Op de combine bij Rudy Hartemink in Zelhem

De graanoogst kwam dit seizoen al vroeg op gang. Eind juni draaiden de eerste combines in percelen wintergerst, en inmiddels zijn op menig perceel dorsmachines aan het werk. Akkerwijzer brengt deze weken een aantal combines en hun chauffeurs in beeld. Vandaag: zomergerst dorsen op de klassieke Massey-Ferguson van Rudy Hartemink in Zwelhem.
Boomkweker Rudy Hartemink gebruikt zomergerst als tussengewas op zijn boomkwekerij. Begin deze week dorste hij een perceel op zijn bedrijf in Zelhem. De Achterhoekse kweker werkt met een Massey-Ferguson uit 1965. Hij is 2,5 meter breed. Voor de boomkweker voldoet een kleine combine prima, want op zijn bedrijf van 30 hectare redt hij het daar goed mee. „Ik heb zelfs nog een andere combine die maar anderhalve meter breed is. Daar zit de benzinemotor van een Volkswagen kever in.”
Bekijk de foto's

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot Dorsen , combine , graanoogst , zomergerst dorsen , Zomergerst , 1965 en volkswagen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0