Hoogleraar stikstofcommissie wil snoeien in natuurgebiedenOriginele beschrijving

'Veel natuur in Nederland moet beschermd worden. Het is de vraag of dat niet wat minder kan', meldt hoogleraar Rudy Rabbinge in het Algemeen Dagblad. Hij is lid van de commissie-Remkes die het kabinet adviseert over de aanpak van de stikstofcrisis.

Laatste  |  

Reacties

+2
rene-de-jong
Werk voor de tukker !

Quote:
Heide is ontstaan door boeren

Er gaat hier en daar al een lichtje branden
+13
jan.1
Het beste is om de natuurgebieden te concentreren rondom Amsterdam,dan kan de rest van nl weer gewoon opgelucht adem halen en de grachtengordel wordt dan gehalveerd.
Erik!!1979
@jan.1 Ok Henk directeur van FRC. En jan minister president!
+1
torrarica
Het begint hier en daar toch wat door te dringen dat het wel wat minder kan met al die natuurbescherming,en dat de verhoudingen totaal zoek raken hier in Nederland.
Net zoals de nieuwe hype,:pfas,als er meer dan 0,1 micogram in 1kilo grond zit mag het niet meer verplaatst worden.Mensen hebben gemiddeld 3 tot 3.5 microgram pfas per liter bloed in hun lichaam!Dus meer dan30 maal zoveel! Slaat dus totaal nergens op.0.1 microgram is de laagste norm die gemeten kan worden.
Pluto
@torrarica Als je een habitat wilt die er niet is !!!. zoals NM en SBB. stel ik vul in ,,, ik wil dat er wallaby's op de Veluwe te zien zijn . Is misschien wel mogelijk maar dan moeten we ze er wel zelf naar toe brengen . Nu gaan we de natuur zo inrichten met miljoenen van het rijk of de postcode loterij dat deze dieren er haast vliegend naar toe willen . Volgens deskundigen wel te verstaan . Na vele miljoenen euro's verder en vele jaren blijkt dat die wallaby's er toch niet zijn ,en dat is de schuld van de boeren met hun veel te hoge uitstoot die het habitat van de wallaby ernstig hebben aangetast !!.
puntertje
@Pluto Ondertussen is een wolf verdwaald en krijgen de 'natuurbeschermers' daar weer een paal van in hun broek. En moet er weer van alles aan gedaan worden om het die wolf weer naar de zin te maken.
Koeien boertje
Komt vanaf heden niet meer in aanmerking voor een lintje 😉
+4
Skroefkelos
Ik was als akkerbouwer altijd best wel een beetje begaan met de natuur Maar na deze list en bedrog die boven waterkomt en die muppetshow daar in den.haag , heb ik er niets meer mee , daar hebben die groene bobo,s het zelf naar gemaakt . Eerste beste natuur gebied waar ik langs kom ploeg ik om eikels
+1
kwarkje
@Skroefkelos natuur die alleen kan blijven bestaan zonder landelijke stikstofuitstoot is geen plek meer voor in de stad Nederland
Wat overblijft is een paar parken
In de hele wereld bestaan stadsparken
Mooie groene stukken met zeldzame exemplaren erin
Van het menselijk ras
Arum
@kwarkje Zeldzame exemplaren......boeren.
+1
Pluto
@Skroefkelos Jaren terug hadden we enkele ha randbeheersgebied onder bomen en langs een sloot . Dit is door oud minister Brinkhorst beëindigd of opgezegd . Weer D66 ,,, tis ok net of de duvel er mee speelt !!. Konden weer een nieuwe aanvraag indienen !! is 2 maal gebeurd en beide afgewezen . Bellen ze van RVO 2 jaar later op waarom er geen randbeheer was aangevraagd ???? . Nou dat is wel aangevraagd maar dat hebben jullie afgewezen !!. Maar waarom heeft u dan geen bezwaar gemaakt ????.Hoezo moet ik bezwaar maken ??? als jullie het afwijzen heb ik meer plaatsingsruimte ,,, fijn toch doei .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot natuur , nederland , natuurgebieden , vraag en Snoeien ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.058