Groep dierenartsen stuurt aan op maatschappelijke discussie

The Caring Vets bestaat uit kritische dierenartsen. Zij willen een nieuwe basis creëren voor de intensieve veehouderij: duidelijkheid voor varkenshouders en voor dierenartsen.

Zoals het nu gaat in de intensieve veehouderij is het een race naar de bodem,” Dat is een uitspraak van initiatiefneemster en dierenarts Arabella Burgers van de The Caring Vets. „De maatschappelijk discussie die we willen, wordt moeilijk maar het is niet de bedoeling dierenartsen of varkenshouders aan te vallen. We hebben goede bedoelingen structureel iets te verbeteren in de intensieve veehouderij. We willen de maatschappij er bij betrekken om ontwikkelingen te stimuleren. Een varkenshouder heeft er geen baat bij voortdurend kleine aanpassingen en investeringen te moeten doen, of relatief kleine aanpassingen in het kader van dierwelzijn stapsgewijs door te voeren, zoals nu. Dat is dweilen met de kraan open.”

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkenshouders ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN