Keti&kotiQuote:
“Het is Keti Koti en Sander dacht: 'Wat zal ik eens tweeten? Oh, ik lees gewoon nu heel toevallig een boek over de slavernij en ga dan geniepig boeren framen alsof het een soort slavenhouders zijn."

Dit is zelfs voor Sanders begrippen laag bij de gronds.”

Bron

Frummel on Twitter
twitter.com

Deel dit artikel

Reacties

sorry

Elvis
@sorry komt toch een zooitje bagger voorbij op dat Twitter, ongekend wat gaan die lui los
+1
Twentsch Land
Slaven houden en slavenarbeid, erg dat het heeft bestaan en voor de toekomst zorgen dat het nooit weer gaat gebeuren.

Een kort tijdje in een werkkamp is voor sommige mensen wel goed, Sander heeft het ook nodig.
+1
labella
@Twentsch Land Boeren worden nog steeds als slaaf behandeld!
Twentsch Land
Zo worden we idd wel soms behandeld toch niet 1 op 1 .... als je de boerderij verkoopt ben je vrij.

@labella
kearl
@Twentsch Land ja, je kunt je vrij kopen, anders is t in Tjeerd z'n pas lopen
+3
weurding
Over 50 jaar moeten de paar natuurboeren die er dan nog zijn ook excuses maken voor datgene wat er nu gebeurd..1😥
+1
Gerron
Toch heeft hij wel een punt. Toen het bekend werd dat de slavernij zou worden afgeschaft hebben de slavenhouders extra slaven gekocht om meer compensatie te krijgen. Handelsgeest...
Twentsch Land
In die tijd werden oproerkraaiers aan de galg gehangen !

Kijk zo kunnen we nog wel even !

Maar alles was in een heel ander tijdsbestek dus om nu daar een vergelijking mee te maken is ver beneden pijl.

@Gerron
+1
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


In die tijd werden oproerkraaiers aan de galg gehangen !Kijk zo kunnen we nog wel even !Maar alles was in een heel ander tijdsbestek dus om nu daar een vergelijking mee te maken is ver beneden pijl.@Gerron

Ook in die tijd was er al regeringsbeleid waar je niet van op aan kon dus je moest er maar het beste van maken. En zo ontstond mijn voorbeeld dus ook.
+1
Twentsch Land
Je mag om mij er van vinden wat je wilt maar ik vindt het ver beneden pijl dat Sander een vergelijk maakt met de boeren van nu en de slaven houders van vroeger.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Je mag om mij er van vinden wat je wilt maar ik vindt het ver beneden pijl dat Sander een vergelijk maakt met de boeren van nu en de slaven houders van vroeger.@Gerron

Ik ben van mening dat de veehouders nu (En dan heb ik het niet over eerdere tijden met de kistkalveren enz.) hun dieren beter behandelen dan de slavenhouders vroeger deden. En die slaven werkten ook niet allemaal voor de voedselvoorziening maar ook voor o.a. katoen. NET ZOALS NU IN DE SWEATSHOPS WAAR DE GOEDKOPE KLEDING WORDT GEMAAKT.
Greetje
@Twentsch Land het leed wat Sander ondervindt van de demonstrerende boeren staat ook in geen enkel vergelijk met wat de tot slaaf gemaakten aangedaan is
Gerron
@Twentsch Land Hoeveel vee had jij op een bepaalde datum in het verleden en hoe zou dat voor jou zijn gelopen als je toen minder vee had?
Twentsch Land
Doet in deze totaal niet ter zake ... mijn hoeveelheid vee op welke datum ook heeft geen vergelijk met slaven.@Gerron
weurding
@Gerron deden sommige boeren ook met koeien toen p rechten kwamen?... handelsgeest?
Greetje
@Gerron puur feitelijk klopt het helemaal. Een activiteit wordt op een gegeven moment als ongewenst beschouwd door de maatschappij. Dat moet op een nette manier stoppen. Daar is geld voor over en daar wordt door handige jongens weer op geanticipeerd.

Maar deze tweet zet alle boeren in een heel naar en kwaad daglicht. Dat weet Sander ook.
Gerron
Quote Reactie van @Greetje:
Maar deze tweet zet alle boeren in een heel naar en kwaad daglicht. Dat weet Sander ook.

Je kan het ook zo lezen dat het beleid van de overheid heeft gezorgd voor een bepaalde situatie.
Wat die Sander er precies mee bedoeld dat weet ik niet. Ik vind hem maar een raar mannetje dus daar wil ik niet te veel over weten.
+2
grös
Gerron
@grös Laat ik voorop stellen dat ik de stikstofwetwetgeving maar onzin vind. Maar er is dus een tekort aan woningen. En er wordt beweerd dat de landbouw slecht is voor de natuurgebieden. Wat is er op tegen om woningen te bouwen rondom de hoger gelegen natuurgebieden? Dat is meestal armere grond dus je kan er niet veel mee. En dat is sneu voor de boeren die daar al generaties zitten maar ik vind dat een betere oplossing dan goede landbouwgrond opofferen voor woningbouw of zelfs natuurgebieden.
grös
@Gerron
In de Noordoostpolder liggen ook nog wel boerderijen op waardeloos strandzand, maar ik meende dat ze het gehuchtje Stroe ook helemaal vol willen bouwen met 10.000 woningen.
De overheid heeft meer een gebrek aan communicatieve vaardigheden, tact en diplomatie. Ik hoorde dat er in Drenthe 80 veehouderijbedrijven aangemeld hadden voor een opkoopregeling maar de helft afgehaakt is vanwege "Beroepsverbod", en verder allemaal onduidelijkheid waardoor er weer niks gebeurt en nu wil Den-Haag straks alles met de botte bijl..
Gerron
Quote Reactie van @grös:
In de Noordoostpolder liggen ook nog wel boerderijen op waardeloos strandzand,

Maak je daar natuurgebieden (Een overstroming is ook natuur 😄 ) van en bouw je daarvoor in de plaats in een hoger gelegen natuurgebied.
Maar een beroepsverbod is wel vreemd. Het zou toch moeten kunnen dat een getroffen boer ergens anders een boerderij koopt?
grös
@Gerron
Ze hebben dat "beroepsverbod" er later uitgehaald en later weer ingezet, en weer uit gehaald, hoe het nu precies zit?? Misschien iets voor bepaalde politici "beroepsverbod", alsof ze iets misdaan hebben..
Gerron
Quote Reactie van @grös:
Misschien iets voor bepaalde politici "beroepsverbod", alsof ze iets misdaan hebben..

Daar verbaas ik mij ook over. Een minister moet opstappen en krijgt dan een hoge functie bij bijv. een bedrijf of vakbond. Wie vindt dat een goede keuze?
Greetje
Het eens weer een leuke variant op het boeren met kampbewakers vergelijken
Erg origineel wanneer je verder geen serieuze inbreng of oplossing weet te verzinnen
+3
somerled-delremos
LOL, de voorouders van een boer in de buurt komen van oorsprong uit Duitsland. Een van hun voorouders was halverwege de vorige eeuw daar ook nog onvrij (lijfeigene). Na vrijmaking ergens rond 1860 is die familie verhuist naar Nederland. Veel voorouders van mensen uit Oost-Nederland (m.n. Gelderland) waren voor 1800 ook nog lijfeigenen en horigen.

Schimmelpenninck zijn voorouders daarentegen zaten er warmpjes bij. Het is een geslacht van rijke burgers en grootgrondbezitters uit Gelderland die in de 19e eeuw tot de adelstand zijn verheven. Wie weet waren ze voor 1800 zelf in bezit van landgoederen rondom Zutphen waarop lijfeigenen en horigen woonden.
+2
Greetje
@somerled-delremos hier hetzelfde, voorouders woonden in plaggenhutten. Ik hoef van de grachtengordel echt geen schuldgevoel aangewreven te krijgen.
Greetje
Wat natuurlijk niet wegneemt dat het slavernijverleden een gitzwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis is, waar tegenwoordig terecht heel veel aandacht voor is.
Vdejong
@Greetje waarom? Het is gebeurd in een ver verleden en die praktijken vinden nu toch niet meer plaats in het "prachtige" vernederland.
Greetje
@Vdejong ja is wel lang geleden, maar daar mag in de geschiedenisboeken wel iets meer aandacht geschonken worden, zo fraai was dat allemaal niet van de Hollanders toendertijd.
Gerron
Quote Reactie van @Greetje:


@Vdejong ja is wel lang geleden, maar daar mag in de geschiedenisboeken wel iets meer aandacht geschonken worden, zo fraai was dat allemaal niet van de Hollanders toendertijd.

Er mag in die geschiedenisboeken ook wel worden vermeld dat de Afrikaanse en Arabische slavenhandelaren tegen de afschaffing van de slavernij waren en daarom nog langer met de slavernij zijn doorgegaan. Heb je daar ooit excuses van gehoord?
jordi 1455
@Gerron Daarbij mag ook vermeld worden dat de Britten zich diep in de schulden hebben gewerkt in hun kruistocht tegen de slavernij.
jordi 1455
Het is goed dat er stil wordt gestaan bij de afschaffing van de slavernij en wat voor verschrikkelijk instituut het was, maar schadevergoedingen betalen aan nakomeling van slaven gaat te ver, want anders kan iedere Nederlander een schadevergoeding van de Fransen of Duitsers eisen. Het beste is om de energie en geld in de bestrijding van slavernij en mensensmokkel zowel binnen als buiten de landsgrenzen te bestrijden.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot boek ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!