Vragen over een deutz oltimer tractor D4006 en algemeen

Beste,
Ik zag net een leuke aanbieding van een deutz D4006.
Als je er eentje van nederland naar belgië wil halen kan je dan nog makkelijk papieren aanvragen bij deutz? Volgens de verkoper kreeg ik een factuur en zou het zo ook lukken maar heb er geen idee van.
Dan had ik nog een paar topics opgezocht en zag ik staan dat de deutz D4006 een leuke hobbymatige tractor is. Is dit een gebruiksvriendelijke tractor? Wat zijn de meeste problemen bij deze? Moesten de banden versleten zijn en je wilt er nieuwe opleggen rond welke prijs spreken we dan?
Kan je hier goed stevig werk mee leveren?
Zijn er nog gemakkelijk onderdelen van te vinden?
Zijn deze betrouwbaar?
Moesten er nog dingen zijn die ik moet weten mag je ze altijd vermelden.
Het zijn vele vragen maar hoop toch wat bij te leren hierover.
Groetjes
Farmwouter

Deel dit artikel

Reacties

Fendt926Driver
Over papieren weet ik niets.
maar een 4006 is een hobbymatig trekkertje met zijn 3 cylinder motor en 40 pk. Hef is cat 1 meestal dus ook de kleinere machines kunnen erachter. Is het er een met een aftakas handkoppeling aan de linkerkant van het dash bord? Dat zijn de iets jongere anders bedien je de aftakas met de voetkoppeling.
wel sterke onderouds vriendelijke trekkertjes. Als je beetje handig bent kun je bijna alles zelf repareren.
aandachtspunten.
remmen. Zijn ronduit waardeloos bij zware vrachten remmen. Maar als ze nog goed doen kun je er jaren verder mee
hef ventiel KAN defect zijn bij de oudere soorten. Nieuw ventiel kost ruim 500 euro. Is goed te controleren. Doe iets zwaars in de hef en kijk hoevaak en of de trekker bijregelt om de hoogte te houden. Je merkt het aan het schokje waarmee de hef omhoog gaat.
is dit met bijvoorbeeld 500 kg in de hef elke seconde dan is dat ventiel versleten
verder luchtgekoeld dus bijna geen omkijken naar de motor.
zeer wendbare handige trekkertjes. Wel licht in de neus
erik9831
@Fendt926Driver vreemd, die van ons is eentje van 69 en die aftakas staat links naast het dashboard ...
Fendt926Driver
@erik9831 klopt zo zie je ze ook het vaakst. Maar zag vandaag nog een 60 06 met voetkoppeling voor de aftakas. En ik dacht dat de eerste 40 06 dat ook nog hadden.
onze 5506 uit 68 had ook al een handkoppeling
weurding
@Fendt926Driver 4006 waren de eerste met een handkoppeling gelijk aan de handrem tegen meerprijs leverbaar, de u uitvoering, later vanaf 1970 kon het helemaal niet meer, de 4506 had het standaard met de hendel met bakkelieten handvat
goeiedag eem
@Fendt926Driver Hef ventiel 500 eur???
even speuren op ebay.de en je hebt ze voor meende ik 180 eur, of rond de 250, maar hier bij granit en of kramp zijn ze 500 of nog meer, vind dat die soms inbreken op klaarlichte dag, met bepaalde prijzen die ze koppelen aan onderdelen
Welgerap52
Goede trekkers we hebben er zelf 2
goeiedag eem
@farmwouter , zijn gebruiksvriendelijke en zeer betrouwbare trekkers, onderdelen zijn er genoeg van maar zul je bijna niet nodig zijn, de trommel remmen zijn idd niet de beste, maar gooi er nieuwe remschoenen op en hij remt weer goed, (als ze niet goed waren kwamen ze er ook niet mee door de test).
deutzisthebest
Zijn zeer betrouwbare trekkers. Op de punten die hier genoemd zijn heb ik weinig toe te voegen.
Vraag wel naar het verleden wat hij heeft gehad. Hier rijdt een d4006 rond die goed heeft mogen werken in zijn leven en die heeft al 2 nieuwe steekassen. Het is niet veel werk of moeilijk om die te vervangen maar die dingen zijn niet gratis. Bij normaal gebruik gaan ze niet kapot.
Ook zijn het vrij lichte trekkers in de neus en algemeen vind ik.

Onderdelen en banden zijn geen probleem voor deze serie. Zijn er zoveel van gemaakt dat nieuw en tweedehands goed verkrijgbaar is.

En ja wat is stevig werk. Ik maai regelmatig een paar hectare er mee en dat gaat prima. Ook de hooibouw en de andere seizoen werkzaamheden gaan best.
ramele
@deutzisthebest

De steekassen van de 40 en 4506 zijn aan de lichte kant, in de 45er bij mijn ouderlijk huis zit de 3e nieuwe steekas al in.
Die 3 cil's zijn flink wat mans, hij had dik 49 pk aan de stomp zonder dat er aan de pomp gedraaid is en staat op 14.9x28 Good Yaers, en daar kunnen
die steekassen niet tegen we hebben hem toen een pk of 8 terug laten draaien.
Maar het zijn super trekkers hij loopt er nog steeds.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot machine en papieren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN