Boeren Lattrop zetten per direct medewerking stikstofaanpak stop: ‘Vertrouwen tot nulpunt gedaald’

LATTROP – De boeren uit Lattrop-Breklenkamp, die vorige week gedeputeerde Ten Bolscher verbaal belaagden, hebben hun medewerking aan de gebiedsgerichte aanpak in hun omgeving gestaakt. Ze doen dat nadat commissaris van de Koning Heidema ze betitelde als ‘roeptoeters die hun gelijk willen halen’.

Deel dit artikel

Reacties

+11
de jonge
Groot gelijk hebben ze, we worden al jaren als uitschot behandeld,constant geframed en als men dan een keer de emoties laat zien die notabene door henzelf veroorzaakt worden kunnen we nog een trap na krijgen. Laat ze allemaal het heen en weer krijgen met hun zelfbedachte verdienmodelletjes om hun eigen baantjes te behouden
+1
hans1980
Ben ook voor massale ongehoorzaamheid
LTO moet harder zijn
Nix bereikt met behoud derogatie
Nix bereikt met nitraat richtlijn
Nix bereikt met PAS melders
Nix bereikt met etc.
+1
de jonge
@hans1980 lto zal niets positiefs voor ons bereiken, ze werken zelf mee aan de foodhubs die opgezet worden...LTO TALENTENPROGRAMMA

Opdrachtgever: Land & Tuinbouw Organisatie
Hoe ziet de landbouw in Nederland er over ongeveer 20 jaar uit? Een vraag die steeds relevanter wordt en zeker voor een jonge agrarisch ondernemer en (toekomstig) landbouwbestuurder. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Food Hub een tweedaags programma voor het LTO Talentenprogramma. De deelnemers, allen jonge boeren, kregen een snelcursus voedseltransitie & trends met bijdragen van innovatieve ondernemers uit Rotterdam.
hans1980
@de jonge wat houd dat in foodhubs?
Iets met van dierlijk eiwit af??

Laat de lto zich hier verre van houden
+1
Jaap40
@hans1980 food hubs, iets met bio en vega.... datgene waar vandaag in het nieuws is dat de consument 5% minder daarvan aanschafte... tijden veranderen en de portemonnee bepaald.
-Jan-
Quote Reactie van @Jaap40:
tijden veranderen en de portemonnee bepaald.

Schoenmaker houd je bij je leest
de jonge
@hans1980 een voedselsysteem waarbij we helemaal afhankelijk van de staat gemaakt worden omdat die het in handen hebben...
“Voedsel houdt het leven in stand en vormt het hart van onze planeet. Maar als we tegen 2050 10 miljard mensen willen voeden binnen de planetaire grenzen, moet de manier waarop de wereld voedsel produceert en consumeert veranderen. Innovatie is van cruciaal belang om deze systemische transformatie mogelijk te maken,” aldus Dominic Waughray, algemeen directeur van het WEF.

“Terwijl de vooruitgang richting de Sustainable Development Goals wordt versneld, zet het World Economic Forum zich in om collectieve actie te ondersteunen en door landen geleide agenda’s te bevorderen via de Food Innovation Hubs in dit cruciale jaar voor voedselsystemen,” voegde Waughray eraan toe.

Met een aanpak per land zullen de Hubs zowel high-end als low-cost grassroots en andere innovaties stimuleren die een schaalbaar effect kunnen hebben, evenals innovaties op het gebied van toeleveringsketens, partnerschappen en bedrijfsmodellen die systemische verandering mogelijk kunnen maken.
de jonge
@de jonge bijzonder he,dat het wef wel gebruik mag maken van innovatie...
HansBa
@hans1980 Gister nog iemand in Dalfsen/de Wiekelaar geweest? Info avond van LTO over N met gast ten Bolscher

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstofaanpak ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.815
TREFWOORDEN