Er is helemaal geen 'stikstofcrisis'

Help, we gaan dood door stikstof! Toch? Nee, er is niks aan de hand. De stikstofcrisis is manmade: een plotselinge hype, ontstaan door menselijk handelen, zonder dat er in staat van de natuur iets is veranderd. De ene dag is de ‘stikstofcrisis’ er niet en dan is hij er wel. Het is niet zo dat de hoeveelheid stiktstof in de lucht plotseling zo hard is gestegen dat mensen bij bosjes neervallen, happend naar adem. Integendeel. Wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers hebben de ‘stikstofcrisis’ veroorzaakt, of uitgelokt eigenlijk. Die ‘crisis’ kan morgen over zijn. Daarom, in vijf kogelpunten: waarom gaat er niemand dood door de stikstofcrisis?

Laatste  |  

Reacties

+8
De grootste LARIEKOEK, van deze eeuw.
+1
vrije boeren
@Detukkeroettwente samen met Rutte en zijn linkse vriendjes
@vrije boeren Problemen die NIET bestaan kun je niet oplossen.
+4
Nico96
Op Geenstijl.nl berekent iemand dat je met een potje Pokon van 100 gram, kosten 2,89 euro, een hectare Natura 2000 kunt bemesten, en dat je dan de norm met een factor 23 overschrijdt. Ik heb het niet nagerekend, maar het zou me niets verbazen.
KOC1981
Quote Reactie van @Nico96:
Pokon

wat ik me afvraag in de discussie over de verschillen tussen NL en Duitsland wordt door het ministerie (zie vraag en antwoord bij de brief van vorige week) gewezen op dat er een verschil mag zijn omdat de bronnen in Duitsland verder van de N2000 gebieden zitten.

Kan iemand met verstand van zaken uitleggen waarom dit een verschil maakt. De norm is toch uitstoot ten opzichte van het desbetreffende N2000 gebied. Dan zit de afstand,... daar toch al in verrekend? of zie ik dit verkeerd?

Misschien kan john of JanCees hier een juiste reactie op geven.
Jan S
😀
KOC1981
@Jan S Dus als ik het goed begrijp, dan is de afstand hier al in gecorrigeerd toch? Dan moet iemand dat toch even melden bij Carola dat er een foutje in haar factsheet staat?

Misschien iemand van STAF?
Jan S
😀
sorry
@Nico96 1 mol is ongeveer 14 gram N/ha .... toename van 0,05 is dus minder dan 1g N/ha
+6
Dre van Helmond
Allemaal opgezet door dierenactivisten die de veestapel willen elimineren zegt Sita .
En daar ben ik het mee eens.
We komen een paar dagen goed in het nieuws en hoppa een vleesschandaal .
+1
Farma_boerke
@Dre van Helmond een schandaal waar men al enige tijd van op de hoogte was en niet afdoende maatregelen had genomen. Kwam nu goed uit om bekend te maken.
+4
George
@Dre van Helmond
Ik ben het altijd al eens met Sieta.
Ik snap er niks van dat ze het nu plotseling allemaal met haar eens zojn terwijl ze voorheen werd uitgejouwd. Ze had altijd al gelijk!
George
Supermarkt vlees 😁😂
+1
Kramer U800
Hierin staat de keiharde waarheid 👇

boerenbusiness.nl/opinies/boerenbusiness/…
+2
Skroefkelos
@Kramer U800 tja dat is natuurlijk de echte waarheid , en dan te bedenken dat er de laaste jaren al zon 700000 vluchtelingen bij gekomen zijn in overvol nererland met te weinig huizen die nu niet meer gebouwd kunnen worden , oh wacht .
.. verdien busines case den haag , gemeenten moet door .....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot niks , lucht en natuur ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3.155
TREFWOORDEN