Gerechtshof schrapt aflosboete voor afgewezen klant Deutsche Bank

Een fruitteler die een rekening van ruim drie ton kreeg van Deutsche Bank omdat hij naar een concurrent stapte, heeft een overwinning geboekt bij het Gerechtshof Amsterdam. Het hof noemt het in een dinsdag gepubliceerd arrest 'onaanvaardbaar' dat Deutsche een aflosboete eist, terwijl deze bank zelf aan de klant had verteld dat hij op zoek moest naar een ander

Zie verder het FD van vanmorgen
fd.nl/ondernemen/1160696/…
---
Dit een zaak van 2012 of net erna, het betreft een fruitteler die geen uitbreiding van zijn crediet kon krijgen omdat Deutsche Bank zich grotendeels uit Nederland wenste terug te trekken.
Hij kon dus wel zijn bestaande lening voortzetten, maar aangezien de fruittelers flink wilde uitbreiden had hij daar niets aan, en was daarom inmiddels naar ABN-AMRo overgestapt.
Misschien zijn er melkveehouders met soortgelijke omstandigheden? Dan is er dus een kans voor ze

Deel dit artikel

Reacties

123456
Gevalletje poging tot oplichting, moet juridische gevolgen hebben voor de deutsche bank
Greidboer
Ik ken collega's die hun rente-swap bij de deutsche bank eerst moesten afkopen voor zij bij de Rabobank terecht konden.
Greidboer
Misschien valt er voor deze klanten die meestal onvrijwillig overgestapt zijn naar de deutsche bank ook nog iets te halen.
Valtrapowerr
Ik hoop dat er nog meer slachtoffers in het gelijk worden gesteld. Honden zijn het en anders niks.
puntertje
Eerst van de mededingingsautoriteiten verplicht bij de Deutsche Bank terecht komen, vervolgens als één van de leningen afloopt kan men geen nieuwe meer krijgen. De hypotheek is gevestigd op het geheel, dus naar een andere bank kan alleen met alle leningen en dan wordt een aflosboete geëist. Banken zijn boeven en de mededingingsautoriteiten doen nu alsof hun neus bloed. Het zal je maar overkomen (mij overigens gelukkig niet).
Gelukkig dat een gerechtshof ook de absurde situatie inzag. Overigens staat de Deutsche Bank ook op omvallen, dus haast zal wel geboden zijn om je geld terug te halen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouders , bank , lening , 2012 en deutsche bank ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3