Dijkgraaf komt op voor slachtoffers Deutsche Bank

Donderdag vindt er in de Kamer een debat plaats over de problemen bij de banken. Hierbij komt onder meer de Deutsche Bank aan bod. Dijkgraaf, van SGP, komt nu op voor de ondernemers die klem zitten en wil onder meer af van de boeterente.

Deel dit artikel

Reacties

jg
De reden dat DB van deze klanten af wil is het lage /negatieve rendement dat ze maken. Laat Dijkgraaf zich daar eens druk om maken: De rendementsverhoudingen in de keten.
+1
arie.j
JP, dat is niet de reden.
Al verdienden die boeren dubbel zoveel dan wil Deutsche bank ze toch kwijt
Ze geven als reden dat de bank zich gaat richten op klanten die internationaal opereren.
En relatief kleine bedrijven die alleen in Nederland opereren willen ze niet meer hebben
ik kopieer een stukje uit het Fin.Dagblad
-------------
Verlieslatend
Het gaat om 2000 particulieren die nog tot 30 november worden bediend. Verder zijn er circa 16.000 kleinzakelijke klanten, volgens Deutsche Bank vooral stichtingen, (sport-)verenigingen en hele kleine ondernemers. Het betreft klanten die drie jaar ­geleden zijn overgenomen van ABN Amro. Na de fusie met Fortis Bank Nederland moest ABN op last van de Europese Commissie zeventien regiokantoren en HBU afstoten. Deutsche Bank kocht die onderdelen. Van deze voormalige ABN Amro-klanten wil Deutsche Bank er circa 5000 houden.
Deutsche Bank Nederland ziet zich ­volgens de pas aangetreden topman Kees Hoving gedwongen tot de ingreep, omdat de van ABN overgenomen activiteit verlieslatend is. De bank gaat zich richten op klanten die internationaal opereren. ‘Alleen Nederland bedienen kunnen Nederlandse banken misschien wel beter dan wij. Wij hebben een uniek internationaal netwerk en kunnen prima de tweede bank zijn voor internationaal cashmanagement en handelsfinanciering.’
Grasbaal
Ik dacht dat dit al een gelopen race was door de inzet van LTO en NMV:

Donderdag vindt er in de Kamer een debat plaats over de problemen bij de banken. Hierbij komt onder meer de Deutsche Bank aan bod. Dijkgraaf, van SGP, komt nu op voor de ondernemers die klem zitten en wil onder meer af van de boeterente.

Meer: boerenbusiness.nl/artikel/item/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rente , bank en deutsche bank ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN