18 paarden gered uit brandende stal in Diessen

DIESSEN - In Diessen is woensdagochtend rond halftwaalf brand uitgebroken in een paardenstal. In de stal in de Waterstraat stonden achttien paarden. De dieren zijn allemaal gered. Er raakten ook geen mensen gewond. Rond één uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Deel dit artikel

Reacties

JD6930
Ben er geweest. Is bij een bekende van ons. Van de info in de nieuwsberichten klopt maar weinig.

Ja de paarden zijn optijd geëvacueerd, maar de brand woede niet in de stal maar onder een overkaping met stro en een shoveltje. Er stonden wel drie paardenhokken in een dwarsdeel ervan dat ook verloren is maar het ging niet om de stal.

Blussen heeft tot ongeveer kwart voor 6 - 6 uur geduurd omdat het kurkdroog stro was. Het stro/shoveltje zijn met een kraan en shovel de wei op gereden waar ook brandweer klaar stond om meteen weer een laag water erover te spuiten.

Die zogenaamde lege schuur stond alles behalve leeg en is ook flink beschadigd. De twee daar in staande oltimer tractoren zijn gelukkig ongedeerd gebleven.

De krant brengt leugens in het land...

Er was brandweer aanwezig van sowieso Diessen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg, Gilze-Rijen en Breda.
+1
JohnDeere5085
@JD6930 waarschijnlijk hadden ze weer te kort informatie dus breien ze zelf er een verhaal aan. Maar mooi dat er nog mensen zoals u met het echte verhaal zijn!
+3
walker1
@JD6930 Jij maakt je veel te druk over onbenullige details. Hoofdzaak is dat er een gebouw is afgebrand en dat ze de paarden er op tijd uit hebben gehaald. Of ze dat gebouw nu een stal noemen of een overkapping met paardenboxen vind ik niet zo boeiend en met mij 99% van de bevolking waarschijnlijk.
Evenals het feit dat niet alle brandweerkorpsen in dat nieuwsbericht genoemd worden. Er is een brand, een grote brand, dus er worden meerdere korpsen opgeroepen, wat doet het er verder toe dat bv Breda niet genoemd wordt? Als ik lees dat er een brand is en dat er meerdere korpsen naar toe gaan, weet ik wel genoeg.
+3
newholland6640
@walker1

Stop nou eens met die jongen elke keer af te branden
+1
walker1
@newholland6640 Ik kan nou eenmaal slecht tegen al die onzin die hij hier regelmatig verkondigd. Dit bericht ook weer: "de krant brengt de leugens in het land" Ja is een bekend spreekwoord en zal best wel eens waar zijn, maar er kloppen een paar details niet in het nieuwsbericht en hij noemt het meteen leugens.
+3
newholland6640
@walker1

oke mij helemaal prima wat jij er allemaal van vind. Ik kon er ook een tijd heel slecht tegen. En nog steeds eigenlijk, Maar ik reageer er gewoon niet op. Voor jezelf en de ander net zo prettig. veranderen doet die jongen zich toch niet.

Ik liep een paar jaar geleden ook overal op te mopperen en te schelden hier op TF. ik vond altijd dat ik gelijk had in veel dingen. Stiekem denk ik dat nog... 😬 Maar reageer er tegenwoordig niet meer op. Daardoor is tractorfan voor mij (en anderen!!!!!) wel een stuk plezieriger geworden.
tractortje
@newholland6640 mee eens die jongen doe zijn mond nog ma open en zit er al op. Iedereen verdient kansen 😄
rommert14
@newholland6640 ja dat idee begin ik ook wat te krijgen..

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot brand , stal , paarden , dieren en brandweer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2