Veehouderij in NL heeft meer raakvlakken met Wakker Dier dan zij waarschijnlijk zou willen.

Column van Toos van Soest in Agraaf:

Wakker bezoek
Twee weken geleden stond in deze krant dat Wakker Dier aanhangers niet de moeite wilden nemen om ons bedrijf te komen kijken hoe wij voor onze kalfjes zorgen. Ik kan u melden: Wakker Dier zelf liet zich uiteindelijk niet kennen en zo kwam het dat afgelopen week 4 dames van het campagneteam ons bedrijf bezochten.
Het hoeft geen uitleg dat Wakker Dier niet bepaald een bondgenoot van de agrarische sector in Nederland is. De campagnes die zij de wereld in sturen zijn bedacht ‘achter een bureau in de grachtengordel’ en ongenuanceerd. De reacties die zij daarmee uitlokt bij hun aanhang zijn ronduit kwetsend voor hardwerkende boeren die het beste met hun dieren voorhebben. Toch vind ik niet dat ik daarom contact met dergelijke clubs moet vermijden. De beste manier om je vijand te verslaan is nog altijd vrienden met hem worden. Niet dat ik het idee heb dat dat nu perse gelukt is tijdens het bezoek, maar ik heb het in ieder geval geprobeerd en ik heb in de praktijk kunnen laten zien dat koeien echt niet gestrest raken als zij van hun kalf worden gescheiden.
Stiekem heeft de Nederlandse veehouderij meer raakvlakken met Wakker Dier dan zij waarschijnlijk graag zou willen. Net als agrarisch ondernemers wil Wakker Dier eerlijke prijzen voor Nederlandse vlees, dat de consument meer betaald voor een stukje vlees en dat supermarkten stoppen met het stunten met vlees/kiloknallers. De manier waarop zij dat wenst te bereiken bezorgt mij weliswaar vlekken in de nek, maar gemeenschappelijke doelen hebben Wakker Dier en de Nederlandse veehouderij dus wel degelijk.
En troost u, die afschuwelijker kwetsende reacties van vegan-freaks en dierengekkies over hoe verschrikkelijk slecht Nederlandse veehouders hun werk doen, die krijgt Wakker Dier zelf ook en niet alleen van gekwetste boeren, maar van dezelfde freaks en gekkies als waar veehouders door bestookt worden. Net goed, als je het mij vraagt. Het was in ieder geval een raakvlak met Wakker Dier waar ik totaal niet op gerekend had.
Al met al was het een leuk bezoek, uiteindelijk zijn ook Wakker Dier medewerkers maar gewoon mensen die hun werk doen. En als Wakker Dier in een volgende campagne kruislingkoeien gaat promoten weet u in ieder geval alvast dat dat idee níet achter een grachtengordelbureau is verzonnen. 😉

Deel dit artikel

Reacties

arjan_kok
hans is de grootste fan van toos !
+1
hans van toos
Toos van Hans zegt: Gelukkig maar! 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , vlees , kalf , wakker-dier , dieren en taal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1