Botsende visies effect veehouderij op volksgezondheid

Leidt fijnstof uit de veehouderij tot ziektes bij omwonenden? De discussie daarover is opgelaaid na publicatie van het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO 2016) van het RIVM. Een recent artikel in het blad V-Focus spreekt de uitkomsten van het RIVM-rapport tegen.

Deel dit artikel

Reacties

+3
Freriks
Uit het genoemde onderzoek en de bijbehorende kaartjes blijkt dat het meeste fijnstof in de grote steden en langs snelwegen wordt gemeten. Gaan we ook grenzen stellen aan mensaantallen? Of snelwegen sluiten ivm volksgezondheidsrisico's. Natuurlijk niet, want je kunt de cijfers zo uitleggen dat het probleem uit de landbouw komt. De verwachte verdachte en daarom makkelijk aan te pakken. Feiten tellen niet, perceptie wel.
Pluto
De onderzoekers rollen over elkaar heen . Mensen als Diederik Stapel [vleesonderzoek] hij meende ook nog dat hij recht had op rehabilitatie, Henk Tennekes [ bijenonderzoek], vond na dat het uitkwam dat hij als onderzoeker het volste recht had om cijfers uit zijn duim te zuigen .Medewerkers van Van Dam meenden even met de cijfers over immissiearme vloeren te moeten rotzooien. En onze staatssecretaris heeft ondubbelzinnig aan de kamer laten zien dat hij totaal niet waar hij over praat. Universiteiten komen hierdoor in kwaad daglicht omdat gemeenschapsgeld wordt misbruikt. Voor nu en in de toekomst schuilt hier het grootste gevaar voor volksgezondheid en voedselproductie. Nog los van het feit dat wanneer zij het niet meer weten er bij vermelden dat er aanvullend onderzoek nodig is[ ruk in en ga aan je werk!.]
spotmelker
Quote Reactie van @Pluto:
staatssecretaris heeft ondubbelzinnig aan de kamer laten zien dat hij totaal niet waar hij over praat.
Ken jij iemand die dat wel weet? Het loopt hier nog wel een keer stuk omdat mensen heel bevlogen hun werk doen maar totaal niet meer weten waar ze mee bezig zijn. Digiblindheid of zo.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot veehouderij , gezondheid en volksgezondheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
14