Terug naar de aarde, of toch een optie ?

nieuweoogst.mobi/scripts/edoris/…

Met hoeveel subsidie moet dit mogelijk weer gerealiseerd worden ?

Deel dit artikel

Reacties

Frans1
De bedoeling is gewoon om overschotsmest als duurzaam te kunnen bestempelen,Jack had een zeer sterke column in Nieuwe Oogst afgelopen zaterdag,hij gebruikte zelfs termen van onze oud prikker coen en @jan is hobbyboer
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: zelfs termen van onze oud prikker coen en @jan is hobbyboer

Industriemelk is nu een algemeen aanvaarde term in NL, met dank aan onze Sjaak (en natuurlijk mijn vrienden van de LTO, die niet hebben zitten schappen in Sjaak z'n column 😄.
+5
Jan3
Het is van de zotte dat bedrijven zonder mestoverschot toch nog verplicht worden mest te vergisten. Dit is geen normale manier van denken.
+10
puntertje
'Er is wel een 'maar'. We moeten dan alle mest van varkens en koeien vergisten'

Ben je van de pot gerukt Hansje? Ik gebruik al mijn mest netjes op mijn eigen grond en ben erg blij met de organische stof. Ga jij in jou gebiedje jullie eigen problemen oplossen en val mensen die geen problemen hebben niet lastig met je pseudo-visionair-gewauwel. Ik wordt een beetje schijtziek van het beperkingen opleggen aan zij die geen problemen veroorzaken, maar die vervolgens wel weer op moeten draaien voor de kosten van problemen die anderen veroorzaken. Kunnen we jou ZLTO-gebied niet ook uit de EU gooien, een Brabexit?
pieta
Hier een linkje:

nl.wikipedia.org/wiki/Innovatie/

Mij lijkt het het onderzoeken waard.
+1
KuikenenKoe
Quote:
@pieta: Mij lijkt het het onderzoeken waard.

mij ook ,de innovatie heeft nederlandse landbouw groot gemaakt
er begint nu een sfeer te onstaan dat we niet eens meer willen zien/onderzoeken van eventuele mogelijkheden /kansen
en bij voorbaat afbranden die hap
puntertje
@KuikenenKoe
In plaats van het bij de bron aan te pakken worden 'oplossingen' vanaf de anus beetgepakt en om het wat te laten lijken noemt men het innovaties. Niemand zegt dat je niet moet innoveren maar je gaat chemisch afval toch ook niet eerst in de, laten we zeggen Volgermeerpolder, storten en dan vervolgens jezelf op de borst kloppen dat je met innovatieve methodes de zaak wil gaan saneren.
jan is hobbyboer
Quote:
@puntertje: In plaats van het bij de bron aan te pakken worden 'oplossingen' vanaf de anus beetgepakt

De vergelijking tussen 'bron' en 'anus' snap ik niet, neus en aneus zou ik nog kunnen begrijpen maar dit is wel beetje merkwaardig.

Maak je er niet druk om, er is gewoon een lulverhaal door de commerciele jongens bedacht om dit gedrocht van een plan er door te drukken. Dat gaat heus wel lukken, weinig kritische massa in de landbouw. De meerderheid is voor omdat die allemaal in het industriemelkers schuitje zitten en elke strohalm aangrijpen om het voortbestaan van hun bedrijf nog wat langer te rekken. De varkentjes achterna, de analogie tussen deze 2 sectoren is stuitend de laatste tijd.
+1
puntertje
Quote:
@jan is hobbyboer: De vergelijking tussen 'bron' en 'anus' snap ik niet

Een probleem zou je bij de kop moeten pakken, de bron, maar hier doen ze het aan het achtereind en omdat het om mest gaat dus de spreekwoordelijke anus.
verbi
Oei puntertje is op zijn pik getrapt even als de 5 plusjes die er onder staan waarom sta ik hier nu niet van te kijken beetje overspannen reactie.Trouwens wel een goed plan om ZLTO en LTO noord zelfstandig verder te laten gaan nog meer verdeeldheid past me wel.Vanavond allemaal een tabletje en morgen gezond weer op. Maak je toch niet zo druk.
KuikenenKoe
Quote:
@verbi: puntertje

viel mij ook al op puntenslijper is beetje boos laatste dagen
KuikenenKoe
Quote:
@puntertje: Brabexit?

referendum ?
jg
Bewuste keuze voor einde derogatie ? Dan is men tenminste ook af van die vervelende voorwaarden.... ??
+3
Greetje
Eerst nog einde KLW jg, p rechten met forfaitaire getallen invullen ipv KLW is de laatste kaart die BV nederland nog kan trekken om de derogatie te behouden.

Ik denk dat dat hele mestvergistingplan daar op voorsorteert
josl
Er komt een moment dat koeienboeren gaan vragen: (z)lto wat gaan jullie doen om broeikasgassen te reduceren of hoe druk ik mijn energiebehoefte anders dan met zonnepanelen?
En dat is nog het meest gunstigste scenario.
Het ongunstige scenario luidt: de overheid eist dat ik x% co2 reduceer en y% energie bespaar en NH3 moet ook nog terug.
Gelukkig zijn er visionairs zoals Hans Huijbers.
+2
m uut m
Hans Huijbers is van alles maar visionair zou ik dat niet willen noemen.
puntertje
Quote:
@josl: Gelukkig zijn er visionairs zoals Hans Huijbers

Mede door zijn opstelling is het uit de hand gelopen, en nu komt hij met lapmiddelen die zijn 'bewonderaars' goed uit zouden komen.
+8
Cornelis
Quote:
@josl: Er komt een moment dat koeienboeren gaan vragen: (z)lto wat gaan jullie doen om broeikasgasse

Je hebt wel heel dicht bij de molen gelopen. Zie eerst maar eens leden te houden.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@josl: Gelukkig zijn er visionairs zoals Hans Huijbers.

Begin een geloof, het ZLTO-isme of zoiets. Normaal zou ik zeggen dat je een zonnesteek hebt, maar met dit weer is dit bijna onmogelijk. Ik zou wel vanavond nog snel even naar de spoed-eisende hulp gaan, ik weet niet of het lichamelijk of geestelijk is, maar het is wel heel zorgelijk. Pffff, man wat is er met je aan de hand dat je zo'n onzin durft op te schrijven.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , vergisters , vergisting , mestoverschot , duurzaamheid , papierindustrie en doc ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1