Rusland

Zijn de 2000 koeien al gevonden voor onze Russische vriend? Wou net morgen een rondje bellen en voor 1500 € stuk wat opscharrelen en mede-eigenaar worden van een super super boerderij

Deel dit artikel

Reacties

cjw73
Hij heeft de topic verwijderd
+1
Koeien boertje
@cjw73 haha werd hem het vuur te kort aan de schenen gelegd
+9
hendrik-martens
Doen jullie verder je best in nderland,die stallen komen vol maak je maar geen zorgen !
Veel succes in Nederland
cjw73
@hendrik-martens succes ermee.
Koeien boertje
@hendrik-martens ik stelde je een paar nette vragen ter verduidelijking. Als je daar geen antwoord op wilt geven of je voelt je aangevallen vind ik vreemd. Maar ik gun het beste Rusland en als je koeien wil hebben kan ik voor je vinden!
+2
van Ittersum
@hendrik-martens u daar ook...
+1
weurding
@hendrik-martens maak me daar ook geen zorgen over. Maar is vrij normaal als je iets onderneemt op zo'n afstand dat men van de hoed en rand wil weten.
ted9
@hendrik-martens Hoe gaat het met boeren daar in rusland?
Terwisscha
@ted9 interresant Topic!
Ben ook wel benieuwd hoe het daar gaat. Ff rond struinen daar zou geweldig zijn☝️
EDOO
Lijkt mij een makkie om de stallen vol te krijgen. Zijn hier nog genoeg die voor 1 januari 10 - 50 kwijt moeten of een boete voor lief nemen en als de wiedeweerga fosfaatrechten kopen.
weurding
@EDOO dan mag men wel opschieten. De P prijzen blijven vast niet zakken
boertje009
@weurding hahaha, na die boete schiet dr nie zoveel over hoor op de lopende rekening om rechte te kopen.
+3
Dre van Helmond
Rusland
Je kan er lacherig over doen maar er liggen kansen voor jonge ondernemers.
Goede goedkope grond. 1500 euro subsidie per koe .Stallen en voeropslag klaar .
Gerron
@Dre van Helmond Als het echt zo simpel was dan was bijvoorbeeld Van Bakel al lang groot boer daar.
+5
hendrik-martens
@Gerron heb je de boeren die zijn geëmigreerd al eens gevraagd of het makkelijk is geweest in een vreemd land te starten?
Maakt niet uit waar je heen gaat, je komt voor problemen te staan waar je in Nederland nog nooit over hebt nagedacht!
B.V. staat een nieuwe combine gewoon 3 week stil omdat er een computer box kapot is en die gewoon niet in het gebied is, moet uit Europa komen, dan moet die over de grens ingeklaard en uitgeklaard worden door de douane, moeten kontrakten gemaakt worden voor de betaling, is het allemaal betaald,dan mag het over de grens, beetje geluk duurt de grens 2 uur, beetje pech 3 dagen!
In Europa bel je de dealer en loopt die binnen een dag!
Gewoon even om een beeld te geven waar wij tegen aan lopen
+2
weurding
@Gerron kwa mentaliteit zou men ze daar graag heen zien gaan...
jan w
@Dre van Helmond
Als je daar maar goed personeel kunt vinden , ben je al een heel eind op weg. Het "oudere"personeel moet daar een mentaliteitsverandering doorstaan en dat lijkt mij niet eenvoudig.
Of zie ik dat verkeerd?
+3
Gerron
@jan w Goed personeel is altijd belangrijk maar in dat soort landen kom je problemen tegen die je hier niet hebt. Dre is 3 jaar geleden bij M en M in Roemenië geweest en als ik hun blog lees dan is het niet allemaal zo vrolijk al moet ik wel zeggen dat ik groot respect heb voor wat ze bereikt hebben.
hendrik-martens
@jan w Er is daar geen personeel die bekend zijn met de landbouw, omdat het er gewoon niet was de laatste 20 jaar! Dus al het personeel moet je alkes leren , dat vergt veel tijd en geld !
+2
Farmer_
@hendrik-martens Mengkuil maken, kan elke idioot voeren.
+1
George
Quote Reactie van @Dre van Helmond:
Je kan er lacherig over doen maar er liggen kansen voor jonge ondernemers

Laat ons dan maar beter hier wat lachen.
flyinghollander
@Dre van Helmond Hoe kom je bij de 1500 euro subsidie?
Dre van Helmond
@flyinghollander Deze topic komt van een ander topic die verwijderd is ,daar werd het uitgelegd.
Trouwen deze topic begint er ook mee .Hendrick Martens weet er alles van .
flyinghollander
@Dre van Helmond ik woon en werk in Kaliningrad en vroeg mij het zo af welk deze precies zijn.
+4
hendrik-martens
Ik lees gewoon mee wat jullie hier schrijven , wie van jullie wist voor dit ter sprake kwam waar en wat kalingrad voor land is?
Ik ben er eerlijk over , ik wist niet dat Rusland een enklave heeft midden in Europa , als je de geschiedenis naleest zie je dat het vroeger Ost preusen (Duitsland ) is geweest en op geen enkele wijze te vergelijken is met het GROOTE Rusland . Infra goed goede afzet naar Europa , meer land dan je lief is. Goede mentaliteit van de mensen , die snappen dat er gewerkt moet worden , omdat 90 % Van de Mensen in het Weekend naar Europa gaat in te kopen !
In elk land vind je negatieve dingen , ook in Nederland , als ik lees wat de boeren voor regels wetgeving en mestbelijd hebben , waar ben je dan beter af?
Voor mezelf weet ik het, denk daar maar eens over na!
De grote Nederlandse emigranten nalopen zal geen namen noemen is geen kunst, dan is het allemaal uitgezocht geprobeerd en als het de eersten is gelukt in wat voor land ook, dan wordt er op forums zoals hier gezegd die hebben geluk gehad ! Is dat geluk geweest ?
+1
RFCer
@hendrik-martens Zonder geluk vaart niemand wel.
+1
hendrik-martens
@RFCer geluk komt nooit uit de lucht vallen, als je niets doet en niets onderneemt zul je ook geen geluk kennen. Zelfs de lotto is geen geluk, je hebt een lot gekocht
Gerron
@hendrik-martensEr bestaat geen land dat Kalingrad heet. Waarschijnlijk bedoel je Kaliningrad,een stad in Rusland en de hoofdstad van de oblast (een soort provincie dus) Kaliningrad. Het is trouwens een exclave en dus geen enklave. Naast de vervuiling en corruptie zal je je handen vol hebben om de daar verwaarloosde stukken land van moeras weer in vruchtbaar land te veranderen. En die mensen zijn echt niet zo vriendelijk tegen buitenlanders hoor! Wat ze daar hebben meegemaakt in en na WO2 blijft nog lang hangen.
En als je een aantal goede jaren hebt gedraaid dan komt de maffia even langs. Er stond hier eens een topic van vrijwel nieuwe trekkers waar alle banden van lek waren...
+3
huske
@Gerron als je iemand wil verbeteren op taalfouten dan zijn er genoeg andere prikkers waarmee je mag beginnen
Daarnaast kom je over dat jij het aardig beter weet met je beeldscherm voor je en Google en weet ik wat in de aanslag dan iemand die daar zelf zit in dat land
+1
hendrik-martens
@huske dit filmpje bedoel jij waarschijnlijk , dat is waar nu een paar Duitse investoren een akkerbouw bedrijf hebben , maschinnes zijn door Russen ingevoerd, en door onkunde en geen kennis na twee jaar verlaten omdat ze niet meer wisten hoe verder, is door de bank in beslag genomen en veel van die maschines staan nog te koop !
Gerron
@hendrik-martens Ja, die bedoel ik. Wil je een vertaling geven van wat er geschreven wordt?
hendrik-martens
@Gerron hoe het mogelijk is dat er voor 300 miljoen roebel aan materiaal is gekocht en na 2 jaar het materiaal er zo bij staat en het bedrijf kapot is gegaan.
Gerron
@hendrik-martens Bedankt voor de vertaling. Wat jij schrijft over dat bedrijf verklaart nog niet waarom al die banden lek zijn. Het commentaar op you tube is ook niet echt duidelijk maar er was denk ik wel sprake van corruptie.
hendrik-martens
@Gerron banden konden gewoon opgepompt worden, geen mensen die ze konden repareren , je moet daar alles zelf kunnen, er zijn intussen een of twee bedrijven waar je met een trekkerband naar toe kunt om te laten repareren. De corruptie in dit geval bestaat e4 uit dat de bazen de toenmalige subsidie in eigen zak hebben gestoken en die maschines gewoon achtergelaten hebben,.
Gerron
@hendrik-martens De kennis en het materiaal om een band te repareren is daar echt wel aanwezig hoor! Ik denk dat de arbeiders zelf die banden leeg lieten lopen en op die manier in staking gingen omdat ze geen loon kregen. En toen zijn de bazen met de noorderzon vertrokken...
hendrik-martens
@Gerron daar is niet een band lek gestoken , ken het personeel wat daar was! Een 710x42.65 kun je daar nu niet van de cel krijgen met een maschine, geloof me maar!
Gerron
@hendrik-martens Dan doen ze het maar met de hand zoals ze al jaren gedaan hebben.
hendrik-martens

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

hendrik-martens
@hendrik-martens banden uit Nederland !,
hendrik-martens

(klik om te vergroten)

Eigen maschine, je moet hier alles zelf kunnen
+1
Gerron
@hendrik-martens Dat zeg ik dus. De kennis en het materiaal is daar echt wel aanwezig. Waarom beweerde je dan dat dat niet zo was?
+2
hendrik-martens
@Gerron dat is dit jaar bij ons, onze kennis en onze maschine !
Ik nodig jou uit om eens mee te gaan, dan praat je heel anders als nu
Gerron
@hendrik-martens Als dat de enige mogelijkheid daar is om een band te verwisselen of repareren dan raad ik je aan om die machine in een vrachtwagentje te zetten want dan kan je geld verdienen bij andere boeren.
Ik sla je uitnodiging af want ik vind dat anders praten geen verbetering.
+1
hendrik-martens
@Gerron de andere boeren weten ons wel te vinden, we zijn boer en geen banden bedrijf, wij moeten het verdienen op het land
Gerron
@hendrik-martens Hoe verwisselden die andere boeren de banden toen ze nog niet bij jullie terecht konden?
+3
hendrik-martens
@Gerron met de hand zoals je zelf al heb geschreven, echt leuk werk, en dan moet je nog het materiaal hebben om hem te repareren, en als je dat hebt is vaak de hiel kapot als je hem weer op de velg hebt.
Waar een wil is een weg ! Dit thema begon over het filmpje, en die banden waren niet lek gestoken ,daar wil ik het voor nu bij laten,de uitnodiging staat nog,met mij kun je Nederlands spreken 😉
+1
Gerron
@huske Ik verbeter geen taalfouten maar verkeerde benamingen. Ik maak zelf ook taalfouten dus daar zal ik niets over zeggen.
+2
hendrik-martens
hendrik-martens
@hendrik-martens maar zo kan het ook
ted9
@hendrik-martens waarom is het bedrijf nooit in gebruik genomen vertel daar is wat over. en je vraag naar koeien maar op het filmpje was de melkstal er uit .......neem aan dat je ze niet met de hand gaat melken.
flyinghollander
@ted9 @hendrik-martens ] Ik ben ook benieuwd naar dit antwoord 😄
+1
Achso
Interessant om te lezen. Wie is er eigenlijk in Rusland geweest?
Er zijn zat bedrijven daar met 3000 koeien met hoge productie.
Is het makkelijk? Nee.. Is het in Nederland makkelijk? Dacht dat dat ook nog wel eens tegenvalt. Als je een dealer belt, is hij er direct.. Ja, als je de juiste belt. Die ‚juiste‘ hebben de buren of je vader/moeder je wel verteld. Of snel geleerd.
Maffia? Valt ook nog wel wat mee.. Zolang je niet met staal, olie of 100.000den tonnen graan handelt/exporteert.
Is er corruptie? Ja, in Nederland noemt men dat lobbyen. Enig verschil: de bedragen bij lobbyen zijn veel groter!
Als men in Nederland een nieuwe stal wil bouwen en uitbreiden is men 5 jaar en 10.000 euro kwijt. Daarna is nog maar de vraag of je bouwen kan. 10.000den euro betalen in Russia en je kan beginnen.
Niets is makkelijk, maar wel goed om de zaken relatief te houden
+3
Twentsch Land
@Achso

Tja overal is er wel wat ..... maar zolang ik hier de kost kan verdienen ga ik het brood niet ergens anders uitproberen.
+1
Achso
@Twentsch Land kan ik me goed voorstellen! Maar dat heeft niets met Rusland of welk land dan ook te maken...
+3
flyinghollander
@Achso ik woon er en werk er. Toevallig in dit Kaliningrad. Dacht kom eens kijken naar dat sommige mij vragen over deze boerderij.
+1
Dre van Helmond
@flyinghollander Als ik het goed begrijp kan jij meer over Kaliningrad vertellen .Ik heb altijd respect voor mensen die verder durven als hun eigen vertrouwde omgeving.
+1
flyinghollander
@Dre van Helmond ja ik woon al meer dan 2 jaar alweer. Maar ik wou graag van Henrik de informatie van die 1500 euro wil weten(we hebben elkaar in Kaliningrad ontmoet). Er zijn zeker mogelijkheden, maar het is hard werken. En dit bedrijf daar was meer aan de hand, maar ik lees graag erover mee. Je kan een hoop subsidie krijgen, maar tussen daadwerkelijk krijgen en beloven zit nog een verschil.
Dre van Helmond
@flyinghollander Tegen de stroom oproeien is vermoeiend maar geeft veel voldoening als je je doel bereikt.
Zit je ook in de landbouw?
+1
flyinghollander
@Dre van Helmond ja ik werk met melkvee.
+1
Dre van Helmond
@flyinghollander Je maakt mij nieuwsgierig.
George
Quote Reactie van @Dre van Helmond:
Tegen de stroom oproeien is vermoeiend maar geeft veel voldoening

Ik roei liever met de stroming mee. Ben niet zo eigenwijs dat ik denk dat tegen de stroming in beter is. 😄
+2
Dre van Helmond
@George Tevreden met jezelf is een stuk makkelijker.
Maar ik heb zeker respect voor mensen die in den vreemde hun geluk gaan zoeken!
flyinghollander
@George Je bent toch gestopt als melkveehouder, dat was toch ook niet met de stroming mee?
+1
pieta
@flyinghollander Er zijn er anders al meer gestopt in NL als nog bezig. 😁
+1
George
Quote Reactie van @flyinghollander:
bent toch gestopt als melkveehouder, dat was toch ook niet met de stroming mee?

Jawel eigenlijk wel . In dat jaar zijn er hier velen gestopt.
Maar het was de koopoptie van het recreatiepark die tot 2010 liep die ons deed besluiten na de bekendmakingen van Veerman in Tilburg in 2006 dat de quotering echt afgelopen was om het melkquotum te verkopen. Nu schraap ik de kost sinds april 2007 op een andere manier dan met melken bij elkaar. Bevalt best.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
67
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0