Nieuwe webserie: Boerderij de Opvolger

Boerderij de Opvolger is een webserie van zes afleveringen, over jongeren met een enorme passie voor de agrarische wereld. Er zijn al drie afleveringen verschenen op www.boerderij.nl/opvolger.

Acht kandidaten die graag een agrarisch bedrijf willen opvolgen gaan met elkaar de strijd aan. Bedrijfsopvolging is een moeizaam proces, vooral als er geen opvolger binnen de familie is. Terwijl er veel jongeren zijn die niets liever willen dan een bedrijf runnen. Dat is bijzonder, vooral gezien de huidige ontwikkelingen. Het is heel mooi om dit te kunnen uitdragen!

Het programma is een emotionele onderneming gebleken voor de jonge kandidaten en ze zijn zichzelf flink tegengekomen. Maar allemaal hebben ze aangegeven veel te hebben geleerd, ook van hun tegenslagen. Iedere vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.

Door middel van masterclasses en opdrachten kunnen de Opvolger-kandidaten een (bijzonder exclusief) Nuffield Scholarship winnen ter waarde van €7.500, waarmee ze een opstapje krijgen naar hun ondernemersdroom. Zij krijgen de kans in totaal zes weken in het buitenland te verblijven en hun eigen agrarische vraagstuk te onderzoeken bij andere scholars. De kandidaten doen al veel theoretische kennis en praktijkervaring op door mee te doen aan Boerderij de Opvolger, maar met het scholarship krijgen ze ook een unieke kans te netwerken en hun cv verder uit te breiden.

Check boerderij.nl/opvolger. We zijn ook te vinden op Facebook (@boerderijopvolger), Twitter (@DeOpvolger) en Instagram (boerderij.de.opvolger). 😄

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Presentator Claartje en de acht kandidaten.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot familie , bedrijfsopvolging , boerderij , twitter , opvolger , facebook en kennis ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
224