GEA › Onafhankelijk onderzoek toont prachtige resultaten nieuwste melkrobot

De DLG-test heeft uitmuntende resultaten opgeleverd voor de nieuwste generatie van de DairyRobot R9500. GEA heeft niet stilgezeten na de lancering van de haar laatste melkrobot.

Deel dit artikel

Reacties

+1
wotan2
Ze kunnen lullen wat ze willen, ik heb nu een groene melkstal, en ben me aan het oriënteren op een robot. Maar groen word die robot zeer zeker niet.
KoeboeraAa
@wotan2 Is dat daar geen andere tak van sport?
cjw73
@wotan2 hoezo? Hij staat bij mij zeker bij de top 3. Heb met meerdere gebruikers gesproken.
wotan2
@cjw73 ik heb zo’n slechte ervaring met mijn huidige melkstal, en met de organisatie die er achter staat. Daar wil ik niks meer mee te maken hebben als ik weer investeer.
cjw73
@wotan2 das duidelijke taal. Melk er zelf ook al jaren mee. Weinig tot geen problemen en goede service van de dealer, wel stevig aan de prijs...
bonsjoer
citaat "...Bovendien maakt de nieuwe separatiemodus het mogelijk om koeien als groep te melken, terwijl hun melk anders individueel zou worden afgevoerd. Hierdoor is er geen tussentijdse spoeling of reiniging meer nodig na elke koe, waardoor het verbruik van water, reinigingsmiddel en energie aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast bespaart deze methode ook tijd, aangezien de boxen sneller weer klaar zijn voor gebruik voor de volgende koeien..."

Weet niet hoe dit bij de rest in robotland is, maar dit kan bij Lely al vele jaren..
KoeboeraAa
@bonsjoer Misschien snap ik het niet goed maar hoe werkt dat? Als je meerdere koeien achter elkaar hebt waarvan de melk gesepareerd moeten worden, dan reinigt de robot tussendoor niet?
bonsjoer
@KoeboeraAa ja precies .
KoeboeraAa
@bonsjoer Oke, dus dat gaat dan echt om de separatieleiding? Mastitis en biest wordt tussendoor wel gereinigd?
bonsjoer
@KoeboeraAa Separatie melk versta ik onder alle melk die niet de melktank ingaat. Ik vind de het erg makkelijk als ik een aantal verse koeien/biest heb, jaag ik idd apart en dan zonder tussen spoeling afwerken, komt de biestkwaliteit ook nog's ten goede, warme biest die niet uren lang in de M4Use zit . Als je meerdere mastitis koeien hebt ( en die heb ik uiteraard nooit.:D 😄 kun je uiteraard gewoon ervoor kiezen tussentijds wel te spoelen , keuze daarin uit water en heetwater/met reiningings middel.
+2
Mh12
@bonsjoer ik melk nu dik 5 jaar met 2 monoboxen, maar ik snap die passage niet..... en ben blij dat ik niet een grote groep koeien eruit moet houden...... schiet toch niet op als je eerst aantal koeien in hok moet jagen, en dan allemaal achter elkaar melken....
cjw73
@Mh12 staat volgens mij iedere boer niet op te wachten, als je er een grote groep uit moet separeren.
+2
Mh12
@cjw73 klopt, maar is toch geen geweldig verkooppraatje, koop een gea, want dan kan je veel koeien achter elkaar melken zonder tussentijdse spoeling die je separeert... en dat is dan reden dat het stuk zuiniger kan.....

Beter zou zijn, door uitmuntende melktechniek, is er niet tot nauwelijks een koe die gerepareerd dient te worden, wat een positief effect heeft op energie en waterverbruik....... maar ja, ik ben maar een simpele boer, heb niet zoveel feeling met marketing
+2
Jawis
@bonsjoer je kunt de hele ziekenboeg melken zonder te spoelen...
Mooi... maar dat kan iedereen toch?
Misschien is het voor gea erg nieuw..
GJKlaassen
@Jawis idd.... dat kan ik ook wel instellen in mijn Merlins.
Maar een mastiteskoe loopt bij mij gewoon in de koppel.

Daarnaast is het vervelend als je de instelling een keer vergeet...

Niet aan beginnen, dan maar een kwartier extra werk en goede melk in de tank.
JappieJo
@bonsjoer dat doet mijn delaval ook

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkrobot en gea ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.430
TREFWOORDEN