Eerste zelfrijdende tractor op Landbouwshow Opmeer

Meer als een halve eeuw terug was de eerste tractor (met chauffeur) te bewonderen op de toenmalige Landbouwtentoonstelling, dit jaar is op de Landbouwshow Opmeer de eerste zelfrijdende tractor om 14:00 uur live te zien in ring 1:

Een beknopte uitleg over de innovatieve zelfrijdende combinatie van de firma Kraakman Perfors die meedoet met de Mechanisatie Parade tijdens het defilé.

Een John Deere 6155M autotrac met een Sulky econov gps kunstmest strooier.

De trekker is in staat zelfstandig over het land te rijden dmv een gps rtk correctie signaal. Er moet nog wel iemand op de trekker aanwezig zijn ivm veiligheid.

Achter de tractor hangt een Sulky econov gps kunstmest strooier.
De kunstmeststrooier gebruikt het gps signaal en taakkaart van de tractor om geen overlap en plaats specifiek het kunstmest te strooien naar gelang de hoeveelheid. De taakkaarten kunnen worden aangemaakt op de oogst opbrengst van het vorige jaar. Of dmv drone techniek die de gewassen tijdens de groei kunnen meten.

Ook kan dmv een NIR sensor op een hakselaar de vaste stof. Suikergehalte ect tijdens de grasoogst gemeten worden en in kaart worden gebracht. Overal waar te kort gehaltes in het gras wordt gemeten kunnen we plaats specifiek bemesten.

Voor de gebruiker en het milieu betekend dit:

- Minder brandstof.
- Minder kunstmest.
- Geen overlappen.
- Meer mest waar het nodig is.

Een voordeel voor de portomone van de gebruiker. En minder milieu belastend

Deel dit artikel

Reacties

+2
weurding
Geweldig, hoogstaande techniek en afbraakprijzen in de landbouw 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , gps , trekker , gras , john deere , kunstmeststrooier , rtk , grasoogst , oogst , milieu , kunstmest , mechanisatie , landbouwshow , sensor , landbouwshow opmeer , opmeer en drone ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!