de hoef zou geweldig zijn👍
Greetje
@Erik 1979 Absoluut mee eens!
+1
zeppmann1
Maak je geen zorgen over de groep die geen vlees eet. Wereldwijd groeit de vraag naar vlees de komende 30 jaar 80 %. Het is maar goed dat sommige geen vlees eten, dan blijft er nog wat over voor de liefhebbers.
+1
vedder
Je moet eens opletten als iemand op een wakkerdier-achtige pagina trots komt vertellen dat ze vegetarier is geworden, die wordt meteen verrot geschopt want melk is voor kalfjes. De huidige norm is veganisties en als je daar niet aan voldoet deug je evengoed niet, kun je net zo goed ophouden. Ik weet niet hoeveel melk/winst gemoeid is met valess, qua imago disscussie doet die troep de sector meer kwaad dan goed. Wel melk, geen vlees is immers alleen mogelijk met euthanasie en destruktie.
+2
buorman
Quote Reactie van @vedder:
die wordt meteen verrot geschopt want

En dan zijn er die beweren dat vleeseters agressief zijn 😁
Erik 1979
@buorman mensen die structureel geen vlees eten kunnen gevaarlijk worden. Wetenschappelijk bewezen.
Erik 1979
@vedder ik vind persoonlijk dat je pas echt veganistische bent als de planten niet groeien van mest van productie dieren! Dat moet de nieuwe norm worden. Daar kan ik dan wel respect voor hebben. Maar ons kleineren en wel gebruik maken van onze waardevolle mest is not done!
vedder
@Erik 1979 wat denk je van uitkeringen die betaald worden door het economische aandeel uit de veehouderij. Bankzitten over de rug van de dieren.
Erik 1979
@vedder de agrarische sector is overal in de wereld belangrijk. Dat moet veel beter uitgedragen worden. De huidige belangenbehartiging faalt gewoon. Dat er iedere dag bedrijven stoppen of dat het voor een groot deel onderbetaald is wil niet zeggen dat wij niet heel veel respect verdienen. Daarbij kom je vanuit wederzijds respect veel sneller vooruit.
friesboertje
Gaat RFC ook een sojashake invoeren? Kan de milkshake ook weg.
Erik 1979
@friesboertje dat kunnen ze doen maar dan moeten ze de afval niet in de veehouderij stoppen. Dat moeten die mensen zelf dan maar opvreten.
+2
Teunis D
Wat een negativiteit weer. Dit is wel een mooi product dat van melk gemaakt is, in plaats van soja en breed verkocht wordt en gaat worden in België, Oostenrijk, Kroatië en Nederland.
Erik 1979
@Teunis D ik ben heel negatief over beleid campina. Maar inderdaad doen ze dit wel goed.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot frieslandcampina en pvdd ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
1.808
TREFWOORDEN