Volkswagen

Volg al het nieuws over Volkswagen, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Volkswagen nieuwsbrief.

Volkswagen nieuws

Volkswagen investeert half miljard in Zweedse partner voor extra batterijen

09-06-2021 - 0 reacties Volkswagen investeert nog eens 500 miljoen euro in zijn Zweedse accupartner Northvolt. Op die manier wil het Duitse merk zich verzekeren van extra batterijcellen voor de accupakketten van zijn elektrische auto's.


Test: Volkswagen ID.4

05-05-2021 - 0 reacties Als Volkswagen met een op zichzelf staand, relatief betaalbaar elektrisch model op de markt komt, is dat best groot nieuws. Toch viel die ID.3 – want daar hebben we het over – bij velen wel een klein beetje tegen. Is de grotere ID.4 dan misschien de auto die de ID.3 had moeten zijn?


Volkswagen start milieu-offensief en gaat accu's van elektrische auto's systematisch recyclen

29-04-2021 - 0 reacties De Volkswagen Groep, de op een na grootste autofabrikant ter wereld, gaat alle accupakketten van zijn elektrische auto's systematisch recyclen. Het besluit maakt onderdeel uit van een milieu-offensief dat vandaag wordt bekendgemaakt: ‘Way to Zero’. De autofabrikant wil uiterlijk in 2050 volledig CO2-neutraal opereren.


'Elon Musk wilde Volkswagen-topman Diess als Tesla-CEO'

13-04-2021 - 0 reacties Herbert Diess, nu topman van de Volkswagen Group, had mogelijk enkele jaren geleden CEO van Tesla kunnen worden. Tesla-topman Elon Musk schotelde hem naar verluidt een contract voor.


Elektrische 'Volkswagen Kever' van Ora op komst

12-04-2021 - 0 reacties Ora is een wel heel jolige Chinese fabrikant. Het merk heeft een stel teaserschetsen getoond van wat het op 19 mei aan het publiek voorstelt. Ora lijkt met een elektrische hatchback te komen waarvan het uiterlijk overduidelijk is gebaseerd op dat van de klassieke Volkswagen Kever.


Volkswagen wordt gigant in elektrisch rijden: 'Gaan Tesla wegvagen'

23-03-2021 - 0 reacties Nog een paar jaar en dan is Tesla niet meer dé maker van elektrische auto’s. Volkswagen wil op zijn laatst in 2025 de troon overnemen. Met enorme investeringen willen de Duitsers dat voor elkaar gaan krijgen. Deskundigen denken dat dat gaat lukken, maar vragen zich af of Volkswagen dat wel moet willen.


Volkswagen wil marktleider elektrisch rijden worden

05-03-2021 - 0 reacties Volkswagen doet haar toekomststrategie uit de doeken. Het merk wil in 2030 in Europa 70 procent van haar aanbod puur elektrisch hebben. Daarnaast wil het zichzelf profileren als fabrikant van 'de beste elektrische auto's'.


Volkswagen ID.4 bereikbaarder door minder bereik

04-03-2021 - 0 reacties De Volkswagen ID.4 wordt stukje bij beetje bereikbaarder voor de gemiddelde leaserijder. Het leek een ‘kat in het bakkie’ te zijn. De enorm vernieuwende Volkswagen ID.3 zou wel eventjes de nieuwe Auto van het Jaar 2021. De verkiezing die iets te overeenkomsten telt met het Eurovisie Songfestival pakte dit jaar iets anders uit. Een reguliere, […]


Volkswagen zou deel elektrische auto's terugroepen om haperende software

19-02-2021 - 0 reacties Volkswagen zou alle verkochte elektrische auto's uit de nieuwe ID-serie terug naar de garage halen. De software zou regelmatig haperen en moet worden geüpdatet, meldt Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag. De software kan niet via internet geüpdatet worden. Het model is sinds september vorig jaar verkrijgbaar, nadat de introductie door softwareproblemen met enkele maanden was uitgesteld.


Verkiezing ‘Elektrische Auto van het Jaar’ kent deze keer drie winnaars

18-02-2021 - 0 reacties De Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Audi E-tron zijn alle drie gekozen tot Elektrische Auto van het Jaar. Zij zijn elk winnaar in een aparte categorie in de jaarlijkse verkiezing die georganiseerd wordt door de Vereniging Zakelijk Rijders, in samenwerking met Eneco eMobility, LeasePlan en AutoWeek.


Twee dagen oude hybride auto vliegt in brand na ontploffing tijdens het rijden

17-02-2021 - 0 reacties In Duitsland is tijdens het rijden een twee dagen oude plug-in hybride Volkswagen Golf GTE in brand gevlogen. Volkswagen onderzoekt het incident.


Waterstof hoort niet in auto's, vindt de hoogste baas van Volkswagen

12-02-2021 - 0 reacties Herbert Diess, de CEO van de Volkswagen Group, vindt het onzin om auto's op waterstof te laten rijden. Die technologie hoef je bij de auto's van zijn merken niet te verwachten, benadrukt hij. En zo is Diess het blijkbaar eens met topman Elon Musk van Tesla die het Engelse woord fuel cell (brandstofcel) maar al te graag verandert in ‘fool cell’.


Tesla verliest terrein op Europese EV-markt

26-01-2021 - 0 reacties De Volkswagen Groep en de drie-eenheid van Renault, Nissan en Mitsubishi overklasten Tesla in 2020 als het gaat om de EV-verkopen in West-Europa.


EV-verkoop Volkswagen verdrievoudigd in 2020

12-01-2021 - 0 reacties Volkswagen heeft in 2020 behoorlijk moeten inleveren als het om verkoopaantallen gaat. Toch is er ook nog één grote plus voor het merk uit Wolfsburg.


Volkswagen: 'Elektrische sedan krijgt actieradius van 700 km'

18-12-2020 - 0 reacties Volkswagen mikt voor haar elektrische sedan, die naar verwachting tussen 2022 en 2023 op de markt verschijnt, op een actieradius van 700 kilometer. Dat zeggen ingenieurs van het merk tegen Automotive News Europe. Dat cijfer ligt hoger dan de verwachte actieradius die Volkswagen in 2018 opgaf bij de onthulling van de ID Vizzion.


Volkswagen wil net zo snel auto's produceren als Tesla en bouwt complete fabriek om

16-12-2020 - 0 reacties Volkswagen staat aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing van zijn fabriek in thuishaven Wolfsburg. Daarmee wil de automaker de strijd aangaan met de Amerikaanse branchegenoot Tesla, die nabij Berlijn een gigafabriek aan het bouwen is. Topman Herbert Diess zou aan zijn topmanagers hebben medegedeeld dat Volkswagen zich moet kunnen meten met de beoogde productiesnelheid van Tesla.


Nog dit decennium volledig zelfrijdende auto’s, verwacht Volkswagen-topman

07-12-2020 - 0 reacties Het zal hooguit vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto's op de markt komen. Dat verwacht Herbert Diess, de topman van het Duitse autoconcern Volkswagen. In een interview zegt hij dat de ontwikkeling van chips voor auto's zodanig snel gaat, dat zelfstandig rijdende auto's niet langer verre toekomstmuziek zijn.


Volkswagen ID.3 was in oktober de best verkochte elektrische auto in Europa

27-11-2020 - 0 reacties De wereldwijde coronapandemie leidde tot een daling van de autoverkopen. Maar dankzij de diverse overheidssubsidies verkopen elektrische auto's in veel landen beter dan ooit. Zo is in Europa de ID.3, de nieuwe elektrische auto van Volkswagen, bijzonder populair.


Elektrische stationwagen van Volkswagen kom mogelijk pas in 2023

17-11-2020 - 0 reacties Vorige week maakte de Volkswagen Group de aangepaste investeringsplannen bekend. Het concern gaat 73 miljard euro investeren in toekomstige technologieën, waarvan ongeveer 35 miljard euro in e-mobiliteit. Ook was er nieuws over een geplande elektrische stationwagen van Volkswagen.


Volkswagen e-Tharu is nieuwe elektrische SUV

04-11-2020 - 0 reacties Zou jij een Volkswagen e-Tharu overwegen? Sommige merken kiezen ervoor om wereldwijd hun modellen te verkopen. Ford bijvoorbeeld: hun streven is om overal te wereld min of meer dezelfde auto’s te verkopen, al dan niet aangepast aan de lokale wensen. Ford is niet de enige, Porsche, Subaru en Mercedes-Benz doen min of meer hetzelfde. Volkswagen […]
The post Volkswagen e-Tharu is superhippe elektrische crossover appeared first on Autoblog.nl.