Mkz heffing

Zo, ik zag dat siemjan ook af en toe op deze site kijkt.
Nou dan word het tijd om Siemjan eens te vertellen wat er nu niet goed gaat.

Tijdens de Mkz. tijd is er veel gebeurd, daar hebben wij de rekening voor gekregen. Dat is gebeurd volgens afspraken met de minister.

Dat is niet helemaal eerlijk , ik denk dat de rekening moet komen te liggen bij de transporten van vee , want dat zijn immers de grote risico's.

Dus mijn voorstel is : voor alle evenhoevigen die op transport gaan een premie heffen.
Hoe verder de afstand, hoe hoger de heffing.
En dan net zolang heffen tot de pot volgenoeg is om deze calamiteiten op te vangen.
Dus de afspraken met de minister moeten veranderd worden.
Frank Luyben
Aarlanderveen

Deel dit artikel

Reacties

Onbekend
Mee eens frank, maar het is niet mogelijk een heffing te leggen op import ven dieren, wij zouden het ook niet accepteren als anderen een heffing op onze producten zouden leggen.
Wat wel kan is de heffing voor het diergezondheidsfonds te differentieren naar het risico wat men veroorzaakt, maar is juridisch zeer lastig.(wat voor kriteria neem je dan.)
Een ding is duidelijk, de verdeling over de diverse sectoren is nu geregeld via een heffing o.b.v. produktiewaarde en dat betekend dat bij runderen de melkveehouderij 89 % van de gehele runderheffing betaald en kalveren 7 en vleesvee 4.
Bij een nieuw kontrakt in 2004 moet die verdeling anders.
In elk geval vind ik dat een paar stroompjes importdierenniet de export van miljarden euros aan melk en vlees in gevaar mogen brengen.
Het is een beetje de oude agrarische cultuur dat als een individu een probleem veroorzaakt de sector dit wel weer met collectieve middelen oplost.
Dit geldt niet alleen voor dierziekten maar ook voor dioxine en mpa problemen.
vriendelijke groet siemjan.
Onbekend
Ik denk zelf niet gelijk aan een import heffing maar een risico heffing, b.v. hoe groter de afstand, hoe groter de heffing.
Dus , van 0-100 km 1 euro/dier
100,400 2 euro ,vul zelf maar verder in.
Wat controle betreft zie ik niet zoveel problemen, want de meeste dieren zijn /of worden in de toekomst te traceren.
De wlto heft toch ook gewoon per dier?

Ik voer zelf nooit dieren aan , maar moet toch flink mee betalen aan het ruimen van de getroffen boeren. En iemand die veel aan en afvoerd, en evenveel melkt moet evenveel betalen.
Dus dat kan niet langer zo.
Frank Luyben

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mkz ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN